www.technologieenindustrie.com
Kennametal

Kennametal introduceert de HARVI I TE-Bolkopfrees

Een nieuwe volhardmetalen vingerfrees voor de hoogste productiviteit en standtijd bij 3D-frezen.


Kennametal heeft een uitbreiding op de HARVI I TE-serie geïntroduceerd, de HARVI I TE-frees met een bolvormig kopvlak met vier snijkanten. Ontworpen voor zeer productieve 3D-voor- en nabewerkings operaties, levert het lagere bewerkingskosten door maximale spaanproductie in een breed scala aan materialen.

Anatomie van een high-performer
De HARVI I TE-frees met kogelkop heeft een innovatief gepatenteerd reliëf dat nader bekeken moet worden. In het meest kritische gebied - het bolkopgedeelte - vormt een golvende contour en het geribbelde reliëf zorgt voor een verbeterde koelvloeistofstroom in de snijzone.


Kennametal introduceert de HARVI  I TE-Bolkopfrees
Maximale productiviteit, maximale standtijd bij 3D-freesbewerkingen: de HARVI I TE-schachtfrees met vier spaangroeven en het geribbelde reliëf in het bolkopgedeelte.


Het geribbelde reliëf maakt hogere aanzetten en snelheden mogelijk, evenals grotere snedediepte door geavanceerde trillingdempende eigenschappen en lagere snijkrachten.

Op de buitendiameter verandert het reliëf van vorm en verandert het in het excentrische gefacetteerde reliëf. Het excentrische facetreliëf zorgt voor een uitzonderlijke snijkantsterkte, geometrische nauwkeurigheid, lagere snijkrachten en maakt deze serie vingerfrezen zeer veelzijdig.

Andere geometrie-verbeteringen van de vierzijdige kopsnijvlakken - waaronder een spiraalvormig eindvlak, spaan- en een variabele spiraalhoek - zijn ook verwerkt in deze nieuwe volhardmetalen vingerfrees.

Het aanbod
De HARVI I TE-kogelfrees is verkrijgbaar in twee verschillende lengtes, beide met een diameterbereik van 2 tot 20 mm (1/16 "tot 1"). De normale lengte is de eerste keuze voor 3D-kopieerfreesbewerkingen, terwijl de lange versie voldoende snijlengte (tot 4x D) biedt voor vele toepassingen, waaronder hoekfrezen wanneer zij- en kopafwerking vereist is.


Kennametal introduceert de HARVI  I TE-Bolkopfrees
De HARVI I TE-frees met bolkop is verkrijgbaar in twee verschillende lengtes: normaal (inch zonder hals, metrisch met hals) en lang.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers