www.technologieenindustrie.com
SCHUNK News

Innovatieprijs voor slim metaalsnijden

Digitalisering heeft het machinegereedschap bereikt. De nieuwe iTENDO² droeg hier zijn steentje toe bij. De slimme gereedschaphouder levert realtime gegevens direct "dicht bij het werkstuk" en helpt om snel optimale bewerkingsprocessen in te voeren. De German Design Council heeft deze SCHUNK-innovatie nu onderscheiden met de German Innovation Award 2022.

Innovatieprijs voor slim metaalsnijden
Het slimme systeem toont zijn sterke punten in sectoren waar de oppervlaktekwaliteit belangrijk is. Precisieboren vereist absolute procesbetrouwbaarheid en uitstekende oppervlaktekwaliteiten.

Het is de juiste keuze als het gaat om perfecte werkstukoppervlakken, een langere levensduur van het gereedschap en minder weigeringen tijdens het bewerken: De slimme iTENDO² is een sleutelcomponent in de digitalisering van bewerkingsmachines - en de nieuwste prijswinnaar bij SCHUNK. De jury van de German Design Council was onder de indruk van de innovatieve technologie en heeft deze daarom dit jaar bekroond met de German Innovation Award. De combinatie van trillingsarme hydraulische expansietechnologie en de mogelijkheden van digitale procesbewaking opent nieuwe mogelijkheden voor gebruikers voor milieuvriendelijke en efficiënte bewerking.

De slimme hydraulische-expansiegereedschaphouder is in 2 minuten gebruiksklaar en kan intuïtief worden bediend. De geïntegreerde 100 g versnellingssensor meet trillingen waar ze optreden en levert nauwkeurige stabiliteitsgegevens in real time. Dit maakt het mogelijk om sneller de optimale parameters voor een stabiele bewerking te vinden en zo de processen in slechts enkele stappen te optimaliseren. Draaisnelheden tot 30.000 tpm maken hem geschikt voor gebruik in vele sectoren en veeleisende seriebewerkingen.


Innovatieprijs voor slim metaalsnijden
De sleutelcomponent in de digitalisering van werktuigmachines: De iTENDO² werd bekroond met de German Innovation Award 2022.

De nieuwe iTENDO² Easy Connect-variant is beschikbaar vanaf juli
SCHUNK biedt de slimme technologie momenteel in twee digitaliseringsfasen aan: als basisversie iTENDO²-pad met tablet PC om eenvoudig processen te detecteren. De intensiteit van de trillingen kan via een standaard app worden weergegeven en geëvalueerd. Daarnaast kunnen ook intuïtief alarm- en trendevaluaties worden gemaakt om processen duurzaam te optimaliseren of nieuwe processen sneller in te voeren.

Aangezien de interferentiecontour van de compacte en krachtige iTENDO² 1:1 overeenkomt met die van een standaard SCHUNK-gereedschapshouder, kan deze na het instellen van het proces eenvoudig door een standaardproduct vervangen worden. Uitgebreide herprogrammering van het systeem is niet nodig. De uitgebreide iTENDO² Easy Connect-variant is nu ook beschikbaar met een eenvoudige data-interface. Hij kan meetwaarden van de gereedschaphouder overbrengen naar andere systemen, zodat de signalen kunnen worden gebruikt voor de machine- of procesbewaking. Deze variant kan optioneel ook direct in de machine worden geïntegreerd voor een eenvoudige exacte bewaking van de grenswaarden

Dit jaar reikt de German Design Council voor de vijfde keer de German Innovation Award uit. Het erkent brancheoverschrijdende innovaties die zich qua gebruiksvriendelijkheid en toegevoegde waarde onderscheiden van eerdere oplossingen.

www.schunk.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers