www.technologieenindustrie.com
SCHUNK News

PLUG & WORK-GRIJPERKIT VOOR COBOTS VAN DOOSAN, TECHMAN EN UR

Na de succesvolle lancering van het Plug & Work-portfolio voor Universal Robots, breidt SCHUNK het idee om eenvoudig cobots uit te rusten verder uit op lichtgewicht robots van Doosan Robotics en Techman Robot. Deze twee fabrikanten zijn de laatste tijd belangrijker geworden en ze trekken steeds meer de aandacht van gebruikers wereldwijd. Met de Plug & Work-portfolio's speelt SCHUNK in op deze ontwikkeling door onder andere bewezen industriële componenten uit het standaardprogramma aan de verschillende cobots aan te passen.

PLUG & WORK-GRIJPERKIT VOOR COBOTS VAN DOOSAN, TECHMAN EN UR

De op maat gemaakte Plug & Work-portfolio's omvatten pneumatische en elektrische grijpers, co-act grijpmodules voor collaboratieve toepassingen en snelwisselsystemen. Terwijl de eenvoudig te bedienen, krachtige en kostenefficiënte pneumatische grijpers voorbestemd zijn voor conventionele automatiseringstoepassingen (waarbij robuustheid de voornaamste vereiste is), maken de elektrische grijpers, die flexibel instelbaar zijn wat betreft kracht en slag, een brede waaier aan toepassingen met veel varianten mogelijk. De grijpers van de SCHUNK Co-act-reeks zijn ook gecertificeerd voor direct collaboratief gebruik. Alle componenten zijn voorbereid voor directe mechanische en elektrische aansluiting en kunnen in slechts enkele stappen worden geïnstalleerd en in bedrijf gesteld. Plug-ins vereenvoudigen de programmering. Hierdoor kunnen in het bijzonder nieuwkomers profiteren van een snelle en ongecompliceerde toegang tot procesautomatisering.

Breed aanbod aan componenten


PLUG & WORK-GRIJPERKIT VOOR COBOTS VAN DOOSAN, TECHMAN EN UR

In het segment pneumatisch gestuurde aandrijfsystemen omvatten de modulaire systemen de in de industrie beproefde, meertandsgeleide parallelgrijpers PGN-plus-P en centrische grijpers PZN-plus, de universele grijper JGP met de beste prijs-kwaliteitverhouding, evenals de grijpers met lange slag, KGG en PSH. Microventielen voor aandrijving van de pneumatische modules zijn al in de Plug & Work-adapters geïntegreerd Daarnaast is er de elektrische grijper voor kleine componenten EGP, de elektrische grijper Co-act EGP-C, gecertificeerd voor collaboratieve toepassingen, evenals de flexibel inzetbare SCHUNK EGH met een vrij programmeerbare volledige slag van 80 mm, een vrijwel ideale grijper voor de instap in door cobots ondersteunde automatisering. De Plug & Work-portfolio's omvatten ook het SCHUNK SHS handmatige wisselsysteem, dat een geïntegreerde luchtdoorvoer, elektro-doorvoer en optionele vergrendelingsdetectie heeft. Het wisselsysteem maakt een bijzonder flexibel gebruik van cobots mogelijk, omdat er geen gecompliceerde installatieprocessen nodig zijn. Hierdoor kunnen zowel de SCHUNK-grijpers als andere aandrijvingen in slechts enkele stappen worden gewisseld.

Uiteenlopende toepassingsmogelijkheden


PLUG & WORK-GRIJPERKIT VOOR COBOTS VAN DOOSAN, TECHMAN EN UR

Omdat de componenten flexibel kunnen worden gecombineerd en er accessoires en opties beschikbaar zijn uit het assortiment van de SCHUNK-catalogus, kunnen cobot-toepassingen worden aangepast aan verschillende werkstuktoepassingen. Met de online configurator van SCHUNK op basis van eCATALOG-oplossingstechnologie van CADENAS, kunnen oplossingen intuïtief worden geconfigureerd en met slechts één klik worden gedownload in alle standaard CAD-formaten (2D of 3D). Een intelligente combinatielogica zorgt er hierbij voor dat er alleen technologisch en mechanisch haalbare configuraties worden geïmplementeerd. De aansluitklare Plug & Work-portfolio's omvatten een brede waaier aan toepassingen voor zowel conventionele automatisering als collaboratieve toepassingen. Ze zijn net zo geschikt voor nieuwkomers in de automatisering als voor professionals in de verspaningsindustrie, auto- en elektronica-industrie, logistiek en andere sectoren die met behulp van cobots de mogelijkheden van robotgebaseerde automatisering willen aanboren.

www.schunk.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers