www.technologieenindustrie.com
Bobcat News

NIEUWE R2-SERIE 5-6 TON MINIGRAAFMACHINES VAN BOBCAT

Bobcat lanceert een nieuwe generatie van de R2-Series 5-6 tons Stage V minigraafmachines. De modellen E50z, E55z en E60bieden veel nieuwe, geavanceerde functionaliteit en opties. Zo kunnen ze onder meer uitgerust worden met Bobcat's geavanceerde selecteerbare hulphydrauliekbedieningssysteem en de innovatieve technologie van het automatische rupsbandspanningsysteem.

NIEUWE R2-SERIE 5-6 TON MINIGRAAFMACHINES VAN BOBCAT

"We zijn blij dat we de nieuwe Bobcat R2-serie 5-6 ton minigraafmachines kunnen presenteren. Onze klanten waren in elke fase van het proces nauw betrokken en hiervan profiteert het ontwerp enorm”, aldus Robert Husar, Product Line Director voor Bobcat minigraafmachines in EMEA. “De opvallende styling van deze nieuwe machines is kenmerkend door het robuuste en dynamisch ontwerp en de uitstekende afwerking van de machines. Alle drie de modellen bieden de beste mix van hoge prestaties, uitstekende stabiliteit en soepele bedienbaarheid in hun klasse.”

Nieuwe modellen op maat
Bij de E50z en E55z voegt de Zero House Swing (ZHS)-functionaliteit van Bobcat nog een niveau van bescherming toe aan het standaard ontwerp van de binnendraaier. Dat maakt de bediening van de machine bij muren gemakkelijker. Bij ZHS-machines blijft de rotatie van het bovenstel van de E50z en E55z volledig binnen de spoorbreedte van de rupsbanden. Zelfs de uitlijncilinder van de giekverstelling, de voorste hoeken, de handgrepen, de verlichting en de deur in zowel open als gesloten toestand blijven binnen de spoorbreedte.

Het E50z ZHS-model is een eenvoudig te gebruiken, robuuste machine die geoptimaliseerd is voor specifieke behoeften in de verhuursector. Tegelijkertijd heeft ze een hoger niveau van bestuurderscomfort dan andere modellen en veel functies voor veeleisende projecten. Het gewicht van de E50z is verhoogd en geoptimaliseerd om de stabiliteit te maximaliseren, waardoor Bobcat nu een lange arm als standaarduitrusting kan leveren. De E55z is een eersteklas prestatiemodel - het is de grootste en krachtigste Bobcat-machine met de ZHS-functionaliteit.

De nieuwe E60 is in alle opzichten het vlaggenschip van de R2-serie - een conventioneel zwenkmodel, voorzien van onder andere een krachtigere motor en een grotere cabine. De E60 heeft een overhang aan de achterzijde van slechts 280 mm. Hierdoor kan de machine ook in krappe ruimtes worden gebruikt. Dat maakt de E60 tot een ideaal gereedschap voor zeer veeleisende toepassingen waar de prestaties prioriteit hebben.

De minigraafmachines van de R2-serie worden aangedreven door de nieuwe Bobcat D18 (E50z/E55z) en D24 (E60) Stage V dieselmotoren met hoog koppel. Deze zijn speciaal ontworpen voor Bobcat compact materieel en gebaseerd op een beproefd ontwerp dat in duizenden Bobcat-machines wereldwijd is ingebouwd. De nieuwe motoren verbeteren de machineprestaties en voldoen tegelijkertijd aan de strengste Stage V emissievoorschriften. Door het gebruik van DPF-technologie kunnen de nieuwe minigraafmachines worden ingezet in emissiegereguleerde zones zoals stadscentra.

Gebouwd rondom de bestuurder
Net als de zeer succesvolle Bobcat R-serie 2-4 ton machines die in 2018 werden gelanceerd, zijn de nieuwe R2-serie minigraafmachines gebouwd met meer focus op het comfort van de bestuurder. Hierdoor voelen bestuurders zich nog meer thuis tijdens het werken met deze machines. Alle drie de graafmachines bieden de ruimste cabines in hun klasse met ruimte waar de bestuurder ze precies nodig heeft - hoofdruimte, beenruimte en veel opbergruimte. De machine kan optioneel worden uitgerust met een comfortabele stoel die verwarmd kan worden en die een hoofdsteun heeft. Dat zorgt ervoor dat bestuurders een hele dag met plezier kunnen werken. Het nieuwe 5-inch beeldscherm en het optionele 7-inch touchscreen met geïntegreerde radio en achteruitkijkcamera verbeteren het comfort en het zicht.

De nieuwe R2-serie minigraafmachines zijn uitgerust met de modernste technologie, zoals een hoofdregelklep van de nieuwste generatie joysticks met twee curves of een proportionele duimgestuurde giekverstellingsfunctie. De traditionele Bobcat-prestaties in combinatie met een groot gebruiksgemak zorgen ervoor dat de graafmachines voor de machinist aanvoelt als een verlengstuk van hun handen.

Om ervoor te zorgen dat de machinist nauwkeurig en veilig kan werken, bieden de nieuwe graafmachines het beste panoramische zicht vanuit de cabine. Die heeft stevige maar smalle raamstijlen,zodat de bestuurder zich volledig bewust is van het werkgebied rondom de machine. Eigenschappen als krachtige ontwaseming, ledverlichting, ruitenwisser met intervalfunctie en verwarmde achterruit zorgen ervoor dat het zicht onder alle omstandigheden ongehinderd blijft.

Veelzijdigheid
De tot maximaal vijf op de arm gemonteerde hydraulische hulpleidingen en de optionele A-SAC-technologie maken een ruime keuze aan aanpassingsmogelijkheden voor de machine mogelijk. Zo wordt deze graafmachines nog veelzijdiger inzetbaar op de bouwplaats. Het A-SAC-systeem is een unieke oplossing die bestuurders in staat stelt om de besturingspatronen van de hulphydrauliekcircuits van de Bobcat-graafmachines aan te passen; afhankelijk van hun instelvoorkeuren voor het gebruik van hydraulische aanbouwdelen.

Het A-SAC-systeem wordt bediend met behulp van drukknoppen die boven op elke joystick zijn geplaatst. In combinatie met de A-SAC-schakelaar op het bedieningspaneel kan de bestuurder een van de zeven vooraf ingestelde combinaties van besturingspatronen kiezen waarmee hij zijn handen op de joysticks kan houden bij het uitvoeren van zijn werk. Dit leidt tot een hogere productiviteit en bespaart tijd en geld die anders verloren zouden gaan door het wennen aan nieuwe werkmethoden of het instellen van de machine.

Stabiliteit
De nieuwe modellen van de R2 serie zijn ontworpen om in elke situatie een superieure 360-graden stabiliteit te bereiken, zelfs bij het graven over de zijkant of het werken met zware lasten. Het verbeterde ontwerp van het contragewicht en de dubbele flensrollen garanderen een uitstekende stabiliteit over de zijkant.

Krachtig & robuust ontwerp
Zware stalen zijkanalen en een contragewicht dat als bumper fungeert, helpen om de essentiële onderdelen te beschermen. Ook kritische onderdelen, zoals lampen en slangen, hebben extra bescherming. De modellen uit de R2-serie kunnen worden geleverd met het gepatenteerde optionele Cylinder-Inside-Boom (CIB)-systeem om maximale bescherming van de giekcilinder en het lastopnameventiel te bieden.





Automatische rupskettingspanningsysteem
Een andere nieuwe optie is het Bobcat automatische rupskettingspanningsysteem (Automatic Track Tensioning System - ATTS), dat gebruik maakt van de druk van het hydraulische systeem om op elk moment de juiste rupskettingspanning te garanderen. De rupskettingspanning van de machine kan worden aangepast aan de werkomstandigheden op het terrein. Dit maakt het werk efficiënter en bespaart geld en tijd. Een correct ingestelde rupskettingspanning leidt tot een langere levensduur van de rupsketting. Met dit systeem hoeven de rupskettingen niet langer handmatig te worden gespannen, wat resulteert in een minimale stilstand van de machine, een langere levensduur van de onderdelen van de onderwagen (rupskettingen, rollen) en een eenvoudige vervanging van de rupskettingen.

www.bobcat.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers