www.technologieenindustrie.com
FLUKE News

Fluke biedt gratis demo's van glasvezeltesters en deskundig advies voor een optimale selectie

Fluke Networks biedt gratis ondersteuning en hulpmiddelen om glasvezelgebruikers te helpen bij het selecteren van de beste testoplossing voor hun behoeften.

Fluke biedt gratis demo's van glasvezeltesters en deskundig advies voor een optimale selectie

De specialist in elektronische test- en meetinstrumenten komt met dit aanbod omdat we weten dat er een toenemende voorkeur is om glasvezel in te zetten voor bedrijfskritische verbindingen in datacenters, netwerken die campussen over lange afstanden met elkaar verbinden en als backbone in en tussen gebouwen. Door deze aanzienlijke uitbreiding van de glasvezelmarkt is het belangrijker dan ooit dat gebruikers de juiste oplossing voor het testen en oplossen van glasvezelproblemen voor hun installatie kiezen.

Fluke Networks denkt dat degenen die niet zeker weten welke glasvezeltestmethode ze moeten kiezen - of die meer willen weten over aanbevolen werkwijzen voor het testen van glasvezel in het algemeen - baat zullen hebben bij een afspraak met een deskundige van het bedrijf die gratis advies en eventueel een demonstratie geeft over hoe ze kunnen bepalen wat de beste, betrouwbaarste en voordeligste glasvezeltestoplossing voor hun specifieke toepassing is.

Deelnemers aan een demo ontvangen tussen 1 maart en 31 juli 2023 een gratis FiberLert-detector en kunnen profiteren van een geldterug-aanbieding bij aankoop van geselecteerde Fluke-glasvezeltesters. Maak uw keus uit de beschikbare testinstrumenten via een gratis te downloaden gids.


Fluke biedt gratis demo's van glasvezeltesters en deskundig advies voor een optimale selectie

Prestatiekenmerken
Deskundig advies richt zich op verschillende scenario's, onder andere om ervoor te zorgen dat de prestatiekenmerken van een glasvezelinstallatie voldoen aan industrienormen zoals ISO/IEC 14763-3, TIA-568-C of EN50173. Fluke beveelt een optische verliestest aan met apparatuur zoals de Fluke CertiFiber Pro-set voor optimale glasvezelcertificering.

De voordelen van het gebruik van deze set met intuïtief gestuurd configureren zijn onder meer het kunnen testen van een TX/RX-glasvezelpaar op twee golflengten in minder dan 3 seconden, het bi-directioneel testen van beide kernen in minder dan 10 seconden en het elimineren van negatieve verliesfouten door ervoor te zorgen dat de juiste referentie-instelling wordt gebruikt. De CertiFiber Pro-set is gebouwd op het Versiv-platform en biedt zowel multimodus als enkelmodus dubbele golflengte in hetzelfde instrument.

Met de set zijn ook testen en rapportages volgens samengevoegde Tier 1 (basis) en Tier 2 (uitgebreid) testen mogelijk als de set wordt gekoppeld aan de Fluke OptiFiber Pro optische tijddomein reflectometer (OTDR).

Een combinatie van glasvezeleindinspectie en OTDR is ideaal voor gebruikers die een fout of net niet optimale prestaties in een glasvezelinstallatie onderzoeken, aldus Fluke. De OptiFiber Pro OTDR-reeks ondersteunt meerdere golflengten (850 nm, 1300 nm, 1310 nm, 1490 nm, 1550 nm en 1625 nm) voor LAN's, datacenters, passieve optische netwerken (PON's), fiber in the loop (FTTx) en buiteninstallaties.

Andere functies zijn Intelligent Autotest, die de glasvezelkarakteristieken detecteert en de uitvoer aanpast voor een maximale resolutie, terwijl EventMap automatisch connectoren, aftakkingen, bochten en verdelers identificeert. Een SmartLoop-functie verkort bovendien de Tier 2-certificeringstijd, doordat een glasvezelpaar in niet meer dan 30 seconden kan worden gecertificeerd (testen vanaf één uiteinde).


Fluke biedt gratis demo's van glasvezeltesters en deskundig advies voor een optimale selectie

Inspectie van het eindvlak
Fluke-deskundigen benadrukken dat het controleren van de glasvezeleinden op zuiverheid en conditie van cruciaal belang is, ongeacht welke andere testen er worden uitgevoerd. Bij inspectie van het eindvlak wordt vastgesteld of elke glasvezelverbinding schoon en onbeschadigd is, zodat maximale prestaties worden gegarandeerd.

Doorgaans zorgen inspectiecamera's zoals de FI-3000 FiberInspector Ultra of FiberInspector Pro van Fluke voor een totaalbeeld, dankzij een live weergave van het eindvlak van een 32-aderige MPO-connector tot het eindvlak van één enkele kern. De Ultra beschikt met name over een meervoudige autofocus/autocentrerende camera voor real-time beeldvorming en biedt de mogelijkheid om binnen enkele seconden geautomatiseerde pass/fail-resultaten te verkrijgen.

Documentatie en gegevensconsolidatie
Afhankelijk van de modules die in het mainframe worden geplaatst, kan een Versiv worden ingezet als koperkabeltester (DSX CableAnalyzer), glasvezelverlies/lengtetester (CertiFiber Pro), een OTDR (OptiFiber Pro) of - met een camera - in een glasvezelinspectie-instrument (FI-3000 FiberInspector Ultra of FiberInspector Pro), en dat allemaal met één gemeenschappelijke gebruikersinterface.

Dit zijn unieke eigenschappen in de sector die resulteren in aanzienlijke productiviteitsverbeteringen.
Het is al geweldig om verschillende testers met één gemeenschappelijke gebruikersinterface te kunnen bedienen, maar wat misschien nóg belangrijker is, is dat de meetgegevens die door al deze verschillende testinstrumenten worden verzameld, gemakkelijk door LinkWare PC en/of de LinkWare live-cloudservice kunnen worden geconsolideerd in één enkel PDF-rapport.

De gratis gids van Fluke over het testen van glasvezels kunt u hier downloaden en een demo kunt u hier boeken.

www.fluke.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers