www.technologieenindustrie.com
Kennametal

Nieuwe mogelijkheden met Kennametals ToolBOSS verhogen efficiëntie in de toeleveringsketen

Nieuwe demonstratieeenheid Flex Unit, en andere mogelijkheden verbeteren prestaties, verhogen de efficiëntie in de toeleveringsketen en realiseren aanzienlijke besparingen

Nieuwe mogelijkheden met Kennametals ToolBOSS verhogen efficiëntie in de toeleveringsketen
Een van de belangrijkste sleutels voor een efficiënte en kosteneffectieve bedrijfsvoering is de beschikbaarheid van het goede gereedschap op de juiste plaats en tijd. De kosten van een frees- of draaisnijplaat kunnen variëren van een paar euro tot een omvangrijke investering. Maar als men niet over een gereedschap kan beschikken wanneer dit nodig is kan een hele productielijn of afdeling tot stilstand komen, hetgeen resulteert in overschrijding van leveringstijden en winstvermindering.

Daarom kondigt gereedschaptechnologie-leider Kennametal nieuwe uitbreidingen van zijn ToolBOSS gereedschapbeheersysteem aan. "Meer en meer klanten verlangen rendabele oplossingen vanwege alle bekende redenen," zegt Jay Evans, Kennametals programmamanager voor wereldwijde toeleveringsservice. "Ze willen allemaal verbetering van het voorraadbeheer, vermindering van gereedschapbewerkingen op een centrale plaats, ze willen de hoeveelheid tijd verminderen die machine-operators nodig hebben om de gewenste gereedschappen te lokaliseren, en gereedschapkosten die verbandhouden met het geproduceerde onderdeel verzamelen, vergelijken en evalueren. Dergelijke gegevens helpen om probleemgebieden en mogelijkheden voor verbetering te identificeren."

Het nieuwste ToolBOSS model is een kleine, draagbare demonstratie-eenheid die Kennametal ter beschikking stelt aan zijn distributiepartners. "Dealers vormen de frontlinie voor de aanpassing van programma's aan de wensen van hun klanten," zegt Evans. "De demonstratie-eenheid is een overtuigende manier waarmee die dealers de voordelen van ToolBOSS direct in hun eigen vestiging kunnen demoinstreren."

Met slechts 45 kg bevat de demonstratie-eenheid een ToolBOSS computer voorzien van de volledige versie van de ToolBOSS Inventory Manager software, een standaard touch screen, en twee voorgeconfigureerde opslagniveaus. "Qua breedte en diepte is de demonstratie-eenheid net zo groot als een ToolBOSS frame op ware grootte, maar de hoogte bedraagt slechts 58,4 cm," legt Evans uit. "Dit stelt onze distributiepartners in staat om een variëteit aan niveaus en vakken te laten zien - evenzovele oplossingen voor kleine tot grote werkplaatsen."

Meer keuze
De Flex Unit is een ToolBOSS frame op ware grootte dat uitgaat van acht laden met mogelijkheid tot verdere uitbouw om te kunnen profiteren van de ToolBOSS voordelen. Naarmate de wensen van de klant toenemen, kunnen meer laden worden toegevoegd tot de 26 niveaus waaraan het frame plaats biedt. "Niveaus en laden kunnen niet alleen voor gereedschappen worden ingericht, maar ook voor andere zaken waaraan de werkplaats behoefte heeft zoals drijfriemen, wielen, handschoenen en andere goederen," zegt Evans.

Zoals de naam al aangeeft is de ToolBOSS Modulo™ eenheid een modulair ToolBOSS frame dat kan worden ingericht voor verschillende lade- en vakgrootten, waarmee ToolBOSS niet alleen voor gereedschappen geschikt is, maar ook voor allerlei andere zaken die bedrijven op een meer doelmatige manier willen beheren, zoals reserveonderdelen, handschoenen, persoonlijke beschermingsmiddelen enz.

Voor grotere operaties kan het Modulo systeem tot 120 ToolBOSS locaties efficiënt en betrouwbaar beheren en daarbij volledige identificatie, gebruik, en automatische bijbestellen mogelijk maken.

Voor nog grotere of complexere productiebedrijven kan de ToolBOSS Roto Point™ 234 tot 468 betrouwbare locaties met nieuwe, verplaatsbare vakverdelingen beheren, inclusief één variant die opnieuw kan worden ingericht op de locatie van de klant. Meervoudige vakken kunnen worden gekozen in een enkele handeling, zodat grote opslagvolumes in een minimum van tijd kunnen worden beheerd. Zoals bij alle ToolBOSS modellen biedt de ToolBOSS software een controletraject, zodat het 'wie', 'wat', 'wanneer', 'waar' en 'hoeveel' van de belangrijkste onderdelen van een bedrijf op ieder tijdstip achterhaald kan worden.

Kennametal heeft duizenden op klantenwens aangepaste serviceprogramma's voor de toeleveringsketen bij productiebedrijven over de gehele wereld geïmplementeerd. Met geautomatiseerde apparatuur voor gereedschapuitgifte, toeleveringsketen-software en randapparatuur, voorinstelmachines, standaardisatie en consolidatie van gereedschap, onderdeelplanning, installatie service, turnkey-training en geconsolideerde samenstelling en verwerking van rekeningen, zijn veel van Kennametals klanten in staat gesteld om tegelijkertijd gecentraliseerde gereedschapbewerkingen en de hoeveelheid tijd te verminderen die machinebedieners nodig hebben om de gewenste gereedschappen te localiseren. Dit kan resulteren in dramatische vermindering van voorraden, gereedschapbudgetten en administratieve kosten. Voeg hieraan toe Kennametals expertise om te adviseren bij standaard en op maat gemaakte ToolBOSS oplossingen en u zult ontdekken dat de implementatie van de beste procedures en verbetering van de toeleveringsketen efficiënt zijn uit te voeren met een minimale inspanning, ongeacht de omvang en complexiteit van uw organisatie, zegt Evans.

Werkbalk A: Technologische Pluspunten - het ToolBOSS™ Systeem

ToolBOSS is Kennametals betrouwbare oplossing voor efficiënt voorraadbeheer. De nieuwste uitvoering met 28 niveaus neemt dezelfde oppervlakte in als de voorlaatste uitvoering met 20 niveaus en biedt de volgende kenmerken:

Opnieuw in te richten
De kast kan gemakkelijk en snel opnieuw worden ingericht om tegemoet te komen aan de gewijzigde wensen van de gebruiker. Binnen enkele minuten kunnen enkele niveaus of het gehele frame gemakkelijk worden verwisseld, zonder gebruik van gereedschap.

Unieke handmatige besturingsfaciliteit
Wanneer handmatige besturing nodig is, garandeert de nieuwe kast 24/7-beschikbaarheid met een unieke handmatige besturingsmogelijkheid, die eenvoudig is te gebruiken en geen demontage vereist.

Lade-opties
Er zijn momenteel 19 verschillende lade-formaten beschikbaar om tegemoet te komen aan een grote variëteit van verschillende onderdeelgroottes. Aanvullende speciale afmetingen zijn op verzoek verkrijgbaar.

Betrouwbaarheid
Toegang tot de inhoud kan worden beperkt door het gebruik van: wachtwoord, biometrische identificatie, kaartlezers, of een combinatie van deze mogelijkheden. De ladesloten kunnen door normaal of aggressief gebruik niet worden geforceerd zonder gereedschappen. Onderdelen worden aan het zicht onttrokken en kunnen willekeurig worden verspreid over de machine, waardoor het risico van onbevoegde verwijdering wordt verminderd.

Diagnose
De machine heeft een ingebouwde diagnosepoort per niveau, die een verbeterde systeemondersteuning op afstand, diagnose en reparatie mogelijk maakt.

Efficiëntie
Meerdere niveaus kunnen worden gekozen in één handeling, zodat de tijd nodig voor het beheren van grote voorraadvolumes zo kort mogelijk is.

Toekomstgericht
De kast is voorzien van een USB-interface, alsmede een DCS-expansiepoort, voor gebruik met RFID en andere hulpapparatuur.

Snelle toegang
Snel zoeken en kiezen van onderdelen via de ToolBOSS™ software is verder uitgebreid met een compleet LED identificatiesysteem dat gebruikers direct geleidt naar de juiste lade.

Terugzoekbaarheid
De krachtige ToolBOSS™ software levert een complete audit trail die u in staat stelt om terug te zoeken wie een in het magazijn opgeslagen component heeft gebruikt, alsmede wanneer, waar en waarom.

Uitbreidbaarheid
De kast kan worden uitgebreid tot tien eenheden per systeem voor maximaal 1121 afzonderlijke onderdelen in 13.440 betrouwbare locaties.

Werkbalk B: Technologische Pluspunten - Gereedschapbeheer-software

Kenmerken:
-Gereedschapopslag op meerdere locaties/ToolBOSSTM (POI)
-Snelle en efficiënte methode om gereedschappen in- en uit te boeken
-Bestellen - voorkeursleverancier via automatische elektronische mail
-Automatische inkooporder-gegevensoverdracht naar en van SAP via XML-bestand
-Beheer van gereedschapsets
-Gedeelde gereedschapset-gegevens
-Gereedschapvoorinstelling
-Kaliberbeheer door kalibratie-expiratiedatum
-Veiligheid door toelating op gebruikersniveau
-Nauwkeurige kostenanalyse-rapporten

Voordelen:
-Nauwkeurig en individueel beheer van meerdere voorraden (POI)
-Reductie stilstandtijd bij het afgifteluik van een gereedschapmagazijn of -kast bij een groep van machines
-Automatisering en stroomlijning van het inkoopproces
-Integratie in bestaande ERP-systemen
-Uitbrengen van sets via één keylogger
-Directe toegang tot alle gegevens
-Kan verbinding maken met bestaande voorinstelapparaten
-Real time informatie van alle gereedschapuitgiftesystemen
-Historiebeheer over alle terugzoekbare onderdelen
-Gemakkelijke toegang van alle gegevens
-Mogelijkheid om individuele gebruikersrechten te controleren
-Automatische rapportage met een druk op de knop

Meer informatie is verkrijgbaar in Kennametals laatste Supply Chain Services literatuur of via www.kennametal.com

Nieuwe mogelijkheden met Kennametals ToolBOSS verhogen efficiëntie in de toeleveringsketen
Nieuwe mogelijkheden met Kennametals ToolBOSS verhogen efficiëntie in de toeleveringsketen

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers