www.technologieenindustrie.com
Genano News

De luchtreiniger die alle virussen elimineert, nu en in de toekomst

Door corona liepen de kantoren leeg en was er aanvankelijk veel enthousiasme voor thuiswerken, maar nu krijgen we toch wel een eenzaam gevoel, zo alleen, thuis. Het zou echter mogelijk zijn geweest om veilig in fysieke teams te blijven werken mits gebruik van de innovatieve luchtzuiveringssystemen van Genano, het enige systeem op de markt voor het verwijderen van ultrafijne deeltjes, tot op 0,003 µm.

De luchtreiniger die alle virussen elimineert, nu en in de toekomst
De mobiele virusdoder Het Genano 350 ontsmettingssysteem voor binnenlucht is met zijn gewicht van slechts 17 kilo werkelijk mobiel en neemt ook weinig ruimte in. Voor gebruik doet u gewoon de stekker in het stopcontact en zet u hem aan, zegt Niklas Skogster, CEO van Genano.

De lucht desinfectie systemen van Genano gebruiken een op basis van krachtige een elektronische luchtzuivering (Elektrostatische neerslagfiltratie), zonder fysieke filters. Volgens een onlangs door het internationaal erkende technisch onderzoekscentrum VTT in Finland gehouden wetenschappelijk onderzoek, elimineren de zuiveringssystemen van Genano 99,999 procent van de bacteriën en virussen in binnenlucht.

“Toen het coronavirus vorig jaar de wereld overviel, bleven we in onze kantoren werken omdat we wisten dat de binnenlucht dankzij onze luchtdesinfectiesystemen geen virussen bevatte,” zegt Niklas Skogster, CEO van Genano. “We kunnen zeggen dat dit een van de veiligste werklocaties ter wereld is, in elk geval wat betreft de lucht die we inademen.”

Geëlektrocuteerd virus heeft geen enkele kans
Het principe achter de technologie van Genano is eenvoudig: Verontreinigde lucht komt het toestel binnen en daar hechten de negatief geladen deeltjes zich aan het positieve opvangvlak. De deeltjes worden dan onder hoogspanning met puntontladingen vernietigd. In de laatste stap verwijdert de collector met 3 lagen actieve koolstof de vluchtige organische gassen en geuren.

“Zoals het onderzoek door VTT aantoont, is de uitgaande lucht geheel vrij van deeltjes van alle groottes, ook van micro-organismen, schadelijke gassen en chemicaliën,” zegt Skogster. “De toestellen bevatten geen mechanische filters die verstopt kunnen raken, waardoor te allen tijde een continue luchtstroom verzekerd is en er geen dure filters verwisseld hoeven te worden. Ook de bedrijfskosten zijn laag. De middelgrote Genano 350 gebruikt bijvoorbeeld ongeveer even veel elektriciteit als een conventionele gloeilamp.”

Deze luchtzuiveringssystemen die voortbouwen op de technologie van Genano zijn al in productie sinds 1999. In eerste instantie werden ze ontwikkeld voor ziekenhuizen, maar nu zijn ze overal ter wereld in gebruik in allerlei bedrijfssectoren zoals kantoren, klinieken, winkels, restaurants, cleanrooms, scholen en verzorgingstehuizen.

“Onze technologie is in de loop der jaren natuurlijk verbeterd, zodat de toestellen tegenwoordig veel kleiner en lichter zijn,” zegt Skogster. “De Genano 350 weegt slechts 17 kilo, dus hij is echt mobiel en kan zelfs aan de muur worden gehangen.”

Terug naar normaal
Tijdens de eerste zes maanden van de coronacrisis vorig jaar, verklaarden veel bedrijven dat op afstand werken het nieuwe normaal zou zijn. Maar na meer dan een jaar corona-geworstel met de thuiswerk-blues is de houding veranderd. Volgens de KPMG 2021 CEO Outlook Pulse enquête denkt slechts 17 procent van de ondervraagde CEO's nog aan permanente inkrimping van de fysieke voetafdruk van hun bedrijf. In een vergelijkbare enquête in augustus 2020 was dat aantal met 69 procent veel hoger.

“Als gevolg van corona hebben we in het afgelopen jaar een enorme stijging in de verkoop gehad, maar de wereld is nog een heel eind verwijderd van wat we een ‘normale’ situatie kunnen noemen,” zegt Skogster. “De overgang naar een meer normale werksituatie zou echter versneld kunnen worden door op veel meer plaatsen efficiënte luchtzuivering te gebruiken.”

Skogster wijst erop dat de desinfectietoestellen van Genano toekomstbestendig zijn, en dat deze wanneer alles weer meer normaal is, een enorme verbetering kunnen betekenen voor zowel de gezondheid van de medewerkers, als de productiviteit van een bedrijf.

“Virussen komen en gaan, maar van welk type ze ook zijn en welke mutaties ze ook ontwikkelen, ze zullen nooit de 25.000 Volt overleven die onze luchtzuiveringssystemen afgeven,” zegt hij. “Een onderzoek door Laboratoire National d’Essai in Frankrijk toont aan dat een half uur nadat het toestel was ingeschakeld, de micro-organismen in de lucht totaal vernietigd waren. Het uiteindelijke resultaat is dat gezondere mensen effectiever functioneren.”

www.genano.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers