www.technologieenindustrie.com
Bobcat News

BOBCAT INTRODUCEERT NIEUWE ELEKTRISCHE MINIGRAAFMACHINE TIJDENS BAUMA 2022

Bobcat heeft laten weten, dat het bedrijf tijdens Bauma 2022 een nieuwe elektrische minigraafmachine in de 2-tons klasse introduceert. Dit is de nieuwste toevoeging aan het groeiende aanbod van emissievrije, compacte Bobcat-machines.

BOBCAT INTRODUCEERT NIEUWE ELEKTRISCHE MINIGRAAFMACHINE TIJDENS BAUMA 2022

Robert Husar, directeur Productlijn minigraafmachines bij Doosan Bobcat EMEA, zegt hierover: “We introduceerden de E10e, onze eerste door een accu aangedreven machine en de eerste elektrische minigraafmachine in de 1-tons klasse ter wereld tijdens Bauma 2019. Net als de E10e is de nieuwe 2-tonner die we op Bauma 2022 laten zien, ontwikkeld in ons Innovation Center op de Bobcat-campus in Dobříš in Tsjechië. Wij denken het succes van de E10e voort te zetten met nieuwe, elektrische producten.”

Bobcat presenteert de nieuwe machine in de elektrische productgroep meteen aan het begin van de beurs op maandag 24 oktober 2022 in de stand van het bedrijf op de Bauma in München. Daarnaast zal het bedrijf ook een aantal van de meest recente innovaties en concepten van Bobcat presenteren. Zo is op de stand bijvoorbeeld de eerste volledig elektrische compacte rupslader ter wereld te zien, maar ook andere producten die hogere productiviteit, autonoom rijden en gamification op bouwlocaties mogelijk maken.

De Bobcat T7X voor het eerst in Europa
De Bobcat T7X, de eerste volledig elektrische compacte rupslader ter wereld, is tijdens Bauma voor het eerst in Europa te zien. Ook deze emissievrije machine is ontwikkeld voor krachtige prestaties. De T7X, die door accu’s wordt aangedreven, is geheel nieuw ontworpen voor meer productiviteit met elektrische aandrijving en voortstuwing. Met een hoog koppel is hij stiller en krachtiger dan al zijn voorgangers met dieselmotor.

Vijay Nerva, hoofd Innovatie voor Doosan Bobcat EMEA, voegt hieraan toe: “Elke elektrische machine die we op Bauma 2022 demonstreren, is een verdere stap op onze reis om ons portfolio van alternatieve aandrijvingen verder uit te breiden. Alle componenten in de aandrijflijn van deze producten zijn speciaal ontworpen. We passen samen met onze leveranciers de processen steeds verder aan, zodat we de productievolumes kunnen verhogen wanneer dat nodig is.”

www.bobcat.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers