www.technologieenindustrie.com
Parker News

De nieuwe V16-motor met gebogen as van Parker biedt een verbeterd toerental

De Pump and Motor Division Europe (PMDE) van Parker Hannifin, de wereldwijde leider in bewegings- en besturingstechnologieën, heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe serie motoren met gebogen as en variabel slagvolume: V16.

De nieuwe V16-motor met gebogen as van Parker biedt een verbeterd toerental

De nieuwe V16 is een evolutie van de bekende V12- en V14-motorserie en biedt unieke snelheidsprestaties en drukclassificaties, wat resulteert in verhoogde productiviteit en hogere veiligheidsmarges in de bouw, scheepvaart en offshore, olie- en gastoepassingen en landbouwtoepassingen.

De nieuwe motoren zijn verkrijgbaar in twee maten, V16-220 en V16-270, en zijn ontworpen voor transmissies met zowel open als gesloten circuits, met de nadruk op krachtige machines. Dankzij het innovatieve differentiële zuigerregelsysteem van de V16, samen met een driewegventiel en de beste slagvolumeverhouding (5,5:1), biedt de V16 een soepele en nauwkeurige regeling. Het gepatenteerde sferische zuigerontwerp met gelamineerde zuigerringen biedt een hoge assnelheid, tot 30% hoger dan bij concurrenten. In combinatie met het hogedrukniveau, tot 550 bar, biedt de V16 verbeterde prestaties en een lange levensduur.

Het sferische zuigerontwerp maakt ook een hoge volumetrische efficiëntie tot 99% mogelijk. Dankzij de mogelijkheid om motoren met een slag van nul af te zetten en stationair te draaien, kan aanzienlijk worden bespaard op brandstof. “De nieuwe V16 is waarschijnlijk de meest efficiënte variabele gebogen-asmotor op de markt,” zegt Christian Bengtsson, Product Leader bij Pump & Motor Division Europe. "We kunnen de bedrijfskosten aanzienlijk terugdringen door het energieverbruik te verlagen en de doelen van OEM's ondersteunen om emissies te verminderen en te voldoen aan toekomstige milieuregelgeving."

De V16 is verkrijgbaar in zowel ISO- als SAE-versies, samen met flexibele poortopties, waaronder standaard axiale en radiale poorten. Parker biedt ook bewaking met de toevoeging van een nieuwe positiesensor en plug-in snelheidssensor.

Kom meer te weten over de nieuwe V16-motor met gebogen as op https://discover.parker.com/V16 of https://ph.parker.com/nl/nl/axial-piston-variable-motors-series-v16.

www.parker.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers