www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Networks AB (publ) neemt meerderheidsbelang in Procentec BV

HMS Industrial Networks AB, een volledige dochteronderneming van HMS Networks AB (publ), heeft 70% van alle aandelen overgenomen van de Nederlandse onderneming Procentec BV. Met het hoofdkantoor in Rotterdam, is Procentec wereldleider in oplossingen en diensten voor diagnostiek en monitoring van industriële netwerken.

HMS Networks AB (publ) neemt meerderheidsbelang in Procentec BV

HMS CEO Staffan Dahlström (rechts) en Procentec CEO Pieter Barendrecht (op het scherm) presenteren de overname. Op afstand vanwege Corona beperkingen.

Halmstad, 1 oktober 2020

Procentec levert een betrouwbare netwerkinfrastructuur voor industriële netwerken zoals PROFIBUS, PROFINET, EtherNet/IP en andere industriële Ethernet standaarden. Het programma omvat als hoofdproducten ProfiTrace, ProfiHub, ComBricks, Atlas en Osiris die veldtechnici assisteren bij het op een eenvoudige manier uitvoeren van netwerkbewaking, -analyse en -probleemoplossing - zowel op locatie in fabrieken als op afstand, waardoor ongewenste productiestilstand wordt voorkomen.

"Procentec vult een leemte in het aanbod van HMS binnen de communicatie-infrastructuur. Industriële netwerken zijn van vitaal belang in industriële processen en Procentec's producten en diensten verbeteren de uptime en beschikbaarheid van data in deze kritische netwerken aanzienlijk", vertelt Staffan Dahlström, CEO van HMS Networks, en voegt daaraan toe: "Met Procentec krijgt HMS toegang tot een aftermarket die is gerelateerd aan enorme installed base van industriële netwerken wereldwijd, waardoor HMS veel dichter bij de eindgebruikers van industriële netwerken komt te staan. Dit is een zeer interessante nieuwe dimensie voor HMS gezien het feit dat we momenteel vooral producten leveren aan apparaten- en machinebouwers."

"We zijn erg verheugd om deel uit te maken van HMS dat nieuwe deuren opent voor Procentec. De omvang en internationale aanwezigheid van HMS zal voor Procentec veel voordeel opleveren bij onze verdere expansie. Er zullen zich ook uitstekende mogelijkheden voordoen voor het delen van IP tussen de bedrijven, evenals voor het samen creëren van oplossingen die gerelateerd zijn aan industriële netwerken en Industry 4.0", aldus Pieter Barendrecht, CEO van Procentec BV

Het aandeel van 70% in Procentec is door HMS overgenomen van de oprichters, die niet meer actief zijn in het bedrijf. De resterende 30% is in handen van het bestaande managementteam, die hun managementfuncties zullen behouden en Procentec als bedrijf zullen blijven besturen.

Met ongeveer 70 medewerkers en dochterondernemingen in Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk had de Procentec Groep in 2019 een geconsolideerde omzet van €11,7 miljoen. De overname zal de winst per aandeel van HMS in de toekomst in beperkte mate beïnvloeden.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Staffan Dahlström, CEO HMS Networks AB, +46 (0)35 17 29 01

Joakim Nideborn, CFO HMS Networks AB, +46 (0)35 710 6983

 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers