www.technologieenindustrie.com
SCHUNK News

PLUG & WORK ─ NU OOK BESCHIKBAAR VOOR COBOTS VAN OMRON EN FANUC

De laatste jaren hebben cobots het landschap van de industriële robotica grondig gewijzigd - en ze zijn nog steeds in opmars. Om gebruikers in staat te stellen snel en gemakkelijk met lichtgewicht industriële robots te werken, breidt SCHUNK zijn Plug & Work-assortiment uit met standaardcomponenten voor lichtgewicht robots van OMRON en FANUC. Dit vormt een uitbreiding van de Plug & Work-opties die als beschikbaar zijn voor Universal Robots, Doosan Robotics en Techman Robot. Deze systemen kunnen worden gebruikt om diverse automatisatiescenario's op zeer korte termijn te implementeren.

PLUG & WORK ─ NU OOK BESCHIKBAAR VOOR COBOTS VAN OMRON EN FANUC

Cobots zijn licht van gewicht, flexibel in het gebruik en gemakkelijk te programmeren. Zij kunnen worden ingezet om repetitieve taken, zoals het laden en ontladen van een machine of assemblage, snel en kosteneffectief te automatiseren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze nu een integraal onderdeel van industriële robotica uitmaken en dat ze steeds belangrijker worden. Ook kleine en middelgrote bedrijven automatiseren nu steeds meer hun productie en hun logistieke activiteiten. Om het voor de gebruikers zo gemakkelijk mogelijk te maken hun nieuwe helper aan het werk te zetten, biedt SCHUNK uitgebreide complete programma's aan voor cobots en lichtgewicht robots van verschillende fabrikanten Het Plug & Work-portfolio omvat pneumatische en elektrische grijpers, Co-act grijpmodules voor collaboratieve toepassingen en snelwisselsystemen.


PLUG & WORK ─ NU OOK BESCHIKBAAR VOOR COBOTS VAN OMRON EN FANUC
De gestandaardiseerde componenten van het Plug & Work-portfolio van SCHUNK dekken een breed scala aan automatiseringsscenario's af.

Componenten en directe aansluiting voor talrijke fabrikanten

Naast het kant-en-klare portfolio voor Universal Robots biedt de competentieleider voor grijpsystemen en klemtechniek sinds eind 2020 ook eenvoudige uitrustingen voor lichtgewicht robots van Doosan Robotics en Techman Robot aan. Nu voegt hij nog meer fabrikanten toe aan zijn Plug & Work-aanbod: Vanaf augustus zullen componenten voor OMRON- en FANUC-robots deel uitmaken van het assortiment. Voor beide fabrikanten biedt SCHUNK onder andere de universele grijper EGH met een vrij programmeerbare totale slag van 80 mm en de collaboratieve grijper voor kleine onderdelen Co-act EGP-C aan. SCHUNK vult de EGP-C ook aan met een directe verbinding naar lichtgewicht robots van YASKAWA en Mitsubishi Electric. De uitbreiding naar andere cobot-fabrikanten zal volgen.

Ontwikkeling van de concrete robotapplicatie in het CoLab

De gestandaardiseerde componenten van het Plug & Work-gamma bestrijken een waaier van toepassingen voor lichtgewicht robots, van kwaliteitsinspectie over assemblage en handling tot het laden en ontladen van machines. De deskundigen in het CoLab-robottoepassingscentrum helpen bij de ontwikkeling van individuele klantentoepassingen. Samen met de klant stellen ze de juiste componenten samen voor de specifieke cobot-toepassing en testen ze het gebruik en de haalbaarheid ervan. Achttien industriële robots en cobots, alsmede speciaal uitgeruste cellen voor lichtgewichtontwerp, industriële robots en testopstellingen zijn nu voor dit doel beschikbaar. SCHUNK biedt zijn klanten niet alleen een uitgebreid gamma van perfect afgestemde grijpers en snelwisselsystemen voor robots van verscheidene fabrikanten, maar ook de gepaste toepassingsknowhow. Hierdoor kunnen zowel professionals als beginnende automatiseerders het potentieel van cobots voor hun toepassingen aanboren.

www.schunk.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers