www.technologieenindustrie.com
NSK

NSK introduceert op maat gemaakte voorgemonteerde lagerunits

Als onderdeel van een nieuw productaanbod introduceert wereldwijde lagerspecialist NSK op maat gemaakte voorgemonteerde cartridge units voor toepassingen die extreem nauwkeurige rotatieprestaties vereisen. Deze compacte maatwerk units zijn voorzien van NSK precisie diepgroefkogellagers ten behoeve van hoge snelheden en hoge nauwkeurigheid in apparaten als handstofzuigers, encoders, chirurgische apparaten en optische inspectie-instrumenten.

NSK ontwerpt en produceert elke cartridge unit volgens de specificaties van de klant en assembleert de individuele componenten (geproduceerd met toleranties op micro-niveau) volgens uiterst reproduceerbare normen. Dit voorgemonteerde product is daarmee een ideale oplossing voor OEM's die zich willen concentreren op hun kernactiviteiten. Assemblage met extreem hoge precisieniveaus vereist doorgaans speciale faciliteiten, processen en apparatuur, wat vraagt om een aanzienlijke financiële investering. In plaats daarvan kunnen OEM's een beroep doen op de expertise van NSK, dat tientallen jaren ervaring heeft op het gebied van lagerprecisie en reproduceerbaarheid.

De haalbare precisie van NSK's voorgemonteerde cartridge componenten varieert van IT4-IT5 op diameters en IT1-IT2 op rotatie (uitloop), tot IT1/2-IT2/2 op geometrische toleranties. Nauwkeurigheid op dit niveau garandeert een optimaal bedrijf en voorkomt onnauwkeurigheden die kunnen leiden tot lagerproblemen, zoals kortere levensduur, kooibreuken of vastlopen.

NSK gebruikt zijn vaardigheden om de pasvlakken van de eendelige behuizing zo te ontwerpen dat het mogelijk is om beide lagerzittingen samen af te werken in één lijnboorbewerking. Andere opmerkelijke ontwerpoverwegingen betreffen de noodzaak van een perfect loodrecht contact tussen de schouders van de behuizing en het lageroppervlak, zodat klanten elke keer verzekerd kunnen zijn van de hoge prestaties van de cartridge units.

Gebruikers van de mechanische cartridge units zijn zo verlost van service en onderhoud en kunnen bovendien profiteren van hun hoge snelheid, die indien nodig meer dan 100.000 tpm omvat.

NSK experts staan klaar om met elke OEM die een nieuw productontwikkelingsprogramma opstart waarbij nauwkeurige, snelle, soepele en veilige rotatie van het grootste belang is, de eisen door te spreken.

1) NSK biedt nu op maat gemaakte voorgemonteerde cartridge units voor toepassingen met hoge precisie en hoge snelheid.


NSK introduceert op maat gemaakte voorgemonteerde lagerunits
 

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers