www.technologieenindustrie.com
PH HORN News

Hoog spanvolume door frezen met hoge voedingssnelheid

Paul Horn GmbH presenteert nieuwe ontwikkeling voor frezen met hoge voedingssnelheid.

Hoog spanvolume door frezen met hoge voedingssnelheid
De positieve snedegeometrie zorgt ondanks de negatieve inbouwpositie voor een zachte en rustige snede.

Met de systemen DAH82 en DAH84 toont Horn een nieuwe generatie voor deze freesmethode. De acht bruikbare snijvlakken van de met precisie gesinterde wisselsnijplaat bieden een gunstige snedeprijs en hoge efficiency. De positieve snedegeometrie zorgt ondanks de negatieve inbouwpositie voor een zachte en rustige snede en voor een goede afvoer van spanen. Horn biedt de snijplaten in het substraat SA4B aan, dat geschikt is voor de universele toepassing van diverse materialen. De grote radius van de hoofdsnede van de wisselsnijplaat biedt een zachte snede, garandeert de gelijkmatige verdeling van de snijkrachten en zorgt zo voor lange standtijden. De maximale snedediepte is ap = 1,0 mm (DAH82) en ap = 1,5 mm (DAH84).


Hoog spanvolume door frezen met hoge voedingssnelheid
De nieuwe frezen met hoge voedingssnelheid van Horn zijn verkrijgbaar als schachtfrees en inschroeffrees en als opsteekfrees.

De variant DAH82 is verkrijgbaar als schachtfrees en inschroeffrees met de volgende snijcirkels: 20 mm (z = 2), 25 mm (z = 3), 32 mm (z = 4), 35 mm (z = 4) en 40 mm (z = 5). Als opsteekfrees met de snijcirkels: 40 mm (z = 5), 42 mm (z = 5) en in 50 mm (z = 6). Vanaf een snijcirkel van 50 mm wordt de grotere wisselsnijplaat van het type DAH84 gebruikt. De varianten zijn bij de volgende diameters als opsteekfrees gestandaardiseerd: 50 mm (z = 4), 52 mm (z = 4), 63 mm (z = 5), 66 mm (z = 5), 80 mm (z = 6), 85 mm (z = 6), 100 mm (z = 7) en 125 mm (z = 8). Alle lichamen hebben een speciale oppervlaktebehandeling ondergaan. Dit leidt tot een hoge sterkte en hardheid en biedt zo langdurige bescherming tegen de schurende aanval van spanen.

www.phorn.de

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers