www.technologieenindustrie.com
Conrad News

Conrad: Voltcraft legt de lat voor de multimeter weer hoger

Voltcraft stelt de nieuwe norm voor multimeters. Het display is verbeterd voor alle drie de modelseries, de behuizing is vernieuwd en er zijn nieuwe op maat gemaakte functies toegevoegd, waardoor ze nu nog eenvoudiger te gebruiken zijn.

Conrad: Voltcraft legt de lat voor de multimeter weer hoger

Topmodel uit de VC-800-serie met ongeëvenaarde features: handmultimeter VC-891, nu verkrijgbaar bij Conrad Electronic.

  • Positieve reacties van klanten: nieuwe multimeters op de vakbeurs zijn een aangename verrassing
  • Innovaties van topklasse: magneettechnologie en uiterst soepele meetsnoeren
  • Betrouwbare resultaten: hogere nauwkeurigheid bij alle meetfuncties

Oplossingen, toegesneden op de praktijk. Dankzij de ontwikkelingen in bedieningsgemak zijn de instrumenten efficiënt te gebruiken in een professionele omgeving. Bedieningsgemak stond voor Voltcraft centraal bij de ontwikkeling van de nieuwe multimeters. De nieuwe behuizing met de opstaande randen zorgt voor mechanische bescherming van de bedieningselementen en het display. Daardoor glijden de multimeters uit de VC-800, VC-200 en VC-100-serie niet weg, liggen ze stevig in de hand en zijn ze bijzonder robuust. Het display is heel duidelijk, met veel contrast. Hierdoor zijn de meetresultaten snel en foutloos af te lezen.

Voltcraft heeft zich bij de verbeteringen gericht op meer nauwkeurigheid. Ook hebben alle toestellen een nieuw design gekregen: afgeronde hoeken, knoppen geïntegreerd in de displaykap en verlichte draaischakelaars. Dat zorgt niet alleen voor een nieuwe look, maar verbetert ook de gebruikersvriendelijkheid.


Conrad: Voltcraft legt de lat voor de multimeter weer hoger

Veelbelovende klantfeedback op de Electronica beurs in München
"De vakbeurs electronica staat dit jaar in het teken van all about automation. Geïnteresseerden kunnen daar op de stand van Conrad de nieuwe multimeters van Voltcraft aan een praktijktest onderwerpen. Ze kunnen de nieuwe multimeters ook direct kopen op het Conrad Sourcing Platform", aldus productmanager Susanne Storch.

De reacties van klanten op de apparatuur, afgelopen najaar voor het eerst te zien op de Electronica beurs, zijn veelbelovend. "We hebben de beursgangers aangenaam verrast met de nieuwe multimeters. Veel mensen dachten dat er niet veel meer te innoveren was aan multimeters. De nieuwe apparaten van Voltcraft hebben hen van het tegendeel overtuigd", voegt Susanne Storch toe.

De nieuwe referentie: de VC-891 handmultimeter
Het topmodel van de VC-800-serie maakt met functies op maat indruk op professionals in installatiewerk, industriële elektronica en laboratoria. De VC-891 heeft een TFT-display met een brede kijkhoek en uitstekend contrast. Het is naar persoonlijke voorkeuren te configureren voor de heersende lichtomstandigheden.

Zowel positieve weergave (donkere cijfers op een lichte achtergrond) als negatieve weergave (nachtmodus) is mogelijk. Deze handmultimeter beweegt zich met 60.000 counts en een basis meetnauwkeurigheid van ± 0,03%, in een meetklasse die normaal gesproken voorbehouden is aan laboratorium tafelinstrumenten.


Conrad: Voltcraft legt de lat voor de multimeter weer hoger

Innovatieve magneettechnologie en uiterst soepele meetsnoeren
In de behuizing geïntegreerde extra sterke neodymiummagneten zorgen voor stevige houvast op de schakelkastdeur. Bovendien is het mogelijk een van de meetpennen magnetisch aan het apparaat te bevestigen. Multimeter en meetpen vormen zo een handzame eenheid. De andere hand blijft vrij voor de andere meetpen. Ook de soepele meetkabels zijn een innovatie. Ze hebben een opbouw die geen enkel ander instrument op de markt heeft: een tweelaagse, tweekleurige siliconen coating met slijtage-indicator. De coating draagt bij aan de soepelheid van de snoeren.

De extreem fijne opbouw van de draden, die mechanisch zijn versterkt met zeer flexibele en scheurbestendige kunststof vezel, verhoogt de flexibiliteit nog meer. "De magneet- en meetsnoertechnologie in de VC-800-serie is volledig nieuw voor multimeters. Dat is nog een bewijs dat werkelijke uitdagingen in de dagelijkse praktijk centraal stonden bij de ontwikkeling van deze topklasse instrumenten", aldus productmanager Susanne Storch.

Gegevensoverdracht, spraakuitvoer, veiligheid
Andere voordelen van de VC-891: hij communiceert met Android- of iOS-apparaten via Bluetooth LE 4.0. Via de app is spraakuitvoer mogelijk. En de multimeter is desgewenst ook via de smartphone te bedienen, bijvoorbeeld om over te schakelen naar de delta-modus. Alle meetwaarden zijn op een smartphone of tablet als grafiek of in tabelvorm te bekijken.

Alle metingen kunnen worden opgeslagen, zodat het mogelijk is ze op een later tijdstip te exporteren of per e-mail te verzenden. De app kan de gegevens van maximaal drie VC-891 tegelijk verwerken. Elke curve in de grafiek heeft een eigen kleur en de veranderingen in de tijd zijn duidelijk zien.


Conrad: Voltcraft legt de lat voor de multimeter weer hoger

Meer veiligheid tijdens de opleiding en op het werk
Veilig gebruik van meetapparatuur is uitgesproken belangrijk in opleidingssituaties. Daarom hebben de multimeters uit de VC-800- en VC-200-serie van Voltcraft een unieke veiligheidsbehuizing. Als de meetsnoeren zijn aangesloten, is het technisch onmogelijk de behuizing te openen. Omgekeerd, als de behuizing open is, is het onmogelijk de meetkabels in te steken. Deze voorziening voorkomt gevaarlijke situaties bij vervangen van de batterijen. Een ander voordeel van de speciaal voor het onderwijs ontwikkelde VC-200-serie is de meetbus-navigator. Deze helpt bij de keuze van de juiste meetbussen en waarschuwt via optische en akoestische signalen voor bedieningsfouten.

Deze modellen hebben verder geen gewone glazen buiszekeringen, maar zelfherstellende zekeringen. Als de stroom te groot is, springen deze zekeringen open. Na een korte afkoelfase resetten ze zichzelf waarna het meten verder kan gaan. Het vervelende en uiteindelijk ook dure vervangen van zekeringen is nu dus volledig overbodig.

Meer informatie over het uitgebreide functieportfolio van de VC-891 vindt u hier.

www.conrad.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers