www.technologieenindustrie.com
PEPPERL+FUCHS FACTORY AUTOMATION

Drie nieuwe families ultrasone sensoren

De robuuste maar nauwkeurige meetmethode maakt ultrasone sensoren zeer geschikt voor een breed scala van toepassingen. Eenvoudige parametrering - als de toepassing dit vereist - in combinatie met meetbereiken die lopen van enkele centimeters tot 10 m veranderen ultrasone sensoren van probleemoplossers in sensoren voor elke toepassing.

Drie nieuwe families ultrasone sensoren
Figuur 1: Positionering van een PCB.

Ultrasone sensor in miniatuur behuizing

Handling machines zijn meestal zeer compact ontworpen. Als gevolg daarvan is er nauwelijks inbouwruimte voor de sensoren. De UB ... F77 serie is goed uitgerust voor dit soort toepassingen. De complete zend- en ontvangelektronica beschikbaar, de ultrasone transducer, de signaalindicatoren en de connector zijn compact samengevoegd in een gesloten kunststof behuizing met de afmetingen van ongeveer twee klontjes suiker.

Eenvoudige parametrering van een ultrasone sensor

De schakelafstand van sensoren uit de UC ... 30GM70 serie wordt zeer eenvoudig en intuïtief ingesteld via de potentiometer. De sensor wordt ook makkelijk aangepast aan de applicatie met behulp van een hoge snelheid, bidirectionele infrarood interface. Op dezelfde wijze kunnen verschillende echo's met afstand- en ontvangstamplitude worden weergegeven voor een optimale uitlijning van de sensor en de onderdrukking van storende objecten.

Ultrasone sensoren eenvoudig geïntegreerd in het besturingssysteem

Met de UC ... 30GM IO serie is het mogelijk om zonder extra hulpmiddelen de basisparameters aan te passen. De schakelafstand wordt ingesteld met een druk op de knop. De projectiekegel en de functie van de schakeluitgang worden in volgende stappen aangepast. De IO-Link interface en de PACTware parametreringsoftware maken samen optimale aanpassing van de sensor aan de applicatie mogelijk. IO-Link biedt een makkelijke een manier om de sensor in een besturingsysteem te integreren. De afstand tussen een object en de sensor worden dan direct in het besturingsysteem opgeroepen.

Belangrijkste kenmerken in het kort:

• Miniatuur sensor voor ruimtebeperkte installaties
• Instelling met teach-in knoppen of potentiometer
• IO-Link interface.

Drie nieuwe families ultrasone sensoren

Figuur 2: Parametreren van een ultrasone sensor voor niveaumeting.

Drie nieuwe families ultrasone sensoren

Figuur 3: Drie detectiebereiken, de UC ... 30GM-IO familie.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers