www.technologieenindustrie.com
innodisk

Nieuwe release DDR5 DRAM industriële modules van Innodisk

De nieuwe standaard omvat een brede range essentiële prestatieverbeteringen en energiebesparingen ten opzichte van zijn voorganger. Sinds de officiële aankondiging van de release zijn de verwachtingen hooggespannen

Nieuwe release DDR5 DRAM industriële modules van Innodisk

Innodisk kondigt nu officieel de release aan van zijn industriële DDR5 DRAM modules. De nieuwe standaard omvat een brede range essentiële prestatieverbeteringen en energiebesparingen ten opzichte van zijn voorganger. Sinds de officiële aankondiging van de release zijn de verwachtingen dan ook hooggespannen. Met een indrukwekkende reeks voordelen, zoals de verplichte snelheids- en opslagverhogingen, zal de DDR5 uiteindelijk zijn plek vinden als geheugenoptie bij uitstek. Eén vraag blijft: kan DDR5 zich zodanig bewijzen dat hij kan voldoen aan de strenge eisen van betrouwbaarheidsbewuste en risicomijdende industrieën?

De JESD79-5 DDR5 SDRAM specificatie luidde de overgang in naar DDR5, met forse verbeteringen wat betreft capaciteit, snelheid, spanning en ECC functies. Uit de DDR5 specificatie blijkt een viermaal zo grote capaciteit per IC, wat de maximaal haalbare capaciteit per chip brengt op 64 GB en de maximale potentiële capaciteit voor een enkele DDR5 DIMM op 128 GB.

DDR5 heeft daarnaast een theoretische maximale overdrachtssnelheid van 6400MT/s, een verdubbeling ten opzichte van DDR4. Verder is de spanning verlaagd van 1,2 V naar 1,1 V, waardoor het totale energieverbruik daalt. Een andere belangrijke structurele wijziging is dat het energiebeheer is verplaatst naar de DIMM, waardoor het aantal redundante energiebeheercircuits op het moederbord voor ongebruikte DIMM slots kon worden verlaagd.

Een andere belangrijke structurele verandering is de dual-channel DIMM architectuur. Voor DDR5 heeft elke DIMM twee 40 bits kanalen (32 databits, elk met acht ECC bits) voor hetzelfde datatotaal met meer ECC bits. Twee kleinere onafhankelijke kanalen verbeteren de efficiëntie van de geheugentoegang, wat leidt tot hogere snelheden met een hogere efficiëntie. Innodisk biedt DDR5 momenteel aan tot 32 GB en 4800MT/s.

Minder dan een jaar na de release van de DDR5 specificatie, zal versnelde invoering rond het vierde kwartaal moeten kunnen plaatsvinden. "Onze klanten zijn enthousiast over het potentieel van DDR5 om hun applicatieontwikkelingen verder te stimuleren," aldus Samson Chang, Corporate VP & GM van de global embedded en server DRAM business unit bij Innodisk. Hij voegt eraan toe dat "Innodisk de industrie voorziet van kwaliteitsproducten door nieuwe DDR5 DIMM’s op de markt te brengen met originele IC's, anti-sulfuratie, warmteverspreider en conforme coatingtechnologieën met de industriële betrouwbaarheid die ze van ons gewend zijn."

Hyperscalers zijn de meest waarschijnlijke early adopters, maar op de lange termijn zullen de meeste industrieën ongetwijfeld de voordelen gaan zien van DDR5 op het gebied van 5G, deep learning, AI, edge computing, slimme medische applicaties, supercomputing en bedrijfskritische toepassingen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers