www.technologieenindustrie.com
SCHUNK News

Slanke 5-assige spanner met klemsnelwisselsysteem zonder gereedschap en actieve bektrekfunctie voor de nauwkeurige bewerking van de zesde zijde

Wie denkt dat het innovatiepotentieel van stationaire klemsystemen al is uitgeput, moet eens een kijkje nemen bij SCHUNK: de specialist voor grijpsystemen en gereedschapshouders en werkstukbevestiging zet zijn succesverhaal voort met de 5-assige bankschroef KONTEC KSX-C2 en geeft nieuwe impulsen voor uiterst precieze bewerkingen aan 6 zijden. Op het eerste gezicht valt de naar boven taps toelopende buitenomtrek op. Dit verbetert de toegankelijkheid met standaardgereedschappen.

Slanke 5-assige spanner met klemsnelwisselsysteem zonder gereedschap en actieve bektrekfunctie voor de nauwkeurige bewerking van de zesde zijde
De volledig ingekapselde 5-assige spanner SCHUNK KONTEC KSX-C2 is uitgerust met een klemsnelwisselsysteem zonder gereedschap en een actieve bektrekfunctie voor een precieze bewerking van 6 zijden. Hij maakt efficiënte bewerking met hoge precisie en korte voorbereidingstijden mogelijk op 5-assige machines.

Bovendien scoort de nieuwe generatie bij nadere beschouwing met talrijke voordelen: met zijn actieve bektrekfunctie bereikt de KONTEC KSX-C2 uitstekende resultaten op het gebied van vlakparallelliteit en loodrechtheid, en creëert daarmee ideale randvoorwaarden voor uitdagende bewerkingen van 6 zijden.

Met het instelbare klemcentrum zet de bankschroef ook op het gebied van voorbereidingstijden maatstaven: dankzij een klemsnelwisselsysteem zonder gereedschap, omkeerbare klemmen voor het vergroten van het klembereik en een unieke, op de markt ongeëvenaarde basisslag van 130 mm, kan de spanner snel en nauwkeurig worden omgebouwd voor een nieuwe reeks onderdelen. Voor dit doel is een breed gamma snelwisselklemmen beschikbaar. Bovendien kan het klembereik worden vergroot met een gestandaardiseerde zuigerstangverlenging.

Geïntegreerde elastomeerdemping
Voor het traploos instellen van de klemkrachten van de KONTEC KSX-C2 wordt een momentsleutel gebruikt, waarmee een maximum van 40 kN bij een draaimoment van 120 Nm kan worden bereikt. Daarom heeft deze expertspanner voor 6-zijdige bewerking veel kracht voor veilig vasthouden - zelfs bij minimale spanvlakken. De kracht voor het spannen van gevoelige onderdelen kan worden fijngesteld.

Het lange geleidingssysteem en de opstelling van het klemmechanisme zorgen voor een stevige, maatvaste installatie. De geïntegreerde elastomeerdemping absorbeert optredende trillingen tijdens de bewerking, wat resulteert in een uitstekende kwaliteit van het werkstukoppervlak en een lange levensduur van het gereedschap. De aandrijving en het afstelmechanisme van de 5-assige spanner zijn volledig ingekapseld om de spanner te beschermen tegen het binnendringen van spaanders, vuil en koelmiddelen.

Uitgebreid standaardprogramma
De SCHUNK KONTEC KSX-C2 is onderhoudsvrij en wordt vanaf het begin aangeboden in vier basisbehuizingslengtes (330 mm, 430 mm, 500 mm, 630 mm, 800 mm) en in twee verschillende hoogtes (175 mm, 214 mm). De spanner past naadloos in het modulaire systeem voor hoog-efficiënte werkstukopspanning van SCHUNK en kan snel met het palletsnelwisselsysteem SCHUNK VERO-S worden gecombineerd of met een maximale rondloopnauwkeurigheid op de machinetafel worden uitgewisseld.

De noodzakelijke klempennen kunnen rechtstreeks in de basisbehuizing van de 5-assige spanner worden geïntegreerd zonder dat adapterplaten nodig zijn. Aangezien klemming onder spanning gebeurt, is er geen buigbelasting op de basisbehuizing bij gebruik van een palletsnelwisselsysteem.

www.schunk.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers