www.technologieenindustrie.com
AGILOX

AGILOX introduceert nieuwe ODM robot

AGILOX breidt zijn productportfolio uit met intelligente dolly mover.

AGILOX introduceert nieuwe ODM robot

Met de nieuwe AGILOX ODM richt de AMR-fabrikant zich op een geheel nieuw toepassingsgebied: het transport van kleine ladingdragers.

Na AGILOX ONE en AGILOX OCF komt nu AGILOX ODM. AGILOX, dat gespecialiseerd is in logistieke robots, voegt een autonome dolly mover toe aan zijn assortiment intelligente transportsystemen die worden aangestuurd door zwermintelligentie (swarm intelligence). AGILOX richt zich daarmee op een geheel nieuw toepassingsgebied: het transport van kleine ladingdragers.
 
AGILOX breidt zijn assortiment autonome mobiele robots (AMR's) uit met de nieuwe omnidirectionele Dolly Mover AGILOX ODM. Terwijl de AGILOX ONE is uitgerust met een schaarlift en de AGILOX OCF een vrije lift heeft voor het hanteren van lasten, is de AGILOX ODM gebouwd volgens het principe van een dolly mover. Hierdoor kan hij lasten met een maximaal gewicht van 300 kg tot een maximale hefhoogte van 250 mm opnemen en naar hun bestemming transporteren. Het intelligente AMR-concept met AGILOX X-SWARM-technologie opent daarmee nieuwe toepassingsgebieden en andere industriesegmenten. De nieuwe AGILOX ODM is namelijk ontworpen voor kleine ladingdragers (zoals bakken) die veel worden gebruikt in met name de elektronicasector en de farmaceutische industrie.

Details van de nieuwe AGILOX ODM
Met de AGILOX ODM geeft AGILOX het concept van automatisch geleide voertuigen een stevige impuls: het compacte voertuig rijdt autonoom en navigeert vrij op de productievloer of in het magazijn. Hierdoor wordt de interne materiaalstroom perfect gewaarborgd. Net als AGILOX ONE en AGILOX OCF maakt AGILOX ODM gebruik van een omnidirectioneel aandrijfconcept. Hierdoor kan hij zowel dwars door de gangpaden van de stelling worden verplaatst als ter plaatse worden gedraaid, waardoor hij zelfs in de krapste ruimtes kan manoeuvreren. De lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4) accu zorgt voor korte oplaadtijden en lange gebruikscycli.

“AGILOX is een merk dat een sterke basis heeft gelegd met de AGILOX ONE en de AGILOX OCF. Met de nieuwe AGILOX ODM blijven we trouw aan ons merk-DNA en richten we ons tegelijkertijd op het transport van kleine ladingdragers ter ondersteuning van ons groeiplan om 's werelds toonaangevende AMR-aanbieder te worden”, zegt Georg Kirchmayr, CEO van AGILOX Services GmbH.
 
Het AGILOX-voordeel
Met de nieuwe AGILOX ODM kunnen klanten profiteren van alle voordelen van dezelfde bewezen X-SWARM-technologie als in AGILOX ONE en AGILOX OCF: de unieke voordelen van een (intra-) logistieke oplossing die geheel opnieuw is ontworpen.
 
Omdat AGILOX AMR's geen centraal besturingssysteem nodig hebben en zich tot op de millimeter nauwkeurig op de bestaande contouren kunnen oriënteren, elimineert dit tijdrovende en kostbare aanpassingen aan de bestaande infrastructuur. Dankzij autonome routebepaling kunnen de voertuigen ook zonder hulp obstakels ontwijken. Als het door de grootte of de beschikbare ruimte niet mogelijk is om voorbij het gedetecteerde obstakel te komen, berekenen de AMR's binnen enkele seconden een nieuwe route om hun bestemming zo snel mogelijk alsnog te bereiken. Voor klanten betekent dit maximale vrijheid in hun bestaande processen, omdat zij zich niet hoeven aan te passen aan het Autonomous Mobile Robot-systeem. In plaats daarvan past het systeem zich aan de processen van de klant aan. Bovendien zorgt volledig autonome routering voor een veilige workflow - zelfs bij gemengde bewerkingen.
 
Plug & Perform-inbedrijfstelling van de intelligente intralogistieke oplossingen en het ontbreken van een mastercomputer of navigatiehulpmiddelen bespaart AGILOX-klanten ook het tijdrovende voorbereidingswerk vooraf. Als de logistieke robots eenmaal in gebruik zijn genomen, organiseren ze zich volgens het (decentrale) principe van swarm intelligence. Dat wil zeggen, ze wisselen meerdere keren per seconde informatie uit om de hele vloot in staat te stellen de meest efficiënte route te berekenen en mogelijke impasses te voorkomen voordat deze kunnen optreden. Zo profiteert de klant van een systeem dat constant soepel draait, zonder downtime. Ook de tijdrovende afstemming van voertuigen door de klant behoort dankzij de AGILOX X-SWARM-technologie tot het verleden. Voor de klant betekent dit flexibiliteit, omdat hij het werkgebied van de voertuigen binnen enkele minuten kan uitbreiden. Het betekent ook dat het heel eenvoudig is om een ​​AGILOX AMR te verplaatsen voor tijdelijk gebruik in andere delen van de bedrijfsruimten of bij bijvoorbeeld een dochteronderneming. Omdat AGILOX-voertuigen door middel van IO-boxen ook kunnen communiceren met andere machines of de gebouwinfrastructuur, zijn zelfs roldeuren of meerdere verdiepingen geen probleem voor de AMR's. Dit betekent dus ook dat klanten maximale flexibiliteit genieten in het inrichten van hun productieprocessen.
 
Een ander groot voordeel is de gemengde werking van de AGILOX-vloot in een “zwerm”. De kleinere voertuigen uit de AGILOX ONE- en ODM-serie kunnen dan bijvoorbeeld de montagewerkplekken of e-Kanban-stellingen voeden, terwijl de AGILOX OCF-voertuigen de pallets transporteren. Dit kan eenvoudig worden gerealiseerd, aangezien AGILOX AMR's allemaal dezelfde besturings- en wifi-infrastructuur gebruiken.

http://www.agilox.net


AGILOX introduceert nieuwe ODM robot
Loads of up to a maximum weight of 300 kg are transported to their destination by the new AGILOX ODM.



AGILOX introduceert nieuwe ODM robot
AGILOX AMRs have no need for a central control system and orient to existing contours with millimeter precision.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers