www.technologieenindustrie.com
SCHUNK News

AFGEDICHTE 2+2-KLAUWPLAAT MET LANGE SLAGCOMPENSATIE ZORGT VOOR MAXIMALE FLEXIBILITEIT OP FREES-/DRAAIMACHINES

Centrisch compenserende 4-klauwplaten kunnen worden gebruikt voor het nauwkeurig en efficiënt vastklemmen van een verschillende werkstukgeometrieën, zowel rond als vierkant, rechthoekig of geometrisch omvangrijk.

AFGEDICHTE 2+2-KLAUWPLAAT MET LANGE SLAGCOMPENSATIE ZORGT VOOR MAXIMALE FLEXIBILITEIT OP FREES-/DRAAIMACHINES

SCHUNK heeft de onderhoudsarme 2+2-klauwplaat SCHUNK ROTA-M flex 2+2 ontwikkeld om te voldoen aan de toenemende eisen van de markt. Dankzij het compensatiemechanisme, waarvoor patent is aangevraagd, heeft deze klauwplaat een zeer lange compensatieslag: afhankelijk van de grootte gaat die van 5,1 mm tot 10 mm per klauw - dit is meer dan andere beschikbare 4-klauwplaten op de markt. Dit zorgt voor meer flexibiliteit voor de gebruikers met betrekking tot de werkstukgeometrieën die kunnen worden vastgeklemd en een grote verscheidenheid aan mogelijke toepassingen. In veel gevallen zal een enkele ROTA-M flex 2+2-klauwplaat in de toekomst voldoende zijn om een breed scala aan onderdeelgeometrieën te dekken.

Afgedichte geleidebanen

Speciale afdichtingen op de geleidingen voorkomen dat het vet wordt weggespoeld en dat de klemkracht geleidelijk verloren gaat. Zelfs bij lage klemkrachten wordt de nauwkeurige werking van de klauwplaat gegarandeerd. Tegelijkertijd beschermen de afdichtingen het klauwplaatlichaam tegen spaanders en vuil, waardoor de procesveiligheid wordt verhoogd en de onderhoudsintervallen worden verlengd. Voor meer veiligheid gebeurt het vastklemmen met de SCHUNK ROTA-M flex 2#+2 op een zelfborgende manier en wordt de klemtoestand gesignaleerd via indicatiestiften. Met de standaard klauwplaatgroottes maten 260 tot 1.200 haalt de klauwplaat klauwslagen van 9,5 mm tot 17,8 mm en hoge klemkrachten van 100 kN tot 180 kN.


AFGEDICHTE 2+2-KLAUWPLAAT MET LANGE SLAGCOMPENSATIE ZORGT VOOR MAXIMALE FLEXIBILITEIT OP FREES-/DRAAIMACHINES
Eén klauwplaat voor alles: het compensatiemechanisme van de SCHUNK ROTA-M flex, waarvoor patent is aangevraagd, biedt een aanzienlijk grotere compensatieslag dan vergelijkbare klauwplaten. Dit zorgt voor meer flexibiliteit met het oog op werkstukgeometrieën die kunnen worden vastgeklemd.

Seriële extra's voor grote klauwplaten

Vanaf maat 800 genieten gebruikers van een gewichtsbesparend ontwerp. De klauwplaat is voorzien van groeven, en dankzij de vaste aanslagen kan de klauwplaat ook als spanner worden gebruikt. Bovendien zijn de grote maten geschikt om op verticale draaibanken te gebruiken. De SCHUNK ROTA-M flex 2+2 is uitgerust met een flexibele vertanding (1,5 mm x 60° of 1/16" x 90°) zodat de gebruiker de voordelen van de verscheidenheid in 's werelds grootste assortiment standaardklauwplaten van SCHUNK ten volle kan benutten.

www.schunk.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers