www.technologieenindustrie.com
EATON

De nieuwe Eaton 5P UPS zorgt voor betere efficiëntie, geïntegreerde energiemonitoring en ondersteunt virtuele platformen

Eaton introduceert deze maand een nieuwe UPS (uninterruptible Power Supply), de Eaton 5P. Deze high-efficiency, line-interactive UPS is bij uitstek geschikt voor het beveiligen van servers, switches, routers en opslagapparatuur in dataracks en kleine datacenters. De 5P UPS is bovendien geschikt voor virtuele omgevingen dankzij de naadloze integratie met Eaton’s Intelligent Power® software. Ook aan energiemanagement is gedacht, via het intuïtieve grafische display krijgt u eenvoudig inzicht in het energieverbruik. De 5P UPS heeft tevens een echte sinusvormige spanning op de uitgang.

De nieuwe Eaton 5P UPS zorgt voor betere efficiëntie, geïntegreerde energiemonitoring en ondersteunt virtuele platformen
De nieuwe 5P UPS is een belangrijke aanvulling op de recent geïntroduceerde en populaire Eaton 5PX serie en biedt klanten een zeer breed high-performance UPS-programma tot 3kVA.
 
“Virtualisatie wordt steeds belangrijker, ook in kleinere IT-installaties" zegt Christophe Jammes, Product Manager enkelfase UPS-systemen bij Eaton. “Tot op heden was het moeilijk om kleine UPS-systemen te vinden voor het gebruik in dergelijke virtuele omgevingen. Onze nieuwe 5P en 5PX-series lossen dit probleem nu op door een directe integratie met de meest toonaangevende virtuele platformen. De UPS-systemen bieden gebruikers bovendien een uitzonderlijk hoog rendement. Deze nieuwe producten betekenen echt een enorme stap voorwaarts in UPS-technologie.’’ 
 
Het grafische Lcd-display aan de voorzijde van de UPS toont zowel de belangrijkste informatie over de status als de belangrijkste real-time meetwaarden van het apparaat. Het display kan ingesteld worden in meerdere talen en de makkelijk te hanteren navigatieknoppen maken een snelle en duidelijke configuratie van de UPS mogelijk.
 
Een uitzonderlijk hoog rendement tot wel 98% minimaliseert zowel de energiekosten als de vraag aan (benodigde) koeling, terwijl de ingebouwde kWh-meter zorgt voor een nauwkeurige meting van de geleverde energie aan de belasting. Bovendien is de UPS voorzien van Load Segment Control. Deze functie maakt het mogelijk om bepaalde niet-essentiële belastingen af te schakelen tijdens batterijbedrijf bij stroomonderbrekingen. Hierdoor wordt de runtime van de UPS verlengt en kan deze de echt kritieke apparaten langere tijd van  stroom voorzien.
 
De Eaton Intelligent Power Manager software, een innoverende combinatie van energiemanagement en beschermingssoftware, wordt standaard meegeleverd met de 5P UPS. Deze software maakt een naadloze integratie met virtuele platformen als VMware’s vCenter Server™ mogelijk, alsook virtuele platformen als Citrix® XenServer, Microsoft SCVMM™, Red Hat® en andere  Xen® open source platformen. Deze integratie maakt tijdens stroomonderbrekingen een automatische en transparante live migratie van virtuele machines mogelijk naar andere, nog wel werkende, servers. Daarnaast zorgt de software ervoor dat computers, servers en virtuele machines gedurende een lange stroomonderbreking probleemloos en veilig worden afgesloten en uitgeschakeld. Ook bezit de 5P zowel een USB als een seriële poort en is er capaciteit voor een optionele extra communicatiekaart voor meer uitgebreidere  systeemmanagement via een SNMP/Web-interface of een relaisuitgang.
 
De Eaton 5P UPS is beschikbaar in uitvoeringen van 650VA tot 1550VA. De sinusvormige uitgangsspanning die de 5P genereert is geschikt voor de voeding/beveiliging van de meest gevoelige belastingen, zelfs voor servers met actieve powerfactorcorrectie (A-PFC).
 
De batterij van de 5P is dankzij Eaton’s Advanced Battery Management-technologie (ABM®) zeer betrouwbaar en verzekerd van een lange levensduur. Deze technologie zorgt ervoor dat de batterijen enkel opgeladen worden wanneer dit echt nodig is, waardoor de levensduur van de batterijen met 50% wordt verlengt. Indien er onderhoud nodig is, of wanneer de batterijen vervangen moeten worden, kan dit eenvoudig gedaan worden zonder de werking van de UPS te onderbreken. 
 
De zeer efficiënte 5P-serie is verkrijgbaar in zowel een ruimtebesparende tower uitvoering als ook in een rack-uitvoering. De rack-uitvoering, met een minimale hoogte van maar 1U, biedt een ongeëvenaard vermogen tot wel 1,1kW! Alle modellen hebben standaard 3 jaar garantie op de elektronica en 2 jaar garantie op de batterijen. Voor meer informatie over de Eaton 5P UPS, bezoek www.eaton.eu/5P.
 
Alles over de Power Quality oplossingen van Eaton, vindt u op www.eaton.nl/powerquality. Het laatste nieuws vind u op Twitter via @Eaton_UPS of op onze Eaton EMEA LinkedIn bedrijfspagina.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers