www.technologieenindustrie.com
SOCOMEC

SUNSYS PCS2: de oplossing voor slimme integratie van PV energie in elektrische netten

Het op elkaar afstemmen van intermitterende energiebronnen (zonne- of windenergie) bij een fluctuerende vraag vormt een belangrijk obstakel voor smart grids. Socomec gaat deze uitdaging aan met een systeem dat de duurzame energie converteert en opslaat en daarbij tevens compenseert voor het intermitterende karakter van de energiebron. Maar deze oplossing biedt nog meer: SUNSYS PCS² optimaliseert het eigen verbruik van de smart grids, dempt de verschillen tussen de beschikbare energie en de vraag en voldoet aan de eisen wat betreft ‘islanding’.

SUNSYS PCS2: de oplossing voor slimme integratie van PV energie in elektrische netten
De innovatieve eigenschappen van SUNSYS PCS², maken Socomec tot één van de eerste producenten die kan voldoen aan de eisen van meerdere applicaties in één enkel apparaat.

SUNSYS PCS² biedt drie afzonderlijke functies:

1. Maximalisatie van eigen verbruik in smart grid netwerken
De geproduceerde duurzame energie wordt omgezet in wisselstroom en gebruikt om vermogen te leveren. Eventuele overtollige energie wordt opgeslagen in de SUNSYS PCS² batterijen. Als de productie van duurzame energie wordt onderbroken, converteert SUNSYS PCS² de in het batterijsysteem opgeslagen energie weer in wisselstroom om het benodigde vermogen te leveren. Zodra de batterijen zijn uitgeput, schakelt het systeem over op het net.

2. Grid ondersteuning en ondersteunende diensten
Indien de productie van duurzame energie de vraag overstijgt, laadt SUNSYS PCS² daarmee de batterijen op en handhaaft de frequentie binnen de toleranties. Als de vraag groter is dan de geproduceerde energie, levert SUNSYS PCS² de opgeslagen energie weer terug aan het net.

3. Voorspelbaarheid van duurzame energieproductie
Toegepast in combinatie met hoogvermogen installaties die zijn gebaseerd op duurzame energie, kan SUNSYS PCS² worden gebruikt om het productieprofiel van een niet-voorspelbare duurzame energiecentrale te garanderen op basis van de door het elektriciteitsbedrijf gedefinieerde waarden.

SUNSYS PCS² is een modulair ‘hot swap’ schaalbaar systeem, met een zeer breed vermogensbereik (van enkele kW tot meerdere MW). Dit is uitbreidbaar door de toevoeging van verschillende parallelle units, uitgevoerd in een gemengde configuratie met de Socomec PV omvormer en verschillende batterijtechnologieën, afhankelijk van de toepassingen. De configuratie is snel en eenvoudig.

Het programma bestaat uit:
- PCS² energieomvormers met transformator, geschikt voor gebouwen of zonne-energieparken, afhankelijk van hun vermogen (SUNSYS-PCS2-33TR met nominaal vermogen van 33,3 kW, SUNSYS-PCS2-66TR met nominaal vermogen van 66,6 kW, SUNSYS-PCS2-100TR met nominaal vermogen van 100 kW)
- PCS² energieomvormers zonder transformator, geschikt voor de ondersteuning van netwerken (SUNSYS-PCS2-66TL met nominaal vermogen van 66,6 kW, SUNSYS-PCS2-100TL met nominaal vermogen van 100 kW)
- PCS² energieopslagsystemen op basis van lithium-ion batterijen, ideaal voor piekvereffening toepassingen (SUNSYS-AB-LT30 met nominale capaciteit van 30 kWh, SUNSYS-AB-LT38 met nominale capaciteit van 38 kWh)
- PCS² energieopslagsystemen op basis van lood/zuur batterijen, geschikt voor het snel opladen van systemen (SUNSYS-AB-LA22 met nominale capaciteit van 22 kWh tot 33 kWh, SUNSYS-AB-LA32 met nominale capaciteit van 32 kWh tot 49 kWh)

Socomec biedt als optionele extra's een isolatiecontroleapparaat (IMD) en AC en DC overspanningsbeveiligingsmodulen (SPD).

In overeenstemming met de normen: SUNSYS PCS² is vervaardigd in Europa..

Hoofdpunten:
- Een modulaire, flexibele en schaalbare oplossing: vermogen en back-up vereisten zijn eenvoudig te upgraden,
- Hoog uitgaand rendement (tot 98%),
- Compatibel met verschillende batterijtechnologieën, afhankelijk van het type toepassing,
- Eenvoudig te integreren in bestaande duurzame energie-installaties.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers