www.technologieenindustrie.com
Axalta Coating Systems GmbH

Axalta toont nieuwste ICONICA poedercoating collectie op Batimat, Frankrijk

Axalta, een toonaangevende leverancier van coatingsoplossingen voor het architectuur- en designsegment, presenteert als onderdeel van een exclusieve wereldprimeur haar nieuwste ICONICA collectie Alesta® SD poedercoatings op de komende Batimat in Parijs, Frankrijk (3-6 oktober), alvorens dit gefaseerd wereldwijd te introduceren.

Axalta toont nieuwste ICONICA poedercoating collectie op Batimat, Frankrijk

- ICONICA presenteert de kleuren en tinten die een afspiegeling zijn van een veranderde wereld

- Nieuwste ICONICA collectie blijft gefocust op uitzonderlijke productprestaties en esthetiek, met een hernieuwde nadruk op duurzaamheid.

De nieuwste editie is een weerspiegeling van hoe onze wereld is veranderd sinds de release van de oorspronkelijke ICONICA collectie in 2017. In deze periode heeft er op een aantal belangrijke terreinen een opmerkelijke verschuiving plaatsgevonden, met belangrijke ontwikkelingen op het gebied van prestatiestandaards en trends op het gebied van kleur en oppervlakteafwerking, naast een groeiende aandacht voor het milieu. ICONICA speelt in op deze evolutie die als antwoord op deze markteisen is ontstaan.

Prestaties vormen een essentiële pijler onder de nieuwe ICONICA collectie, waarin Axalta's Alesta SD productlijn is opgenomen als standaard voor duurzame oppervlaktebescherming. Dit productaanbod is gebaseerd op een uitermate duurzaam polyesterharssysteem dat esthetiek biedt met een uitstekende duurzaamheid en krasbestendigheid in de meest veeleisende omgevingen, conform internationale normen als Qualicoat Class 2 en AAMA2604. Een wezenlijke blijk van vertrouwen in de kwaliteit van het product is dat de collectie wordt geleverd met een garantie tot 25 jaar.

ICONICA is ontwikkeld met een uitgesproken focus op het milieu als onderdeel van Axalta's bredere inzet voor het leveren van duurzame oplossingen. Het Alesta® SD assortiment poedercoatings is vrij van oplosmiddel- en VOC-emissies, terwijl het beduidend minder gevaarlijk afval produceert vergeleken met coatings op basis van oplosmiddelen. Hierdoor is het de meest milieuvriendelijke verfoplossing op de markt. De superieure milieukenmerken van deze oplossing dragen bij aan een langere levensduur van substraten, waardoor materialen duurzamer kunnen worden ingezet. Deze coatings krijgen bovendien LEED-punten voor elk project waarvoor ze worden gebruikt en ondersteunen EPD certificering. 

De ICONICA collectie identificeert een palet van 40 cruciale afwerkingen die de essentie van onze tijd weerspiegelen. Ze worden ondersteund door onderzoek dat is uitgevoerd door Axalta's team kleurexperts en een grondige kennis van de globale gebouwde omgeving. Deze bevindingen bieden architecten en ontwerpers duidelijke, bruikbare inzichten die ondersteuning bieden bij ontwerpen die de tand des tijds kunnen doorstaan.

De toevoeging van 14 nieuwe kleuren aan de collectie, met nieuwe aanvullingen als Grained Stone, Russet Scarabea en Lunar Chrome, weerspiegelt de mate van verandering die we de afgelopen vijf jaar hebben waargenomen, die volgde op grote ontwrichtende gebeurtenissen, zoals de klimaatcrisis en de pandemie. Ter illustratie van deze metamorfose zijn de kleuren gegroepeerd volgens vier hoofdthema's die het veranderende gezicht van het moderne bestaan representeren: Natural Crafts, Comforting Shelter, New Minimalism and Celestial Space.

Olaf Conreur, Global Business Strategy Director bij Axalta,
zegt: "We zijn trots om de nieuwste ICONICA collectie te kunnen presenteren, die zich richt op de veranderende prestaties, duurzaamheid en ontwerpeisen van de globale architectuur- en ontwerpgemeenschap. Deze nieuwste trendcollectie onderstreept onze inzet om architecten wereldwijd te ondersteunen met deskundige inzichten en begeleiding om te komen tot betere, duurzamere ontwerpen. ICONICA maakt het voor klanten mogelijk om van hun project een kunstwerk te maken en tevens optimaal gebruik te maken van de vooruitgang in de coatingtechnologie om zo superieure prestaties te kunnen garanderen. We zijn voortdurend op zoek naar wegen om doelgericht te innoveren en alles wat we doen wordt ingegeven door de zorg voor de planeet en haar hulpbronnen."

Sally Put, Global ColourDesign and Communications Manager,
voegt daaraan toe: "Het is moeilijk te bevatten hoe snel dingen veranderen. Daarom bekijken we vanuit vogelperspectief de bredere maatschappelijke en milieutrends die design en architectuur beïnvloeden. Inzicht in de drijvende kracht achter kleurentrends is de sleutel tot betere keuzes op het gebied van design. Wij begrijpen dat kleurentrends evolueren in lijn met veranderingen binnen onze maatschappij en dit wordt extra benadrukt door onze nieuwe collectie."

EINDE

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers