www.technologieenindustrie.com
British Steel

Tata Steel rail geselecteerd voor de belangrijkste secties van het grote Crossrail project in Londen

Tata Steel meldt vandaag de ondertekening van een prestigieus contract voor de levering van zeer slijtvaste rail voor het Crossrail project onder het hart van Londen. De Crossrail route zal 40 stations omvatten en wordt meer dan 100 km lang, van Reading en Heathrow in het westen, via nieuwe dubbele 21 km lange tunnels onder het centrum van Londen naar Shenfield en Abbey Wood in het oosten.

Tata Steel rail geselecteerd voor de belangrijkste secties van het grote Crossrail project in Londen
Tata Steel is al begonnen met de leveringen voor het Crossrail project en zal het project uiteindelijk voorzien van meer dan 57 km van zijn spanningsvrije, warmtebehandelde en slijtvaste rail. In totaal 7.000 ton aan Tata Steel rail zal worden gebruikt voor de bouw van één van Europa's grootste spoorweg- en infrastructuurprojecten.

In 2015 zullen de grote Crossrails tunnels worden afgebouwd en zal de aandacht zich richten op de aanleg en implementatie van de railsystemen in de tunnels en stations. Alstom, TSO en Costain Limited Joint Venture (ATCjv) zijn aangewezen als leverancier van de tunneluitrusting, inclusief de energievoorziening van traject en trein, in het centrale gebied in oostelijke richting onder Londen, vanaf het Royal Oak tunnelperron bij Paddington.

Tata Steel rails zal over de hele route worden toegepast.

Gérard Glas, Tata Steel's Rail Sector Head vertelt: “Het Crossrail project zal van enorme invloed zijn op de verbetering van het woon-werkverkeer in Londen en we zijn verheugd om daar deel van uit te maken.

“Onze premium warmtebehandelde rail wordt geproduceerd met behulp van een uniek gepatenteerd proces dat voor een uitzonderlijke hoge slijtvastheid zorgt. In plaats van de traditionele methoden voor verhitting en koeling te gebruiken, heeft Tata Steel een systeem ontwikkeld waarbij de rail door een inductieoven wordt geleid, die een elektromagnetisch veld gebruikt om het staal te verwarmen tot 950°C. De rail wordt vervolgens snel afgekoeld met behulp van perslucht. De resulterende unieke lage restspanningen bieden extra bescherming tegen het risico van railbreuk. vergeleken met andere in-line wamtebehandelingen.”

Hij voegt hier aan toe: “Deze combinatie van innovatie en nauwe samenwerking met de klant zorgt ervoor dat Tata Steel in staat is om de best mogelijke oplossing voor deze historisch nieuwe spoorlijn te bieden.”

Het staal zal worden geproduceerd in de Scunthorpe locatie van Tata Steel in het Verenigd Koninkrijk, voordat het in de Tata Steel Hayange fabriek in Noord-Frankrijk wordt gewalst.

Mike Greenwood, ATCjv Project Director vertelt: "We zijn verheugd dat het contract voor de levering van rails aan Tata Steel is gegund en kijken er naar uit om samen met hun te werken aan de realisatie van een spoorlijn van wereldklasse.”

Nadere informatie: Damien Brook op +44(0)1724 405786 + 44(0)1724 405786 of via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers