www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Networks verwerft meerderheidsbelang in Owasys Advanced Wireless Devices

HMS Industrial Networks AB, een volledige dochter van HMS Networks AB (publ), heeft op 1 juli 2021 60% van alle aandelen verworven in het Spaanse bedrijf Owasys Advanced Wireless Devices S.L. Owasys, dat zijn hoofdkantoor heeft in Bilbao en 20 werknemers telt, is een bedrijf op het gebied van draadloze communicatie, dat producten ontwerpt en produceert voor bedrijfsvoertuigen en industriële machines.


Owasys levert draadloze embedded communicatieplatforms voor de remote monitoring en besturing van een brede range mobiele machines. Het programma omvat essentiële producten, zoals owa4x, een IoT gateway voor de verwerking en overdracht van data van bedrade en draadloze sensoren, apparaten en randapparatuur naar de cloud, en owa450, een IoT platform voor de besturing en bewaking van data van voertuigen en industriële machines aan de Edge.

Een greep uit de toegevoegde waarde die de oplossingen van Owasys creëren: minder stilstand van de vloot en data-gestuurd onderhoud voor het optimaliseren van onderhoudsschema's.

"Met Owasys betreedt HMS de verticale markt van mobiele machines en bedrijfswagens, een interessant onderdeel van ons strategisch belangrijke 'Information Centric' speelveld. Met Owasys versterken we onze positie voor remote access en data oplossingen buiten onze huidige ‘sweet spot’ in fabrieksautomatisering", vertelt Staffan Dahlström, CEO van HMS Networks, en vervolgt "Owasys heeft een indrukwekkende technologie en klantenbestand voor een bedrijf van hun omvang en HMS biedt een goed platform voor toekomstige ontwikkeling."

"We zijn zeer verheugd dat we samen met HMS onze markt verder kunnen ontwikkelen. We zien goede mogelijkheden voor technologische samenwerking en de internationale aanwezigheid van HMS zal voor Owasys zeer nuttig zijn bij onze verdere expansie" aldus Javier Gurtubay, CEO van Owasys.

Het aandeel van 60% in Owasys is door HMS overgenomen van het bestaande managementteam dat 40% van de aandelen houdt en het bedrijf zal blijven leiden. De verwachting is dat Owasys in 2021 een netto-omzet van € 5,5 miljoen en een EBIT van € 1,4 miljoen euro zal realiseren.


De overname zal de komende jaren beperkte invloed hebben op de winst per aandeel van HMS.




HMS Networks verwerft meerderheidsbelang in Owasys Advanced Wireless Devices

Vertegenwoordigers van HMS en Owasys in Bilbao. Van links: Javier Gurtubay Francia, CEO, Owasys, Damaso Orbe Larrondo, Sales Manager, Owasys, Oscar Cedergren M&A manager, HMS, Joakim Nideborn, CFO, HMS, Miguel López López, R&D Manager, Owasys, Juan Carlos Cabado Ramos, Sourcing Manager, Owasys.


 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers