www.technologieenindustrie.com
Lantek News

Lantek neemt deel aan een succesvolle EuroBLECH Digital Innovation Summit

De IT-deskundige voor plaatwerkfabrikanten oogstte veel belangstelling voor hun software-oplossingen en presentatie tijdens de EuroBLECH Digital Innovation Summit.

Lantek neemt deel aan een succesvolle EuroBLECH Digital Innovation Summit
De Data Area Manager van Lantek, José Antonio Lorenzo, presenteerde "Gegevens: De andere grondstof van plaatwerk - uitdagingen en kansen", op woensdag 28 oktober 2020.

Productie IT-deskundige Lantek beleefde weer een succesvol jaar op EuroBLECH - zij het virtueel. De EuroBLECH Digital Innovation Summit van dit jaar was de online versie van de vakbeurs voor plaatwerkfabrikanten. Het volledige assortiment productieoplossingen van Lantek was erg populair bij de bezoekers van de digitale vakbeurs.

Met name de presentatie "Gegevens: De andere grondstof van plaatwerk - uitdagingen en kansen", door de Data Area Manager van Lantek, José Antonio Lorenzo werd door tal van online bezoekers bijgewoond. De deelnemers konden profiteren van de expertise die Lantek in de afgelopen 30 jaar heeft opgedaan door plaatwerkbedrijven ongeacht hun grootte te ondersteunen bij hun digitale transformatie.

"Plaatbewerking is onze én jullie business - en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jullie zo efficiënt mogelijk kunnen werken", zei José Antonio Lorenzo tegen zijn publiek op de EuroBLECH Digital Innovation Summit. "Vandaag wil ik het hebben over de andere grondstof in uw bedrijf: gegevens," voegde hij eraan toe.

Het optreden van Lorenzo maakte deel uit van Lanteks bijdrage aan de virtuele lezingen van EuroBLECH. In de 15 minuten durende presentatie werden de belangrijkste punten van Lorenzo gestaafd met korte verklarende video's. In een al even lange tijdspanne die volgde, stelde Christoph Lenhard, Sales Manager voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, veelgestelde vragen van klanten aan Lorenzo.

Naast hun deelname aan de lezingen, konden bezoekers zich ook registreren voor persoonlijke ontmoetingen of in real time communiceren met 17 Lantek-deskundigen die online beschikbaar waren. Tijdens deze live chats beantwoordden Lantek-deskundigen de unieke vragen van bezoekers face-to-face en legden ze de eerste zakelijke contacten. "Geïnteresseerde bezoekers en klanten hebben deze nieuwe manier van vergaderen bijzonder goed aanvaard," aldus Lenhard. "Veel van de gesprekken gingen over specifieke use cases waarin onze portefeuille nuttig kan zijn. Veel potentiële klanten hebben door de huidige crisis beseft hoe snel ze hun processen moeten digitaliseren", concludeert hij.

Digitalisering is geen doel op zich

Lorenzo maakte in zijn presentatie duidelijk dat digitalisering geen doel is, maar "gewoon het gebruik van uw andere grondstof - gegevens". Hij voegde eraan toe: "Je moet de gegevens definiëren en schonen om er het meeste uit te halen voor je bedrijf." Vervolgens beschreef hij hoe geïsoleerde systemen aan elkaar kunnen worden gekoppeld en zo efficiënter kunnen worden gemaakt met behulp van gestandaardiseerde gegevensverzamelings- en auditmethoden en een gedefinieerde gegevensstroom. Dit zou dan de zakelijke inzichten en de gegevensgestuurde besluitvorming verbeteren, wat op zijn beurt bevorderlijk zou zijn voor de efficiëntie van de productie en de relaties met de klanten. "Bedrijven die geen duidelijke strategie hebben voor het gebruik van hun gegevens zullen in de toekomst zeker achterblijven ten opzichte van hun concurrenten", voorspelt Lorenzo.Degenen die meer wilden weten over de voordelen van het werken met Lantek, konden een van de zeven video's bekijken die tijdens de EuroBLECH Digital Innovation Summit op hun virtuele beursstand werden gehost. "Het was een compleet nieuw formaat voor ons allemaal," aldus Lenhard. "Het was een zeer goed alternatief voor persoonlijke beurzen, vooral in deze tijden," zei hij ter afsluiting van de online vakbeurs.

www.lantek.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers