www.technologieenindustrie.com
NSK

NSK kogelomloopspindels voor transport toepassingen zijn zeer gewild

Kogelomloopspindels voor transport toepassingen zijn populair in de industrie als kostenefficiënt alternatief voor precisie-geslepen kogelomloopspindels. Het productie proces is ideaal voor toepassingen die niet de hoge nauwkeurigheid van een geslepen kogelomloopspindel vereisen, maar toch op betrouwbare wijze lineaire belastingen moeten kunnen overbrengen met hoge snelheid en nauwkeurige positionering. Voor dergelijke toepassingen zijn NSK's precisie kogelomloopspindels voor transport toepassingen - te weten de series PR/LPR en BS Interchangeable - zeer gewild.

NSK’s precisie kogelomloopspindels voor transport toepassingen zijn het perfecte lineaire bewegingssysteem voor toepassingen als houtbewerking, plaatbewerking, verpakking, pick-and-place systemen en geautomatiseerde transfersystemen. Zowel de PR/LPR als de BS Interchangeable serie leveren snelle cyclustijden dankzij een toelaatbare rotatiesnelheid van 160.000 dn-waarde (tot 5000 rpm). Deze hoge snelheid gaat niet ten koste van de nauwkeurigheid: beide kogelomloopspindels hebben een nauwkeurigheidsklasse Ct7.

Andere kenmerken van de PR/LPR en BS Interchangeable kogelomloopspindels zijn het innovatieve NSK einddeflectie-recirculatiesysteem, dat de eerder genoemde hoge snelheid mogelijk maakt. De einddeflector, met zijn geoptimaliseerde (gladde) kogelrecirculatie ontwerp, verlaagt ook de geluidsemissie met de helft vergeleken met conventionele systemen.

Een ander voordeel is de optionele K1 smeringsunit van NSK. Dit baanbrekende smeersysteem voert vet toe gedurende de hele levensduur van een machine, en vormt daarmee een duurzame en milieuvriendelijke manier om een langdurige, onderhoudsvrije werking te garanderen. In combinatie met een vethoudende afdichting draagt de K1 unit bij tot een lage TCO (total cost of ownership). NSK's K1 kit is ook leverbaar voor retrofit toepassingen.

De LPR/PR serie kogelomloopspindels van NSK zijn voorgespannen en voorgemonteerd (de compacte moer is al op de as gemonteerd om de voorspanning in te stellen). Leverbaar in lengtes tot 4 m, bieden deze populaire kogelomloopspindels spelingvrije werking.

Het belangrijkste kenmerk van NSK's BS Interchangeable serie kogelomloopspindels is dat de as en de moer apart verkrijgbaar zijn en universeel uitwisselbaar (met minder dan 20 µm speling) voor eenvoudige installatie. Deze vrije uitwisseling van moer en as betekent ook dat de machinebouwer of een erkende NSK dealer de kogelomloopspindel naar behoefte op lengte kan afkorten. Het resultaat is een grotere flexibiliteit en de snelle beschikbaarheid van DIN-conforme kogelomloopspindels in aangepaste afmetingen (tot maximaal 2 m), bijvoorbeeld voor speciale machines of prototypes.

Dankzij de techniek en de prestatie-eigenschappen van deze twee NSK series precisie kogelomloopspindels voor transport toepassingen kan de machinebouwgemeenschap in heel Europa blijven profiteren van snelle en nauwkeurige lineaire bewegingen. Bovendien zorgt de inherente kwaliteit van de kogelomloopspindels voor een betrouwbare en reproduceerbare positionering waarmee de merkreputatie kan worden verbeterd en het marktaandeel vergroot.

1) De precisie kogelomloopspindels voor transport toepassingen uit de serie LPR/PR van NSK zijn voorgespannen en voorgemonteerd.


NSK kogelomloopspindels voor transport toepassingen zijn zeer gewild

2) Het belangrijkste kenmerk van NSK’s serie BS Interchangeable precisie kogelomloopspindels voor transport toepassingen is de seperaat verkrijgbare as en moer.


NSK kogelomloopspindels voor transport toepassingen zijn zeer gewild
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers