www.technologieenindustrie.com
Verlinde

EUROCHAIN VR RVS

EUROCHAIN VR, het nieuwe assortiment elektrische kettingtakels van VERLINDE, wordt uitgebreid met het RVS model, bestemd voor de voedingsmiddelenindustrie. Dit takel van RVS is verkrijgbaar met talrijke speciale opties voor deze markt, zoals biologisch afbreekbare olie en een uitvoering voor explosieveilige omgevingen, en kan lasten van 63 tot 1250 kg tillen. Met een volledig ergonomisch design biedt EUROCHAIN VR talrijke innovaties die het beste veiligheids- en productiviteitsniveau en een eenvoudig serviceonderhoud garanderen.

EUROCHAIN VR RVS
Takel EUROCHAIN VR RVS

De EUROCHAIN VR is ontworpen om de gebruiker optimale veiligheid te bieden. De standaard versie beschikt over een nieuw ontwerp nestenschijf met tussenliggende tanden voor het aandrijven van de ketting, 2 hijssnelheden, een Aan/Uit-schakelaar van het type vuistslag op een drukknopkast, een koppelbegrenzer, een schijfrem op het hijsmechanisme, een ZLS-bediening (48V), een regeling van de richtingssnelheid, een elektrische veiligheids eindschakelaar voor de hoogste en laagste stand en beantwoordt aan de EG-machinerichtlijn.

EUROCHAIN VR verhoogt eveneens de productiviteit. Alle modellen bieden een groot aantal versnellingen, 25% sneller dan de vorige generatie. Verder heeft de hijsmotor standaard twee versnellingen voor een soepelere werking.

De versie van EUROCHAIN VR RVS voor de voedingsmiddelenindustrie is voorzien van een hijsketting van rvs. De standaard hijshoogte is 3 m en de waterdichtheid van de motor is van het niveau IP 55. Hij beschikt over een thermische bescherming op de hijsmotor en een tropenvaste bescherming om de goede werking te kunnen verzekeren in streken met extreem hoge en lage temperaturen (-40°C tot 70°C) en een hoog vochtigheidsgehalte (tot 95%). Hij beschikt over een 2-knoppenkast op de vaste takel of met een duwloopkat en een 4-knoppenkast op de takel, gekoppeld aan een elektrische loopkat. Hij is geschikt voor alle soorten voeding 400V/3Ph/50Hz, 415V/3Ph/50 Hz of 460V/3 Ph/60 Hz.

De reductor van de EUROCHAIN VR takels heeft een levenslange smering en heeft een zodanige maat dat een uitzonderlijke gebruiksduur tot wel 3200 uur mogelijk is. Door de precieze bewerking van de tandwieloverbrenging wordt bovendien een werking met een zeer laag geluidsniveau verzekerd. De koppeling is zeer eenvoudig toegankelijk voor incidentele onderhoudswerkzaamheden en door zijn plaatsing in de reductor wordt de last altijd door de rem opgevangen, ongeacht de omstandigheden waaronder het apparaat werkt.

Er worden talrijke speciale opties voor een toepassing in de voedingsmiddelenindustrie aangeboden: rvs hijshaak, witte lak, biologisch afbreekbare olie NSF H1 voor de hijsreductor, de loopkat en de hijsketting, zonder de rvs rollen op de loopkat te vergeten. EUROCHAIN VR RVS is eveneens verkrijgbaar in een versie voor explosieve omgevingen van Zone 1, EEx, in een versie voor explosieve omgevingen van Zone 22 en in een versie met een waterdichtheid van het niveau IP66. Hij kan uitgerust worden met een wandbedieningskast in plaats van de knoppenkast en met een radio-afstandsbediening of een loopkat (duwloopkat of elektrische uitvoering).

VERLINDE heeft een compleet assortiment RVS hijsmateriaal, speciaal bestemd voor toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie. VERLINDE is de enige bevoorraden van alle hijsmiddelen, zodat een perfecte samenhang en compatibiliteit tussen de uitrustingen gegarandeerd wordt, of het nu de handtakels, de elektrische kabels, de gecombineerde takels met een loopkat of de zwenkkranen betreft.

EUROCHAIN VR RVS

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers