www.technologieenindustrie.com
Southco

Southco verbetert beveiliging en informatie bij last mile-pakketbezorging

Het grootste probleem waarmee logistieke bedrijven volgens Barclays worden geconfronteerd, is het leveren van goederen wanneer de ontvangers niet aanwezig zijn, waarbij meer dan 63% van de vervoerders dit als een punt van zorg noemt.

Southco verbetert beveiliging en informatie bij last mile-pakketbezorging

De last mile speelt een cruciale rol in de supply chain. Recent onderzoek geeft aan dat de last mile ongeveer 28% van de totale leveringskosten uitmaakt.

Uitdaging voor de industrie
De druk van de consument met betrekking tot de levertijd en de algehele koopervaring hebben logistieke bedrijven gedwongen te investeren in nieuwe innovatieve oplossingen om hun leveringsactiviteiten te beheren. Zij willen met name om de operationele efficiëntie in de last mile verbeteren. Southco heeft samengewerkt met de post- en bezorgindustrie om deze doelen te helpen bereiken door cruciale aspecten ten aanzien van de prestaties van bezorgoplossingen te verbeteren, inclusief beveiliging en bedrijfskosten. De uitdaging is om klanten gerust te stellen dat het ontvangen van gekochte artikelen via 'nieuwe' technologieën, zoals pakketautomaten, geen risico voor het product zal vormen en een handig, veilig alternatief is voor thuisbezorging. Southco's beproefde vergrendelingstechnologie verbetert de beveiliging en de intelligentie op verschillende leveringspunten binnen de last mile en helpt het vertrouwen van de consument verder te verbeteren.

De oplossing
De kern van elke locker, leveringsdoos en leveringsvoertuig wordt gevormd door een robuust vergrendelingssysteem. Dit is waar Southco echte waarde toevoegt. Door de traditionele mechanische vergrendeling te vervangen door een elektronische, bieden Southco-producten een scala aan functies die verder gaan dan de gevestigde eisen van de industrie op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Hoewel het beveiligen van de systemen van klanten van fundamenteel belang is, worden hun eisen steeds meer bepaald door innovatie, waardoor de 'vergrendeling' wordt getransformeerd van een beveiligingsfunctie naar iets dat echte waarde toevoegt, niet alleen aan de applicatie zelf, maar aan de gehele leveringsketen.

R4-EM 9-serie elektronisch draaislot
Zo is Southco's R4-EM 9-serie elektronische draaivergrendeling ontwikkeld in samenwerking met fabrikanten van pakketautomaten om een ​​veilige, flexibele oplossing te bieden, specifiek voor op zelfbediening gebaseerde afhaalpunten. De R4-EM 9-serie biedt maximale beveiliging en biedt superieure functionaliteit door zijn compatibiliteit met een reeks toegangscontroleapparaten zoals numerieke toetsenborden, smartcardlezers, Bluetooth, NFC en biometrische apparaten. Bovendien zorgt het intelligente vergrendelingsmechanisme voor traceerbaarheid en veiligheid voor alle pakketten, terwijl het lage energieverbruik zorgt voor lagere energieverbruikskosten voor het bedrijf of de persoon die de locker-eenheid beheert. De R4-EM wordt gebruikt om pakjesautomaten over de hele wereld te beveiligen, waardoor de slagingspercentages van de last mile worden verhoogd en de behoefte aan innovatie in de branche wordt ondersteund.

Het bereiken van een lange levensduur is ook een uitdaging bij het ontwerpen van last mile-bezorgingsapparatuur, aangezien opslagruimten meerdere keren per dag worden geopend of betreden en ook na enkele duizenden cycli nog altijd betrouwbaar moeten functioneren. Het kiezen van een elektronisch vergrendelingssysteem dat tot 500.000 cycli kan uitvoeren, is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de toepassing in staat is herhaalde toegang te bieden.

Southco heeft ook een impact kunnen hebben op de binnenlandse bezorgactiviteiten door een op zichzelf staand slot te ontwerpen en te ontwikkelen dat naadloos aansluit op het logistieke portaal van de vervoerder. Eindgebruikers hebben vervolgens toegang tot deze boxen via verschillende slimme technologieën, zoals apps voor mobiele telefoons of NFC-tags. Bovendien wordt het loggen van de gehele logistieke route van levering, afhalen en gebruikersgegevens allemaal binnen het systeem beheerd.

Conclusie
Door verbeterde beveiliging, betrouwbaarheid en vergrendelingsintelligentie te leveren, helpen elektronische toegangsoplossingen een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop pakketten worden afgeleverd en opgeslagen. Verbeterde lockerbeveiliging kan alle partijen in de supply chain ten goede komen, wat resulteert in een betere klanttevredenheid, verbeterde first time delivery rate en verlaging van de kosten van de last mile.

www.southco.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers