www.technologieenindustrie.com
EATON NL

Eaton lanceert Power XL variabele frequentieregelaars tot 250kW op MOCON 2013

Eaton presenteert op stand E1006 op de beurs MOCON in ‘s-Hertogenbosch op 17 en 18 april 2013 twee nieuwe series PowerXL variabele frequentieregelaars in een vermogensrange tot en met 250 kW. De uitbreiding is een logische vervolg binnen de lean engineering van machines en paneelbouw. Vooral binnen de OEM machinebouw, als wel binnen Material Handling en Utiliteit, zijn de nieuwe PowerXL variabele frequentieregelaars gebruiks- en bedienvriendelijk, eenvoudig te installeren en maken efficiënt gebruik van energie en zijn uitermate geschikt voor onder meer het aansturen van pompen, ventilatoren, lopende banden, kranen, wikkelmachines en liften.

Eaton lanceert Power XL variabele frequentieregelaars tot 250kW op MOCON 2013
De nieuwe PowerXL serie bestaat uit twee modellen: de DC1 compacte en de DA1 geavanceerde machine aandrijving. De DC1 vormt het basismodel en bestrijkt waarden van 0,37 tot 11 kW en is ontwikkeld voor applicaties waar robuust ontwerp, beschikbaarheid en universele functionaliteit de belangrijkste vereisten zijn. De DA1 serie is ontwikkeld voor waarden van 0,75 tot 250 kW en is geschikt voor de meest veeleisende oplossingen, welke hoge prestaties vereisen. De PowerXL regelaars bieden ook verschillende open en closed-loop regelingen. De DC1 regelt de motor met U/f-karakteristieken en biedt een verhoogd aanloopkoppel: 150% tot 60 sec en 175% van het nominale vermogen vermogen tot 2 sec bij lage snelheid.

Het DA1 type biedt de gebruiker de mogelijkheid om zowel een sensorless vector control (SLV) als een closed-loop regeling met omloopencoder (CLV) te kiezen. In de sensorless vector mode kan de DA1 regelaar zelfs een aanloopkoppel van 200% leveren bij 0 toeren en dit zonder toepassing van een encoder. De DA1 serie bevat PLC functionaliteit en biedt bovendien, aanvullend op de standaard geïntegreerde PID-regelaar, de mogelijkheid om geavanceerde oplossingen voor verschillende toepassingen als kranen, liften, wikkelmachines en compressoren.

Gebruiksvriendelijkheid stond centraal bij de ontwikkeling van deze serie regelaars. Zelf verklarende type codes, autotune functionaliteit en comfortabele parametrering (met enkel 14 standaard parameters, overzichtelijk weergegeven op de standaard geïntegreerde informatiekaart) vereenvoudigen configuratie en inbedrijfstelling. Maar ook programmering via de toetsbediening op de regelaar of middels een PC, laat de gebruiker snel en comfortabel alle parameterinstellingen van het ene naar het andere apparaat kopiëren, door simpel gebruik te maken van een Bluetooth PC stick met RJ45 interface. Door DIN-railmontage kunnen de regelaars snel gemonteerd en uitgewisseld worden, mede ook door de afneembare klemmenstrook.

De PowerXL variabele frequentieregelaars zijn standaard uitgerust met een Modbus RTU en CANOpen veldbus interface. Daarnaast kan de gebruiker eenvoudig veldbusmodulen opsteken waaronder Profibus, Profinet, DeviceNet, EthernetIP, EtherCat, Modbus TCP en BACnet. Als alternatief voor een veldbusaankoppeling, ondersteunen de nieuwe PowerXL variabele frequentieregelaars later dit jaar ook het SmartWire-DT communicatie systeem. Dit maakt het mogelijk om niet enkel de regelaars centraal te parametreren via de SmartWire-DT interface, maar deze ook besturingscommando’s toe te sturen en diagnostische data uit te lezen. Het apparaat kan bovendien worden bestuurd via een PROFIdrive profiel, welke het volledige functiespectrum van de PowerXL regelaar toegankelijk maakt. Met het oog op energy efficiency ondersteunt de nieuwe DA1 serie zowel de standaard 3-fase motoren, welke normaal voldoen aan de huidige IE2 en IE3 standaard, als wel de hoog efficiënte permanent-magneetmotoren, die zijn ontwikkeld voor de toekomstige IE4 standaard. Het apparaat beschikt onder meer over een energy optimizer die automatisch de motorspanning reduceert bij lichte belasting.

De PowerXL variabele frequentieregelaars leveren het volledige vermogen tot omgevingstemperaturen van 50oC (IP20) zonder derating, additionele koelfan en zelfs bij directe zij-aan-zij-montage. Eaton biedt ook DA1 modellen tot 160 kW met IP55 bescherming. Alle apparaten zijn voorzien van de internationaal geldende typekeuren (CE, cUL, UL, C-Tick, Gost-R, RoHS, DNV) en in enkelfase en drie-fase netvoeding (115 V, 230 V en 400/480 V) waardoor zij uitermate geschikt zijn voor wereldwijde toepassing.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers