www.technologieenindustrie.com
Parker News

Met Carstick+ breidt Parker zijn assortiment van geïntegreerde cartridgeoplossingen voor toepassingen met een lage druk uit

Parker Hannifin, de wereldwijde leider in bewegings- en besturingstechnologieën, introduceert de nieuwe Parker Legris Carstick+ geïntegreerde cartridgeoplossing die zorgt voor een directe verbinding tussen behuizing en polymeerleidingen. Carstick+, dat een aanvulling is op het bekende Parker Legris Carstick®-productassortiment, kan in verschillende behuizingsmaterialen worden geplaatst, waaronder amorfe, niet-elastische polymeren.

Met Carstick+ breidt Parker zijn assortiment van geïntegreerde cartridgeoplossingen voor toepassingen met een lage druk uit

Carstick+ is binnen de voedingsmiddelen- en drankenindustrie geschikt voor gebruik met drinkwater, stoom en vloeistoffen, evenals in toepassingen zoals koffiemachines, waterdispensers en waterbehandeling. De nieuwe cartridgeoplossing is ook ontworpen om koelvloeistoffen te hanteren, waaronder industrieel of gedeïoniseerd water, diëlektrische vloeistoffen of glycolen met betrekking tot toepassingen voor warmtebeheer. Bovendien kan, met een aanpassing van het ontwerp, Carstick+ zowel worden gebruikt voor perslucht en inert gas in industriële- en automatiseringsmarkten als voor het hanteren van gas en medische vloeistoffen in de medische industrie.

Voor leidingen met een buitendiameter van 4 mm en 6 mm is Carstick+ verlengd. Hoewel de EPDM-versie bij temperaturen tot 120 °C kan worden gebruikt, kan de FKM-versie met temperaturen tot 140 °C worden gebruikt. Vanwege de gepatenteerde externe klemring kan de Carstick+ onder andere eenvoudig uit de behuizing worden verwijderd zonder de uitsparing te beschadigen. Dit betekent dat de uitsparing herbruikbaar is en dat er aanzienlijk minder afval wordt geproduceerd.

Omdat de benodigde kracht bij het plaatsen van Carstick+ kleiner is dan 20 daN bespaart het nieuwe cartridge energie. De geïntegreerde afdichting en gebruiksklare verpakking zorgen voor een snelle installatie. Vergeleken met bestaande producten op de markt is de oplossing twee tot drie keer sneller te monteren. Onbuigzame plastic buizen faciliteren het plaatsingsproces en beschermen de Carstick+ tegen beschadiging en verlies van onderdelen. Dankzij de keuze uit EPDM- en FKM-geïntegreerde O-ringafdichtingen heeft de cartridge oplossing bovendien een zeer compact, ruimte-besparend ontwerp.

De Carstick+-oplossing voldoet aan RoHS- en REACH en is loodvrij. De EPDM-versie van het Carstick+ cartridge voldoet aan certificeringen voor de voedselindustrie, waaronder NSF, FDA en KTW.

Ga voor meer informatie naar: https://ph.parker.com/nl/nl/polymer-cartridges-lf-3000-and-liquifit-carstick-quick-fitting

www.parker.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers