www.technologieenindustrie.com
Walter Tools News

OP HOGE SNELHEID VAN ONDERDEEL NAAR GEREEDSCHAPSOPLOSSING

Met »Walter Innotime« introduceert Walter de wereldwijd eerste digitale ontwerpassistent om het advies- en bestelproces te versnellen.

OP HOGE SNELHEID VAN ONDERDEEL NAAR GEREEDSCHAPSOPLOSSING

Ingenieurs van Walter bij Walter Engineering werken met een nieuwe digitale assistent: Walter Innotime. Deze webapplicatie koppelt bestaande Walter-systemen aan de Engineering Kompetenz van de Walter-medewerkers. Aan de hand van een door de klant via drag-and-drop naar de webpagina van Walter geüpload 3D-model van een onderdeel analyseert Walter Innotime welke verspaningsbewerkingen nodig zijn. Vervolgens doet de applicatie de ingenieur die de aanvraag verzorgt (in latere versies de klant zelf), een voorstel met de passende verspaningsgereedschappen en bijbehorende snijgegevens en prijzen uit de productportfolio van Walter. Dit digitale zoeken op onderdeelniveau is momenteel uniek in de markt.

De ingenieur controleert het voorstel en optimaliseert dit indien nodig naargelang de behoeften van de klant. Het ontwerpproces bij complexe aanvragen verloopt daardoor aanzienlijk sneller. En de klant krijgt in no time een zo efficiënt mogelijke gereedschapsoplossing en een gerichte offerte. De buitendienstmedewerkers en ingenieurs van Walter profiteren van het voorwerk van het systeem: bij de constructie en bij het uitwerken van de optimale bewerkingsstrategie voor het onderdeel van de klant. Voor onze ingenieurs, de Technische Verkoop, maar vooral voor onze klanten is Walter Innotime een mijlpaal.

We houden ons intensief met het onderdeel bezig en kunnen aanvragen aanzienlijk sneller verwerken. Dat is voor onze klanten meteen merkbaar, aldus Michael Hepp, Vice President Digital Business bij Walter. "Doordat we de Engineering Kompetenz van onze medewerkers koppelen aan de virtuele intelligentie van onze softwaresystemen, helpen we de klant om snel en eenvoudig een zo efficiënt mogelijke gereedschapsoplossing te vinden, te kopen en toe te passen. Onze klanten moeten voortaan alleen nog het 3D-onderdeel uploaden. En dat gaat snel en eenvoudig".

www.walter-tools.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers