www.technologieenindustrie.com
AGILOX

AGILOX benoemt nieuwe Chief Executive Officer

Helmut Schmid neemt het roer over bij AGILOX



AGILOX maakt nieuwe benoemingen bekend in het topmanagement. Helmut Schmid neemt in januari 2022 het stokje over als CEO. Hij volgt Franz Humer op. Schmid zal de strategie van de AMR-fabrikant om het wereldwijde marktaandeel verder uit te breiden voortzetten. Als directeur van AGILOX voegt hij ook drie nieuwe leden toe aan het managementteam: Josef Baumann-Rott, Klaus Pucher en Robert Mayer.

Helmut Schmid was jarenlang hoofd van Duitsland en West-Europa bij cobot-marktleider Universal Robots. Hij neemt nu de functie van CEO van AGILOX over. Schmid is een internationaal ervaren directeur en liefhebber van robotica. Met deze benoeming zet het bedrijf zijn verdere expansie voort. Bij zijn vorige werkgever was Schmid algemeen directeur van de Duitse cobotpionier Franka Emika GmbH in München.

Nieuw leiderschap
Helmut Schmid is specialist in groeistrategieën, business development, verandermanagement, internationalisering, sales en marketing. In zijn lange carrière heeft hij al verschillende bedrijven opgericht en winstgevend beheerd. Hij heeft zich met name gericht op het implementeren van schaalbare bedrijfsmodellen, waarbij hij vaak nieuwe verkoopprocessen en -structuren ontwikkelde en nieuwe go-to-market-strategieën invoerde. Hij is van oortsprong vliegtuigingenieur en heeft ook naam gemaakt als mede-oprichter van de German Robotics Association en Robotics Ventures GmbH.

De nieuwe CEO van AGILOX wil de ontwikkeling van het bedrijf stimuleren en de onderneming verder internationaliseren. "AGILOX is een merk met een sterke basis en een groot marktpotentieel. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring bij het bedrijf toe te passen om het winstgevend verder te ontwikkelen en het duurzaam in de markt te positioneren", zegt Schmid.

Naadloze overgang
"Met zijn jarenlange ervaring in de wereld van de robotica brengt Helmut Schmid diepgaande technische en managementexpertise met zich mee. Als CEO van AGILOX kan hij het bedrijf vanuit een uitstekende uitgangspositie verder ontwikkelen en onze geplande groei ondersteunen met het doel om wereldleider op het gebied van AMR te worden", zegt Dr. Thorsten Dippel, Managing Director van de Carlyle Group, die sinds juni 2021 als belangrijke partner bij AGILOX betrokken is.

Daniel Haider, Managing Director van Raiffeisen Invest Holding GmbH & Co KG, benadrukt eveneens de internationale branche-ervaring van de nieuwe CEO: "We zijn zeer verheugd dat een gerenommeerde expert in robotica als Helmut Schmid zijn vertrouwen stelt in AGILOX. Met Helmut Schmid als onze nieuwe CEO zetten we onze sterke internationale groei voort."

De vorige CEO van het bedrijf, Franz Humer, is ook blij met de nieuwe topmanager: "Het was bijzonder belangrijk voor ons als oprichters dat de nieuwe CEO de succesvol vastgestelde strategie van AGILOX voor de toekomst voortzet en tegelijkertijd ons merk-DNA bevordert. Met Helmut Schmid krijgt AGILOX een CEO die het bedrijf geleidelijk zal ontwikkelen en ons op het juiste spoor zal houden voor de toekomst."

Schmid kijkt ook uit naar de nieuwe uitdaging: "Ik kijk ernaar uit om het goede voorbereidingswerk met het hele team voort te zetten en vanaf nu een bijdrage te leveren aan het AGILOX-succesverhaal. Internationalisering en de verdere uitbreiding van het hoofdkantoor in Neukirchen nabij Lambach zijn slechts enkele van de belangrijke onderwerpen waar ik naar uitkijk."

Franz Humer treedt als executive chairman toe tot de board of directors van AGILOX. Hij zal de volgende strategische stappen van het bedrijf voorbereiden, met name op het gebied van productontwikkeling en organisatie in de VS. Dirk Erlacher verhuist naar China en zal vanuit Shanghai de Aziatische markt voor AGILOX verder ontwikkelen.

AGILOX
Sinds 2009 staat de naam AGILOX voor intelligente automatisch geleide voertuigen. Deze bieden veel toegevoegde waarde en voldoen aan de hoogste kwaliteitscriteria. Het doel van het bedrijf is om als specialist in intralogistieke robots klanten in staat te stellen hun intralogistiek flexibel in te richten. Om dit te realiseren, ontwikkelde AGILOX de meest wendbare pallet AMR in de sector, de AGILOX ONE. In 2021 heeft het bedrijf een autonome vorkheftruck met contragewich aan zijn productportfolio toegevoegdt, de AGILOX OCF. De intralogistieke robots worden volledig op het hoofdkantoor in Oostenrijk ontwikkeld en geproduceerd. Op het hoofdkantoor werken momenteel circa 100 mensen.


AGILOX benoemt nieuwe Chief Executive Officer
Helmut Schmid, een internationaal ervaren CEO en robotica-enthousiasteling, heeft nu de leiding over de verdere expansie van AGILOX.


AGILOX benoemt nieuwe Chief Executive Officer
Als expert in het robotica-segment brengt Helmut Schmid diepgaande ervaring in de sector mee om AGILOX een belangrijke impuls te geven voor verdere ontwikkeling.


AGILOX benoemt nieuwe Chief Executive Officer
Als de nieuwe CEO van AGILOX wil Helmut Schmid de internationalisering van AGILOX aanjagen.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers