www.technologieenindustrie.com
innodisk

Nieuwe CAN Bus Modules van Innodisk voor onbemande slimme systemen

Innodisk stelde onlangs haar nieuwste CAN-Bus modules voor. Deze systemen zijn onmisbaar voor de groei van onbemande systemen en dankzij dit complete gamma van hoogwaardige industriële kwaliteit, komt Innodisk tegemoet aan de toenemende vraag sinds 2020.

Nieuwe CAN Bus Modules van Innodisk voor onbemande slimme systemen

Die groei wordt bevestigd door een rapport van Fortune Business Insightsn dat een CAGR (de jaarlijkse groeisnelheid) van 12,23% voor het UAV-segment (Unmanned Aerial Vehicle) liet noteren. Veel industriële sectoren zoals landbouw, logistiek, transport, lucht- en ruimtevaart, maakten ondertussen kennis met onbemande systemen en zien de voordelen in van deze technologie.

Onbemande vliegtuigen vormen een opvallende groep binnen de onbemande voertuigen. Het hart van al deze systemen is de CAN-bus. Door de voortdurende groei, de toenemende complexiteit en de verhoogde efficiëntie-eisen van nieuwe toepassingen is het van cruciaal belang dat de CAN-bus module kan functioneren onder zware omstandigheden, zoals extreme temperaturen en elektromagnetische interferentie. De CAN-bus modules van Innodisk hebben een breed temperatuurbereik, beschikken over 2.5KV isolatiebescherming en werken bovendien met ‘high-layer’ protocollen zoals SAE J1939 en CANopen. Dat is een vereiste om optimale prestaties te garanderen in extreme omstandigheden, zonder degradatie op termijn.


Nieuwe CAN Bus Modules van Innodisk voor onbemande slimme systemen

Ook de producenten van onbemande vliegtuigen maken sinds kort gebruik van de CAN-Bus modules van Innodisk, waar ze worden ingezet in de recentste toestellen. De ‘USB to CAN’ module is ondertussen met succes ingebouwd in allerlei slimme toepassingen, zoals autonome commerciële drones, landbouwmachines, robot besturingssystemen (ROS) en Automatisch Geleide Voertuigen (AGV). CAN-Bus wordt daarbij ingeschakeld om het systeem te controleren, de communicatie tussen de boordcomputer en diverse CAN-apparaten op zich te nemen en diagnoses in grondstations uit te voeren.

“We vinden het erg leuk dat onze CAN modules succesvol projecten met diverse slimme toepassingen van onze klanten ondersteunen,” zegt Johnny Wu, Senior Manager van de afdeling Intelligent Peripheral Application van Innodisk. "Het gebruik van Innodisk producten voor hun onbemande apparaten bevestigt opnieuw onze toewijding aan het leveren van de meest duurzame producten op de markt. We zijn er trots op dat we een kleine maar cruciale rol spelen in hun innovaties."


Nieuwe CAN Bus Modules van Innodisk voor onbemande slimme systemen

CAN Bus-oplossingen moeten bestand zijn tegen harde werkomstandigheden, die vormen tot op vandaag een belangrijke hinderpaal op weg naar robuuste systemen. De CAN-Bus modules van Innodisk bieden een complete hardware en software integratie en kunnen aan uiteenlopende eisen voldoen. Voor integratoren en ingenieurs die hun systemen willen integreren in onbemande toestellen is het van groot belang dat hun hardware oplossing voldoet aan de strenge eisen van deze industriële omgevingen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 15.000+ IMP-volgers