www.technologieenindustrie.com
NSK

NSK lineaire bewegingssystemen bieden duidelijke voordelen voor medische beeldvorming

In de medische beeldvormingssystemen zijn de uitdagingen niet min. Voor apparaten zoals MRI (magnetische resonantie beeldvorming), CT (computertomography) en PET (positron emissiop tomography) vertrouwt de zorgsector op zijn toeleveringsketen om innovatieve, betrouwbare en onderhoudsvrije machines te produceren. Eén van die vertrouwde fabrikanten is NSK, die de sector van de medische beeldvorming voorziet van complete assemblages van lineaire geleidingen, kogelomloopspindels en andere oplossingen.

Hoogwaardige lineaire bewegingsproducten zijn essentieel voor medische beeldvorming en MRI-apparatuur, omdat ongelijkmatige oppervlakken of inconsistente bewegingen onbetrouwbare resultaten of informatie kunnen opleveren. Dit kan op zijn beurt leiden tot ondermaatse zorg voor patiënten. Ontwerpers van kogelomloopspindel aandrijvingen en lineaire geleidingen moeten daarom rekening houden met elk detail.

Lineaire bewegingssystemen van NSK hebben bewezen dat ze zeer geschikt zijn voor de nauwkeurigheid en precisie die medische beeldvormingsapparatuur vereist. In MRI-scanners is een aangedreven kogelomloopspindel één van de sleutelcomponenten voor een succesvolle werking. De kogelomloopspindel maakt gebruik van een cilindrische beweging om de beeldvormingsapparatuur van de machine met extreme nauwkeurigheid en precisie langs een vlak te bewegen. Aangezien deze apparatuur groot en complex is, moeten de kogelomloopspindels zware lasten opvangen en een bewegingen genereren die voldoende soepel en consistent is om duidelijke en betrouwbare resultaten te genereren.

MRI-technologie vereist ook het gebruik van hoge magnetische krachten, dus de kogelomloopspindels en andere componenten moeten in dit type omgeving kunnen functioneren zonder de kracht van de machine te beïnvloeden. Kogelomloopspindels van NSK zijn ideaal voor gebruik in MRI-scanners omdat ze voldoen aan de eisen aan zowel belasting als vlotte beweging. Een vloeiende beweging draagt niet alleen bij aan de nauwkeurige resultaten - waardoor mogelijk rampzalige verkeerde diagnoses worden voorkomen - maar verbetert het comfort en veiligheid van de patiënt tijdens de scans.

In tegenstelling tot andere soorten kogelomloopspindels waarbij de kogels vastgeklemd kunnen raken door de cirkelvormige booggroeven, zijn de kogelomloopspindels van NSK voorzien van offset gothische booggroeven. Dankzij het minimaliseren van de beschikbare ruimte tussen de kogels en de groeven wordt vastlopen vermeden. Bovendien wordt de duurzaamheid verhoogd door het gebruik van gezuiverd gelegeerd staal, waarbij elk potentieel voor speling wordt geëlimineerd dankzij de toepassing van voorbelasting.

Het uitgebreide assortiment hoogwaardige lineaire geleidingen van NSK is overal in de sector van de medische beeldvorming terug te vinden. Ze zijn specifiek ontworpen om diverse componenten te verplaatsen langs een enkel vlak en garanderen hierbij een vloeiende beweging en betrouwbare werking. Het is ook belangrijk dat lineaire geleidingen hun beweging over een aanzienlijke tijdspanne kunnen uitvoeren zonder dat er reparaties, onderhoud of aanverwante diensten nodig zijn. Deze eigenschap kan de stilstandtijd en de kosten verminderen, en zo medische beeldvormingsapparatuur zo lang mogelijk efficiënt laten functioneren.

Lineaire geleiders van NSK worden geproduceerd met precisietechnologie, geavanceerde oppervlaktebehandelingen en smeermiddelen van hoge kwaliteit, waardoor ze beter in staat zijn om onderdelen langs lineaire vlakken te verplaatsen zonder onnodige wrijving. Op lange termijn leidt dit tot minder slijtage, waardoor de uptime van de medische beeldvormingsapparatuur verbeterd. De duurzaamheid wordt verder gegarandeerd door een eenvoudige opbouw, het gebruik van superschone materialen en geavanceerde warmtebehandeling.

Een populair componenten voor medische beeldvormingssystemen zijn de NH-lineaire geleiders van NSK, die bieden een dubbele levensduur in vergelijking met conventionele producten door eigenschappen als een speciaal ontwikkelde kogelgroefgeometrie. Andere voordelen zijn een hoge dynamische belastingsgraad, lange onderhoudsintervallen, een laag geluidsniveau en eenvoudige installatie.

Alle lineaire geleidingen en kogelomloopspindels van NSK kunnen aangepast worden aan de individuele behoeften van de klant. De oplossingen van het bedrijf garanderen een bewezen betrouwbaarheid en duurzaamheid – naast een stille en onderhoudsvrije werking - allemaal voorwaarden voor medische beeldvormingssystemen over de hele wereld.

Lineaire bewegingssystemen van NSK zijn ideaal voor de nauwkeurigheid en precisie die medische beeldvormingsapparaten vereisen. Foto: KaliAntye/Shutterstock.com


NSK lineaire bewegingssystemen bieden duidelijke voordelen voor medische beeldvorming

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers