www.technologieenindustrie.com
British Steel

British Steel: bouwt aan een sterkere toekomst

- Eerste handelsdag voor het nieuwe British Steel - Overname door Greybull Capital afgerond - Investeringspakket van £400 miljoen geregeld - Hervormingsplan op schema evenals het maandelijks genereren van operationele winst.

British Steel: bouwt aan een sterkere toekomst
De eerste handelsdag van het nieuwe British Steel volgt op de succesvolle afronding van de verkoop van Tata Steel UK’s Long Products Europe (LPE) bedrijf aan Greybull Capital LLP (Greybull), het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde familie investeringsbedrijf.

British Steel Commercial Director Peter Hogg omschreef de dag als een mijlpaal voor het bedrijf.

Hij zei: "Vandaag is de eerste handelsdag voor ons nieuwe bedrijf en we zijn verheugd dit te kunnen doen onder de iconische merknaam British Steel.

"Het vergde enorme inspanningen en een sterke band tussen onze medewerkers en hun vakbondsvertegenwoordigers, onze klanten en onze leveranciers, en vele maanden van hard werk om zo ver te komen. We waarderen daarbij ook de hulp en steun van zowel onze lokale als nationale overheid en onze lokale MP’s.

"Onze industrie heeft de laatste jaren moeilijke tijden gekend, maar we zijn ervan overtuigd dat onze nieuwe onderneming, gebouwd op onze kernwaarden van trots, passie en prestaties, deze bedrijfsactiviteit niet alleen nieuw leven zal inblazen, maar ook zal positioneren als een wereldleider.

"Ons verleden is belangrijk voor ons. Al decennia hebben onze geschoolde arbeidskrachten zich toegelegd op de productie van de hoogst mogelijke kwaliteit staal die wereldwijd is toegepast in monumentale gebouwen en infrastructurele projecten. De lancering van British Steel zal ons in staat stellen om een sterkere toekomst te bouwen voor zowel onze medewerkers als voor al degenen die zaken met ons doen."

Het bedrijf, dat 4.800 medewerkers telt, bezit hoog aangeschreven productiefaciliteiten in Scunthorpe, Teesside en Skinningrove in het Verenigd Koninkrijk en in Hayange in Frankrijk. Het bedrijf heeft ook metaalcentra in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, een wereldwijd netwerk van verkoopkantoren, een engineering bedrijf in Workington en een nationale designconsultancy.

Scunthorpe Site Multi Union voorzitter Paul McBean zegt:

"Vandaag is een gedenkwaardige dag voor ons, voor onze collega vakbondvertegenwoordigers en voor al onze medewerkers. Maanden van werk en betrokkenheid van onze medewerkers hebben ons zo ver gebracht en ik dank hen voor hun steun en toewijding aan de staalindustrie.

"Ik ben blij dat we ons fantastische bedrijf kunnen herlanceren als British Steel. Het markeert een nieuwe start, een nieuw hoofdstuk, voor ons bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat we er door te blijven samenwerken een succes van kunnen en zullen maken."

£400 miljoen aan investeringen en financiering is door Greybull verzorgd ter ondersteuning van het hervormingsplan dat wordt geïmplementeerd door het management en de medewerkers. De financiering, geheel geregeld door een combinatie van aandeelhouders en hun banken, staat ter beschikking van British Steel als werkkapitaal en voor toekomstige investeringen. De bancaire financiering wordt verstrekt door PNC Business Credit UK, onderdeel van PNC Financial Services UK Ltd., een lid van de PNC Financial Services Group, Inc. Ook zijn overeenkomsten gesloten met Citi voor inventarisfaciliteiten.

Het bedrijf begon met het implementeren van een turnaround plan in het najaar van 2015 en dit heeft inmiddels aanzienlijke prestatieverbeteringen opgeleverd, waarbij het bedrijf de laatste twee maanden weer operationele winst boekte. Met de belangrijkste leveranciers en de medewerkers is overeengekomen om de kostenbasis van het bedrijf te herzien, waarbij de medewerkers akkoord gingen met tijdelijke aanpassing van hun arbeidsvoorwaarden. Deze aanpassingen zijn van vitaal belang om British Steel in staat te stellen om het volledige potentieel van het hervormingsplan te realiseren en het bedrijf weer langdurig winstgevend te maken.

Greybull partner Marc Meyohas vertelt:

"We zijn verheugd dat we deze deal hebben afgerond en trots om dit bedrijf te steunen. Wij hebben vertrouwen in het hervormingsplan en in het vermogen van het management en het personeel om de vereiste veranderingen door te voeren. Er moet nog veel worden gedaan, maar de eerste tekenen zijn positief.

"In de afgelopen maanden heeft het bedrijf een reeks barrières moeten overwinnen om zo ver te komen als nu. Gedurende deze periode hebben het complete personeel en de vakbonden veel professionaliteit en toewijding getoond om het bedrijf daarin te laten slagen. We zijn ervan overtuigd dat dit zo zal blijven als we samenwerken om British Steel verder te versterken."

Voor vragen van de media

Bell Pottinger
Tom Cahn: +44 20 3772 2586 / +44 7917 242 078

Greg Wood: +44 20 3772 2587 / +44 7990 003 588

Henry Lerwill: +44 20 3772 2570 / +44 7894 608 607.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers