www.technologieenindustrie.com
PH HORN News

DTM-Freessysteem voor hoogglans verspanen

Horn breidt het DTM-vlaktefreessysteem uit met snijplaten voor hoogglans verspanen, gemaakt van non-ferrometaal en kunststoffen.

DTM-Freessysteem voor hoogglans verspanen
De snijplaten van het type DTS zijn afgestemd op het DTM-vlaktefreessysteem.

Met de snijplaten van het type DTS, bekleed met monokristallijne diamanten (MKD), kunt u nagenoeg perfecte oppervlakken vlakfrezen, want uitstulpingen blijven onder 1 µm. Het freessysteem wordt gebruikt wanneer hoge eisen gesteld worden met betrekking tot het materiaal van het oppervlak, bijvoorbeeld spiegelglans. De snijplaten van het type DTS zijn afgestemd op het DTM-vlaktefreessysteem en zijn uiterst efficiënt en rendabel in combinatie met de inzetstukken voor het voorsnijden. Afhankelijk van het te verspanen materiaal moet bij het voorsnijden gebruik gemaakt worden van PKD of CVD-D. In principe is al het gereedschap voor hoogglans verspanen voorzien van één snijkant. De andere snijplaathouders zijn voorzien van ruwe snijkanten of compensatieplaten. De met MKD beklede snijkant heeft een axiale uitsprong van 0,02 mm. Door deze constructieve plaatsing zullen de met PKD beklede ruwe snijkanten altijd radiaal voorsnijden. Zo wordt overbelasting of beschadiging van de MKD-snijkant nagenoeg uitgesloten.

De plaathouder van het DTM-freestoestel kan axiaal worden bijgesteld met behulp van een verstelbout. Per 10 graden draaien aan de bout schuift de plaathouder 0,01 mm op. Zo kan de laterale krommingsafwijking van de enkele snijkant tot op de µm nauwkeurig worden ingesteld. De inwendige koelvloeistoftoevoer garandeert de koeling van het raakvlak en zorgt ervoor dat de spanen efficiënt worden afgevoerd. Dankzij het lichtgewicht aluminium toestel worden de spindels gespaard en wordt weinig energie verbruikt in vergelijking met een stalen toestel. Horn heeft ervoor gezorgd dat het toestel makkelijk te hanteren is zodat u bij het snijden hoge snelheden tot 5.000 m/min. kunt behalen en het toestel vlot kunt laten lopen.


DTM-Freessysteem voor hoogglans verspanen
Met de snijplaten van het type DTS, bekleed met monokristallijne diamanten, kunt u nagenoeg perfecte oppervlakken vlakfrezen, want uitstulpingen blijven onder 1 µm.

De hoogglansfrees heeft een breed gebruiksspectrum. Vooral bij het maken van gereedschappen en vormen bespaart u met deze methode op polieren en verhoogt u tegelijkertijd de kwaliteit voor wat betreft effenheid en oppervlaktemateriaal. Daarom wordt deze methode gebruikt wanneer het oppervlak van de vorm terugkomt in de te vervaardigen onderdelen. Hiertoe behoren bijvoorbeeld doorzichtige, transparante kunststoffen of sluitvlakken van ventielplaten. Men maakt gebruik van met MKD beklede kogelfrezen bij het vervaardigen van PET-blaasvormen of chocoladegietvormen. Naast hoogglansfrezen biedt Horn ook oplossingen aan voor hoogglansdraaien met MKD-gereedschap.

www.phorn.de

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers