www.technologieenindustrie.com
WAGO News

NETVOEDING PRO 2: EFFICIËNT EN DUURZAAM

In de machinebouw worden de eisen voor een efficiënte voeding steeds hoger. Wat heeft een voeding nodig om maximaal efficiënt te zijn? En wat is de relatie tussen efficiëntie en omvang?

NETVOEDING PRO 2: EFFICIËNT EN DUURZAAM

Efficiënte voeding
De Pro 2-voeding wordt al veel toegepast . Zo ook door Van Der Spoel Meten en Regelen, specialist in automatiseringsprocessen van productiebedrijven. Het bedrijf uit Waspik heeft jarenlange expertise in de industriële automatisering en is zeer te spreken over de nieuwe voeding van WAGO. Tim van der Spoel, automatisering specialist, licht toe: “We hebben de Pro 2-voeding gebruikt bij een nieuw project, waarbij wij een palletreparatielijn moesten automatiseren voor het sorteren van maar liefst 1200 pallets per uur.

Een uitdagend project, waarbij een efficiënte voeding in de schakelkast een absolute vereiste is”, geeft Van der Spoel aan. De Pro 2-voeding is zodanig ontworpen dat belangrijke statusinformatie direct aan de voorzijde uitgelezen kan worden. De led-balkgrafiek aan de voorzijde geeft op betrouwbare wijze het huidige uitgangsvermogen en de overbelasting of de belasting reserves aan. De leds geven ook de gekozen bedrijfsmodus aan en, indien nodig, waarschuwingen en fouten. “Zo kunnen wij op elk moment exact zien hoeveel procent de voeding gebruikt.”

Compacte bouwwijze
“De stekerbare aansluittechniek maken de installatie snel én letterlijk plug&play”, geeft van der Spoel aan. “De voeding neemt weinig ruimte in beslag in de kast door de uiterst kleine omvang én in combinatie met de ECB-functie is het helemaal makkelijk werken”. Met de functie „FuseMode“ kan de uitgang bij een vooraf ingestelde waarde betrouwbaar worden uitgeschakeld als een overbelastingdrempel wordt overschreden, zoals bij een elektronische stroomonderbreker.

Gebruiksvriendelijk
De Pro 2-voeding kan worden aangesloten op een plc of een IoT-controller via een snap-on communicatiemodule, middels IO-Link. Ook deze is door Van der Spoel Meten en Regelen toegepast. “Het voordeel hiervan is dat je eenvoudig de gewenste data kunt uitlezen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken hoeveel ampère het gebruik is, of bijvoorbeeld hoeveel spanning de voeding uitstuurt via een functieblok in de softwareapplicatie e!COCKPIT van WAGO”, vertelt Van der Spoel.

“Ook is het mogelijk om via de meegeleverde softwareapplicatie WAGO Interface Configuration Software de Pro2-voeding eenvoudig te configureren. Echt een voordeel”, licht Van der Spoel toe. “Via de applicatie kun je een handig trendje maken en kan je verschillende variabelen kiezen. Dankzij het eenvoudig uitlezen van data kun je zo eenvoudig zien hoeveel je voeding gebruikt als je bijvoorbeeld geen IOlink gebruikt”.

www.wago.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers