www.technologieenindustrie.com
EATON

Eaton levert UPS ondersteuning voor Open Source platformen

Als onderdeel van een lange termijn engagement voor de ondersteuning van open source software, levert Eaton kosteloos UPS-bescherming aan de IT-infrastructuur van Debian, één van de meest populaire gratis besturingssystemen. De infrastructuur van Debian wordt gehost vanuit Darmstadt in Duitsland en Wenen in Oostenrijk. Voor beide locaties leverde Eaton kosteloos nieuwe UPS-systemen (Uninterruptible Power Supplies) en stroomverdelingseenheden (PDU's). Deze worden in gebruik genomen vanaf februari 2013.

Eaton levert UPS ondersteuning voor Open Source platformen
Voor de locatie in Darmstadt leverde Eaton twee UPS-en van beide 2 kVA met een hot-swap functionaliteit. Indien er onderhoud nodig is, of wanneer de batterijen vervangen moeten worden, kan dit eenvoudig gedaan worden zonder de werking van de UPS te onderbreken.  Daarnaast leverde Eaton een bijkomende 3 kVA batterijmodule die een extra runtime garandeert. Twee ePDU’s (enclosure-based Power Distribution Units) werden geplaatst om een zekere energievoorziening te garanderen. Daarnaast leverde Eaton in Wenen een 2kVA UPS die ingezet zal worden om de server van het interne ontwikkelingssysteem van Debian te voorzien van energie. 
 
Het gratis aanbieden van deze UPS-systemen aan Debian is slechts één element uit de steun die Eaton levert aan het open sourceplatform. Eaton is al vijf jaar een actieve partner in het Debian-project en daarnaast sinds 2002 ook de belangrijkste ondersteuner van het Network UPS Tools (NUT) project. Dit project ontwikkelt het NUT-softwarepakket, dat voorziet in een uniforme interface voor de monitoring en beveiliging van bijvoorbeeld UPS-systemen, stroomverdelingseenheden (PDU’s) en PV-installaties van meer dan 100 fabrikanten. Om het NUT-project te ondersteunen maakt Eaton de volledige UPS-protocollen toegankelijk voor iedereen. Eaton is de enige belangrijke producent van energiebeheeroplossingen die dit doet en leent daarnaast ook UPS-units uit aan ontwikkelaars van NUT- en andere gerelateerde projecten.
 
“Bij Eaton staan we sterk achter het idee van vrij toegankelijke open source software. We merken dat onze klanten steeds meer werken met deze pakketten, vooral met Linux en gerelateerde software” aldus Arnaud Quette, hoofd van Eaton’s Open Source Solutions, projectleider van NUT en Debian-ontwikkelaar. “Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is dat open source software uitermate geschikt is om hardware van diverse fabrikanten te integreren.“ 
 
Bovendien is open source software gratis, inclusief de populaire pakketten van Debian en NUT die tevens prima ondersteund worden en waar veel informatie over beschikbaar is. Berekeningen leren dat wanneer Debian een commercieel product zou zijn, de ontwikkelingskosten maar liefst $19 biljoen zouden bedragen. Door dit open source platform te steunen, geeft Eaton haar klanten de mogelijkheid om te genieten van de voordelen van dit enorme project. 
 
“Ongeveer 90% van onze software is open source en de meeste van onze applicaties draaien op Debian” zegt Renaud Zigmann, CEO van Xsalto, een Frans bedijf voor software-ontwikkeling, internet- en hostingdiensten. “In onze sector is betrouwbaarheid de belangrijkste voorwaarde voor succes, en UPS-technologie speelt daarin een sleutelrol. Xsalto gebruikt al meer dan 10 jaar met succes producten van Eaton in zijn Debian-omgeving.’’
 
“We zijn enorm dankbaar dat Eaton zo open is met zijn protocollen en daarnaast Debian en NUT ook actief ondersteunen. Naar onze mening is er tot op vandaag geen enkel alternatief voor NUT-software. Dankzij de betrokkenheid van Eaton kunnen we direct gebruik maken van de laatste ontwikkelingen, wat ons helpt om ons UPS-systeem continu te verbeteren.”
 
Voor meer informatie over Debian en NUT, zie www.debian.org en www.networkupstools.org. Om op de hoogte te blijven van de het laatste nieuws, tips, en nieuwe features van Eaton’s Power Quality oplossingen, volg ons op Twitter via @Eaton_UPS of bekijk onze Eaton EMEA LinkedIn  bedrijfspagina. Natuurlijk vindt u ook alle belangrijke informatie op www.eaton.nl/powerquality.  

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers