www.technologieenindustrie.com
SCHUNK News

HOGER RENDEMENT DANKZIJ AUTOMATISCH ONTBRAMEN

Om zuivere eindproducten te verkrijgen, moeten scherpe randen, oneffenheden of uitsteeksels betrowubaar worden verwijderd tijdens het snijden van metaal en gietprocessen. Tot nu toe kon deze vereiste gevoeligheid alleen worden bereikt door manuele bewerking. Maar nu kunnen gebruikers hun ontbraamproces naar een hoger niveau tillen door het te automatiseren. SCHUNK, de competente leider, heeft zijn portfolio voor robotic material removal uitgebreid. Het zorgt voor perfecte bewerkingsresultaten, verhoogt de efficiëntie, bespaart kosten en ontlast werknemers van zwaar, vermoeiend werk.

HOGER RENDEMENT DANKZIJ AUTOMATISCH ONTBRAMEN

In de metaalverwerkende industrie wordt het ontbramen meestal uitgevoerd als een extra werkstap met een verhoogde logistieke en personele inspanning. Tegelijkertijd worden reeds vele robotsystemen gebruikt voor het laden en ontladen van werktuigmachines. Dit is precies waar de nieuwe SCHUNK-producten om de hoek komen kijken. Omdat robots meer kunnen dan laden en ontladen, kunnen ze ook worden gebruikt voor geautomatiseerd ontbramen. Het ontbramen van de werkstukken kan gelijktijdig met de bewerking van het volgende werkstuk worden uitgevoerd, waardoor een extra bewerkingsstap wordt uitgespaard. Gelijktijdig ontbramen vermindert de doorlooptijd van onderdelen en de kosten per eenheid, en draagt bij tot een betere benutting van bestaande laad- en losrobots. De rondloopnauwkeurigheid van de robot zorgt ook voor consistente reproduceerbare resultaten. Als robots vuile, eentonige taken krijgen toebedeeld, zullen de werknemers die naast hen werken profiteren van meer veiligheid en een betere ergonomie. Met de nieuwe SCHUNK-gereedschappen kunnen gebruikers van al deze voordelen profiteren.


HOGER RENDEMENT DANKZIJ AUTOMATISCH ONTBRAMEN
Flexibel in gebruik: de CDB-eenheid is controleerbaar in axiale en radiale richting en kan worden uitgerust met conventionele ontbraammessen.

Passende oplossingen voor elk toepassingsgebied

Met de CRT, RCV, en CDB, heeft SCHUNK drie eenheden ontwikkeld voor verschillende ontbraamtaken waardoor er voor elke toepassing een optimaal gereedschap is. De pneumatisch aangedreven vijl, CRT, is bijzonder geschikt voor kleine en smalle gereedschapsgeometrieën. Zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen zoals gleuven, hoeken of groeven kunnen overbodige randen nauwkeurig worden verwijderd en zonder resten worden gereinigd. De compensatiehoek van +/- 1,8 mm compenseert positienauwkeurigheden en werkstuk- en robottoleranties op betrouwbare wijze. Omdat de vijl kan worden uitgerust met conventionele vijlbladen, kan bestaand materiaal worden hergebruikt en kan gemakkelijk worden overgeschakeld op geautomatiseerde processen.

De pneumatische RCV-ontbramingsspil is momenteel het meest robuuste product op de markt, en bewijst zijn capaciteiten tijdens het reinigen van onbewerkte en gefreesde onderdelen. Aangezien verschillende roterende gereedschappen kunnen worden gebruikt, kan de RCV flexibel worden ingezet voor diverse ontbraamwerkzaamheden. Dankzij zijn robuustheid en hoge kwaliteit kunnen met de RCV consistent goede bewerkingsresultaten worden bereikt. De schoepenmotor verkort de machinetijd met een hoog koppel en een korte stoptijd, en zorgt daardoor voor een hogere output.


HOGER RENDEMENT DANKZIJ AUTOMATISCH ONTBRAMEN
De pneumatisch aangedreven vijl, CRT, is veelzijdig in gebruik en is bijzonder geschikt voor kleine en smalle gereedschapsgeometrieën.

De CDB-eenheid vergemakkelijkt ook de omschakeling van manuele naar automatische processen. Voor het eerst kunnen beproefde handgeleide ontbramingsmessen worden gebruikt en zijn extra investeringen in nieuwe materialen niet nodig. Dankzij de uniforme gereedschapsopname en de mogelijkheid tot automatische messenwissel is de insteltijd aangenaam kort, zodat ook kleine series economisch verwerkt kunnen worden. De eenheid is controleerbaar in axiale en radiale richting en is geschikt voor het ontbramen van diverse werkstukken. Een verscheidenheid van materialen, zoals kunststoffen, aluminium, staal of messing, en verschillende geometrieën kunnen gemakkelijk worden bewerkt.

Alle genoemde producten zijn cardanisch. De gereedschappen kunnen worden aangepast door ze met pneumatische druk in werking te stellen. Daardoor is een variabele uitbalanceerfunctie gewaarborgd en wordt de programmeerinspanning voor de robot merkbaar verminderd. De inbedrijfstelling gebeurt zeer snel en gemakkelijk. Met de optioneel verkrijgbare fixatie van de y-as kunnen gebruikers overschakelen van oscillerende naar radiale compensatie. Deze flexibiliteit garandeert een efficiënte bewerking, zelfs van verschillende werkstukgeometrieën. Minder afkeurde werkstukken, aanzienlijk kortere uitvaltijden en slechts een zeer beperkte behoefte aan reserveonderdelen zijn positieve resultaten van het geautomatiseerde proces. Het effect van deze resultaten zal blijken uit de kostenbesparingen.


HOGER RENDEMENT DANKZIJ AUTOMATISCH ONTBRAMEN
Bijzonder robuust: de pneumatische ontbramingsspil RCV is uitstekend geschikt voor alle soorten ontbramingsbewerkingen met roterende gereedschappen en kan daarom worden gebruikt voor de bewerking van verschillende werkstukgeometrieën.

Aanvullende producten maken het SCHUNK-aanbod compleet en maken bijkomende toepassingsgebieden beschikbaar. De PCFS-compensatie-eenheid blijkt veelzijdig te zijn. Als een werkstuk moet worden bewerkt met een vooraf bepaalde kracht, levert het waardevolle diensten. De eenheid is universeel toepasbaar en zorgt ervoor dat in elke positie een consistente compliantiekracht optreedt. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van een positiesensor. Deze compenseert de gewichtskracht samen met de door de klant geleverde drukregelkleppen. De PCFC kan worden gecombineerd met diverse gereedschappen en is daarom geschikt voor talrijke toepassingsdoeleinden.

Met de nieuwe ontbraamgereedschappen vult SCHUNK haar end-of-arm-componenten aan met nog meer modules. Bovendien worden gebruikers optimaal ondersteund tijdens het procesontwerp: klanten kunnen hun toepassing vooraf testen in het nieuwe SCHUNK CoLab applicatiecentrum. SCHUNK voert een haalbaarheidsanalyse uit van de bewerkingsopdracht en vergemakkelijkt zo de overstap naar geautomatiseerde bewerking. Iedereen die meer wil weten over de voordelen van de nieuwe oplossingen en persoonlijk wil zien hoe alles werkt, kan een SCHUNK accountmanager vragen om gratis een SCHUNK Roadshow met de nieuwe gereedschappen bij hem op locatie te organiseren.

www.schunk.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers