www.technologieenindustrie.com
DRiV

DRiV MOTORPARTS INTRODUCEERT QR-CODES ZODAT INSTALLATEURS EEN SCHAT AAN INFORMATIE BINNEN HANDBEREIK HEBBEN

Een eenvoudige scan van het nieuwe verpakkingslabel bevestigt de authenticiteit, specificatie, juiste montageprocedure van het product en opent een weg voor monteurs om hun vaardigheden gratis uit te breiden

DRiV MOTORPARTS INTRODUCEERT QR-CODES ZODAT INSTALLATEURS EEN SCHAT AAN INFORMATIE BINNEN HANDBEREIK HEBBEN

Kontich, België, 29 November 2022 - DRiV Motorparts, een divisie van Tenneco, biedt installateurs van zijn toonaangevende portefeuille met aftermarket-onderdelen een digitale helpende hand via de invoering van unieke QR-codes op zijn productverpakking.

De toevoeging van QR-codes op de verpakking van enkele van de meest gerespecteerde merken in de branche zal installateurs onmiddellijke toegang verschaffen tot een schat aan nuttige informatie tijdens het monteren van een onderdeel. De inhoud is ontworpen om de installatie zo efficiënt en direct mogelijk te maken en om diegenen die aan voertuigen werken op de hoogte te houden over de laatste technische ontwikkelingen in de zich snel ontwikkelende autobranche.

Als installateurs de QR-code met een smartphone scannen, worden ze naar een hoofdmenu gebracht waar ze gemakkelijk naar meerdere aangepaste subsecties kunnen navigeren. Deze lopen uiteen van productspecificaties tot montageadvies en garantievoorwaarden, tot hoe direct met het technische supportcentrum van de fabrikant contact kan worden opgenomen.

DRiV MOTORPARTS INTRODUCEERT QR-CODES ZODAT INSTALLATEURS EEN SCHAT AAN INFORMATIE BINNEN HANDBEREIK HEBBEN

Om zoveel mogelijk installateurs te bereiken, kunnen het menu en functies in maar liefst acht talen worden bekeken – engels, spaans, frans, duits, italiaans, nederlands, pools en russisch – later zullen meer functies en talen worden toegevoegd.

Door de QR-code te scannen wordt bevestigd dat het onderdeel een origineel DRiV-product is, wat installateurs de zekerheid biedt dat ze hoogwaardige en veilige onderdelen op het voertuig van een klant installeren. Mocht uit de QR-code blijken dat het om een vervalsing gaat, zien de installateurs een pagina waar zij de kwestie direct bij het technische supportcentrum van DRiV kunnen melden.

DRiV MOTORPARTS INTRODUCEERT QR-CODES ZODAT INSTALLATEURS EEN SCHAT AAN INFORMATIE BINNEN HANDBEREIK HEBBEN

Nog een voordeel voor monteurs en motortechnici is de mogelijkheid om gratis hun vaardigheden uit te breiden. Het menu voorziet in een link naar het Garage Gurus Learning Management System dat, nadat de bezoekers een gratis account aanmaken, in een keur aan technische cursussen, webinars en materiaal voorziet die allemaal 24/7 kunnen worden bekeken.

In het begin worden de QR-codes opgenomen op Ferodo LV (Light Vehicle) blokken en LV- schijven, Jurid LV-blokken en LV-schijven, motordelen-merken (Glyco, Nural, Goetze en AE). Monroe-schokdempers, MOOG-onderdelen en andere DRiV-merken en onderdelen worden de komende maanden toegevoegd.


DRiV MOTORPARTS INTRODUCEERT QR-CODES ZODAT INSTALLATEURS EEN SCHAT AAN INFORMATIE BINNEN HANDBEREIK HEBBEN


Massimiliano Milani, Executive Director Marketing, Sales and Commercial Operations, DRiV EMEA Motorparts, vertelt: "De ontwikkeling van de QR-codes en ze toevoegen aan de verpakking van duizenden onderdelen betekent een aanzienlijke investering, maar vormt een sleutelonderdeel van onze strategie om onze klanten en installateurs die onze producten elke dag hanteren de best mogelijke ervaring te bieden met de merken en producten van DRiV Motorparts.

Met alle opkomende technologieën en ontwikkelingen die de autobranche op dit moment doormaakt, is het nog nooit zo spannend geweest binnen de sector actief te zijn. Tegelijkertijd zien we in dat het leven van een motortechnicus moeilijker wordt. Door de QR-codes aan de productverpakking toe te voegen, verstrekken wij installateurs uitgebreide informatie die van onschatbare waarde is op het moment dat dit het hardst nodig is. Bovendien stellen we ze in de gelegenheid hun vaardigheden nog verder uit te breiden."

Milani vervolgt: "Met alle voordelen die het scannen van de QR-code oplevert en omdat het maar een paar seconden in beslag neemt, zou het voor installateurs als net zo belangrijk kunnen worden beschouwd als het hebben van het juiste gereedschap op het werk. Ten slotte geeft de toevoeging blijk van hoe wij ernaar streven de allerbeste onderdelen aan te vullen met de allerbeste dienstverlening."

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers