www.technologieenindustrie.com
SCHUNK News

EEN GRIP DIE MEER KAN VAN SCHUNK

Met de nieuwe PGL-plus-P introduceert SCHUNK een flexibele en robuuste krachtpatser die vooral opvalt door zijn verhoogde veiligheid. De pneumatische grijper de eerste ter wereld met een certificatie voor veilig grijpkrachtbehoud.

EEN GRIP DIE MEER KAN VAN SCHUNK

Wie op zoek is naar een krachtige en toch veelzijdige grijper, kan rekenen op de nieuwe PGL-plus-P goed. De pneumatische universele grijper is verkrijgbaar in vijfmaten en biedt een uniek prestatiepakket van slag, kracht en connectiviteit, waardoor hij perfect geschikt is voor handlingtaken waar flexibiliteit vereist is. Dankzij de lange klemslag van 10 tot 25 mm per vinger kunnen gebruikers een groot aantal onderdelen met slechts één grijper hanteren. Dit bespaart investeringskosten en is bijzonder interessant voor kleine batches en grote variatie in onderdelen, zoals bij machinelading en assemblage.

De nieuwe grijper heeft een grijpkracht van 220 N in maat 10 en tot 1300 N in maat 25. Naast zijn vlakke ontwerp en zijn beproefde en robuuste meervoudige tandgeleiding scoort hij ook met zijn standaard IP 64-afdichting, wat betekent dat hij ook in vuile omgevingen probleemloos zijn werk kan doen. In combinatie met een geïntegreerde luchtzuiveringsaansluiting kan de beschermingsklasse worden verhoogd tot IP 67. Dankzij de standaard H1-smering kan de grijper ook worden gebruikt in medische en farmaceutische toepassingen of in de voedingsindustrie.

Veiligheid in systeemontwerpen
Met de PGL-plus-P streeft SCHUNK een duidelijk doel na: een veiliger gebruik en tegelijk ook een breder toepassingsbereik. Daarom is de pneumatische grijper de eerste ter wereld met veilig grijpkrachtbehoud en GripGuard-certificatie. Dit beperkt het risico dat operators zich verwonden als ze bijvoorbeeld onderdelen verwijderen, aangezien ongecontroleerde bewegingen van de klem bij een plotselinge drukverlaging vanaf het begin worden geëlimineerd. Bovendien gaan er geen werkstukken verloren bij een defect of noodstop. Bij drukverlies wordt ten minste 80% van de nominale grijpkracht op betrouwbare wijze gehandhaafd. Dit bespaart tijd en kosten bij de CE-verklaring van overeenstemming volgens de Machinerichtlijn en de risicoanalyse van het gehele systeem. Naast de nieuwe GripGuard-technologie is de PGL-plus-P op verzoek ook verkrijgbaar met conventioneel grijpkrachtbehoud via drukveren.

Sensorsystemen met de hoogste nauwkeurigheid
Een ander hoogtepunt is het reeds geïntegreerde IOL-sensorsysteem. Het verhoogt ook de prestaties van de grijper en vereenvoudigt de aankoop, inbedrijfstelling en reparatie omdat externe sensoren overbodig zijn. Het kan worden gebruikt om de vingerpositie over het gehele slagbereik te controleren. Hij kan ook werkstukken met hoge precisie onderscheiden. Een belangrijk kenmerk om een groter assortiment onderdelen te hanteren. Gebruikers kunnen tussen de IO-Link en SIO-modi schakelen. Met de " Grip Point Mode" en " Grip Range Mode" biedt SCHUNK ook twee sensorprofielen om werkstukposities of gebieden heel eenvoudig te programmeren. De PGL-plus-P heeft een veelzijdig en combineerbaar programma. Dit betekent dat de grijper individueel kan worden aangepast aan bijna elke toepassing - bijvoorbeeld met conventionele sensoren in plaats van het nieuwe IOL-sensorsysteem, als precisievariant of als variant voor hoge temperaturen, tot 130 °C.

www.schunk.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers