www.technologieenindustrie.com
Baumer

Geleidbaarheidsmeting met afstandssensor voor verhoogde flexibiliteit

Baumer heeft een nieuw model toegevoegd aan haar programma CombiLyz geleidbaarheidstransmitters. Naast de compacte AFI4, is nu ook de AFI5 versie met afstandssensor leverbaar. Deze nieuwe CombiLyz uitvoering bevat twee aparte componenten: het inductieve meetelement en de transmitter met geïntegreerd CombiView display. Deze componenten kunnen afzonderlijk van elkaar geïnstalleerd worden en met een kabel worden verbonden.

Geleidbaarheidsmeting met afstandssensor voor verhoogde flexibiliteit

Afbeelding: De nieuwe CombiLyz versie AFI5 omvat het inductieve meetelement en de transmitter met geïntegreerd CombiView display. 

Het afzonderlijk installeren van de transmitter en de inductieve sensor zorgt voor optimale flexibiliteit in de montage. Terwijl de sensor op de aangepaste plaats in het proces kan worden voorzien, kan de transmitter met geïntegreerd display trillingsvrij gemonteerd worden op ooghoogte. Dit zorgt voor een duidelijke en goede leesbaarheid & beste levensduur. De transmitter met geïntegreerd display CombiView is geschikt voor muur- en leidingmontage en kan zo voor elke hoek optimaal worden ingesteld. Met een max omgevingstemperatuur tot 85°C gecombineerd met betrouwbare, nauwkeurige metingen zelfs onder extreme omstandigheden, biedt de CombiLyz AFI5 een waaier aan mogelijkheden.

Daarnaast heeft de AFI5 dezelfde betrouwbare technische eigenschappen als de compacte AFI4 versie. Met zijn IP 69 K beschermingsklasse en volledig RVS  ontwerp, is de hygiënische uitvoering bestand tegen de zwaarste omstandigheden. De CombiLyz kan bijvoorbeeld worden gebruikt in CIP en SIP processen voor het bewaken van concentraties in vloeistoffen of voor fasescheiding van verschillende media. In totaal zijn er 14 instelbare meetbereiken van 500 µS/cm tot 1000 mS/cm. Deze omvatten behalve de geleidbaarheid, ook concentratie, temperatuur, uitgangsstroom, schakeltoestanden en status van het toestel.

De meetresultaten van de sensor hebben een maximale afwijking van <1 %. Hij beschikt ook over een indrukwekkend snelle responstijd van minder dan 0,3 seconden voor geleidbaarheidsmetingen en minder dan 15 seconden voor temperatuurmetingen. Bovendien werkt de achtergrondkleur van het display als een stoplicht (rood/groen), al naargelang de meetresultaten een kritische waarde hebben bereikt die tussenkomst van de gebruiker vragen. Instellingen kunnen  ook worden veranderd met het touchscreen display, zelfs als het proces nog loopt.

 

Meer informatie op: www.baumer.com/combilyz

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers