www.technologieenindustrie.com
Kennametal

Kennametal introduceert een nieuwe reeks PCD-gereedschappen

Polykristallijne diamant-ronde gereedschappen, verkrijgbaar met korte doorlooptijden, maken een uiterst efficiënte aluminiumbewerking mogelijk.


Kennametal heeft een nieuwe lijn PCD-ronde gereedschappen geïntroduceerd voor het bewerken van aluminium die tot 10 keer hogere productiviteit levert dan hardmetalen gereedschappen. De nieuwe serie boren, ruimers en vingerfrezen biedt een uitzonderlijke standtijd en slijtvastheid, zelfs bij zeer abrasieve aluminiumlegeringen, en is verkrijgbaar met zeer korte doorlooptijden.


Kennametal introduceert een nieuwe reeks PCD-gereedschappen
Een brede selectie van PCD-vingerfrezen in diameters tot 50 mm is standaard beschikbaar.

"Onze nieuwe serie PCD-ronde gereedschappen stelt onze klanten in staat om aluminium aanzienlijk sneller te bewerken, voor een hogere productiviteit op de werkvloer", zegt Michael Hacker, Product Manager, Kennametal. “Bij boor- en ruimbewerkingen presteren deze gereedschappen consistent met snijsnelheden tot 900 m/min.. Freesbewerkingen kunnen worden uitgevoerd met een ongelooflijke snijsnelheid van 6000 m/min. - veel hoger dan niet-PCD-gereedschappen. "

Lange standtijd, hoge productiviteitswinst
Met interne koelmiddelmogelijkheden en een MQL-ready interface, zijn deze PCD ronde gereedschappen ideaal voor zowel voor- als nabewerkingen.

Extreem scherpe snijkanten en wrijvingsarme gespiraliseerde snijkantsvlakken elimineren zorgen over snijkantsopbouw. Machinaal bewerken met lage wrijving produceert ook superieure oppervlakken bij nabewerkingen, zoals ruimen. Een oppervlakteruwheid van 0,6–1,2 μm (20–47 μ-in) is haalbaar - veel beter dan conventionele hardmetalen gereedschappen.

PCD-kwaliteit KD1410 verzekert een langere standtijd en is vooral gunstig voor het hoge siliciumgehalte van aluminium dat wordt gebruikt om auto-onderdelen zoals motorblokken of cilinderkoppen te maken.


Kennametal introduceert een nieuwe reeks PCD-gereedschappen

Het PCD-aanbod voor ronde gereedschappen omvat een reeks opties voor het maken van gaten en het afwerken van gaten, waaronder modulaire ruimkoppen met een diameter tot 42 mm.

Het aanbod in één oogopslag
De lijn van PCD-vingerfrezen heeft:
-Gereedschap met een diameter van 6 tot 50 mm
-Snededieptes tot 50 mm
-Geometrieën voor axiale-, voor- en nabewerkingen
-Variërende hellingshoeken.

Het PCD-booraanbod biedt:
-6 tot 20 mm diameter in stappen van 0,5 mm
-Maximaal 5 x D boordiepte
-Inch- en metrische maten

Het PCD-ruimer aanbod biedt:
-6 tot 20 millimeter in diameter in stappen van 1 mm
-Doorlopende en blinde gaten
-Voor grotere diameters tot 42 mm is het PCD modulaire ruimsysteem met KST koppeling leverbaar.

"Veel van deze ronde PCD-tools kunnen ook worden aangepast aan specifieke klantbehoeften, terwijl de doorlooptijden nog steeds kort zijn", zegt Hacker. "Kennametal maakt gebruik van zijn decennialange ervaring met PCD-gereedschappen in de auto-industrie om deze technologie direct beschikbaar te maken voor elke fabrikant die op zoek is naar een kostenconcurrerende en zeer productieve oplossing voor het bewerken van aluminium."  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers