www.technologieenindustrie.com
Cox Automotive

Cox Automotive introduceert wereldwijde mobiliteitsdivisie voor wagenparken

Cox Automotive introduceert wereldwijde mobiliteitsdivisie voor wagenparken

VK/Europa (1 feb. 2022) - Cox Automotive lanceert zijn toekomstige mobiliteitsintenties met de introductie van een nieuwe globale divisie, Cox Automotive Mobility, die zich focust op opkomende vervoerstechnologieën. Cox Automotive Mobility begeleidt de groei van op mobiliteit gerichte digitale en fysieke diensten, productontwikkeling en investeringen in de VS, het VK, continentaal Europa, Canada en Mexico, met meerdere toekomstig geplande geografische uitbreidingen.

De aankondiging van de nieuwe internationale divisie volgt op een historisch jaar waarin Cox Automotive verschillende strategische overnames heeft gedaan, waaronder Spiers New Technologies, de toonaangevende dienstverlener voor EV battery lifecycle management, en FleetMaster, gespecialiseerd in cloudgebaseerde workflow technologie. Cox Automotive Mobility is ontworpen om OEM's, autodealers, mobiliteits- en wagenparkaanbieders te bedienen en omvat vier business solution areas - Fleet Services, Fleet Operations, EV Battery Solutions en Emerging Ventures.

Baanbrekende mobiliteitsoplossingen

Nu regeringen wereldwijd wetgeving ontwikkelen om een einde te maken aan de productie van voertuigen met verbrandingsmotoren (ICE) en milieudoelstellingen bekendmaken om de netto-uitstoot van broeikasgassen tot nul te reduceren, zal de vraag naar levenscyclusmanagement van elektrische batterijen alleen maar toenemen. EV Battery Solutions van Cox Automotive Mobility zal een belangrijke rol gaan spelen bij het aanpakken van deze milieu-uitdagingen, met inbegrip van de recycling diensten voor voorbehandelde batterijen.

Aangezien de gezondheid van EV batterijen in een groeiende wereldwijde EV vloot ongetwijfeld van invloed zal zijn op toekomstige remarketing waarden, zal Cox Automotive's diagnosetool voor batterijconditie, gebouwd in samenwerking met Spiers New Technologies, de standaard worden voor derde partijen in de sector om de conditie en waarde van EV-batterijen te beoordelen.

Om gelijke tred te kunnen houden met de veranderingen in het mobiliteitslandschap zijn alertheid en flexibiliteit vereist. Veranderingen in het bezit en gebruik van voertuigen leiden tot nieuwe bedrijfsmodellen, waaronder korte-termijn verhuur, vehicle-as-a-service en voertuigabonnementen. Het Cox Automotive Mobility platform, ondersteund door de mogelijkheden van FleetMaster, biedt eigenaren en beheerders van wagenparken en mobiliteitsbedrijven de gelegenheid te kantelen en hun producten en diensten aan te passen om aan de behoeften van deze voortdurend veranderende markt te voldoen; een game-changer voor de markt.

Wereldwijde activiteiten voor een evoluerend mobiliteitslandschap

Martin Forbes, president van Cox Automotive International, zei: "Mobiliteit biedt een enorme groeikans voor ons in al onze internationale markten. Cox Automotive loopt voorop in de technologie op dit gebied en kan zowel klanten als potentiële klanten ongeëvenaarde expertise en oplossingen bieden. Ik ben enthousiast dat we nu starten met het uitrollen en implementeren van de mobiliteitsstrategie op de internationale markten en dat we hierbij samen met het Amerikaanse team wereldwijd aan gaan werken. Door de schaal en expertise van één wereldwijde visie te combineren met toegesneden marktgerichte data en inzichten, creëren we een veiliger, schoner en meer verbonden transport-ecosysteem met operationele efficiëntie voor onze partners wereldwijd.

"Paul Humphreys is benoemd tot managing director Mobility bij Cox Automotive International, en is daarbij verantwoordelijk voor strategie, uitvoering en activiteiten buiten de VS. Hij rapporteert aan Martin Forbes, president van Cox Automotive International.
Paul Humphreys, managing director Mobility bij Cox Automotive International, voegt hieraan toe: "Steeds meer consumenten kiezen ervoor hun auto te gebruiken wanneer ze hem nodig hebben, in plaats van deze volledig te bezitten. De definitie van eigendom wordt opnieuw gedefinieerd, mogelijk gemaakt door voortdurend evoluerende financierings- en leasemodellen. Via Cox Automotive Mobility stellen we onze klanten en partners in het Verenigd Koninkrijk en Europa in staat om te profiteren van de mogelijkheden die het mobiliteitslandschap te bieden heeft.

"Het internationale team van Cox Automotive Mobility zal nauw samenwerken met het wereldwijde team in de VS, dat wordt geleid door Mobility president Joe George.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers