www.technologieenindustrie.com
HMS Industrial Networks AB

Nieuwe Ixxat Smart Grid Gateways voor IEC 61850 en IEC 60870, met LTE ondersteuning

Ixxat® SG-gateways verzorgen de communicatie tussen industriële automatiseringsapparatuur en energienetwerken. HMS Networks breidt de Ixxat SG-gateway lijn nu uit met nieuwe versies, waaronder een 4G/LTE modem voor mobiele connectiviteit en 4-poorts Ethernet schakelmogelijkheden. Dit biedt gebruikers extra energienetwerkmogelijkheden voor substations en energiecentrales.

Nieuwe Ixxat Smart Grid Gateways voor IEC 61850 en IEC 60870, met LTE ondersteuning

Ixxat SG-gateways worden gebruikt op vele terreinen van energieautomatisering, zoals in moderne elektriciteitscentrales, retrofit van systemen en voor digitalisering van substations. De SG-gateways worden voor uiteenlopende doelen gebruikt: Ze verbinden energie control netwerken met industriële automatiseringsapparaten, maken toegang op afstand mogelijk, fungeren als gateways tussen verschillende protocollen en maken zo de ontwikkeling van geavanceerde IIoT toepassingen mogelijk.


Snelle mobiele communicatie voor betere beschikbaarheid van en inzicht in data

Met het nieuwe, geïntegreerde 4G modem en de uitgebreide protocolondersteuning zijn de Ixxat SG-gateways zeer geschikt voor eenvoudige digitalisering van kleine, afgelegen energiedistributiestations langs bijvoorbeeld spoorwegen. De 4G CAT1 verbinding biedt 10 Mbps downstream en 5 Mbps upstream communicatie met lage latentie, hoge netwerkdekking en een universeel datakanaal - onafhankelijk van bekabeld Ethernet, DSL of glasvezel. 4G kan worden gebruikt als hoofd- of als back-up communicatiekanaal. Alle ondersteunde IP-gebaseerde protocollen - inclusief IEC 61850, IEC 60870-5-104, MQTT en OPC-UA - kunnen via de draadloze verbinding worden verzonden. Het 4G modem kan ook worden gebruikt als een onafhankelijk communicatiekanaal voor bijvoorbeeld apparaatonderhoud en alarmberichten (SMS of MQTT) en maakt een eenvoudige implementatie van predictieve en remote onderhoudstoepassingen mogelijk.


Nieuwe, veelzijdige 4-poorts schakelvarianten

Naast de 4G optie zijn er nu ook nieuwe multi-poort versies van de Ixxat SG gateways leverbaar, die in staat zijn om netwerken veilig te verbinden via verschillende onafhankelijke interfaces op dataniveau. Dit vereenvoudigt niet alleen de data-uitwisseling tussen energie-automatiseringsnetwerken en industriële Ethernetsystemen (zoals PROFINET of EtherNet/IP), maar ook de aansluiting op IoT-systemen en cloudapplicaties. Elk netwerksegment is afzonderlijk verbonden en kan nog steeds data uitwisselen met alle andere segmenten. Dankzij de geïntegreerde veiligheidsfuncties, waaronder een firewall, is het totale systeem eenvoudig te ontwerpen en te onderhouden. Bovendien is het aanzienlijk robuuster en veiliger wat betreft ongeautoriseerde toegang vergeleken met conventionele gateway- en schakelcombinaties.


Nieuwe Ixxat Smart Grid Gateways voor IEC 61850 en IEC 60870, met LTE ondersteuning

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers