www.technologieenindustrie.com
VEGA News

VEGAPULS 42 MAAKT PROCESSEN IN FABRIEKSAUTOMATISERING EENVOUDIGER

IO-Link is als communicatieprotocol voor de complexe meetapplicaties in de fabrieksautomatisering van bijzonder belang.

VEGAPULS 42 MAAKT PROCESSEN IN FABRIEKSAUTOMATISERING EENVOUDIGER

Met de VEGAPULS 42 is de perfecte radarniveausensor erbij gekomen. Deze sensor is snel, eenvoudig en voordeling en voldoet aan de hoge eisen van de branche en completeert de IO-Link-familie van de specialist in meettechniek. Samen met de VEGAPOINT en de VEGABAR bieden ze nu een compleet programma voor niveau, schakelniveau en druk.

Met zijn veelzijdige hygiënische adapters is de VEGAPULS 42 bij uitstek geschikt voor processen met hoge eisen aan hygiëne en is ook altijd de juiste keuze wanneer bij snelle niveauveranderingen geïntegreerde automatisering nodig is.

Focus op de essentie
De radarsensor is uitgerust met alle noodzakelijke functies met de hoogste technische eisen. Tegelijkertijd heeft VEGA bij de VEGAPULS 42 alles achterwege gelaten "wat hem onnodig duur en technisch te complex zou maken", legt productmanager Marvin Moser uit. Het maakt communicatie met IO-Link mogelijk, wat gegevensoverdracht in twee richtingen met uitgebreide diagnose en parametrering inhoudt.

De belangrijkste kenmerken in één oogopslag
  • De VEGAPULS 42 is ontworpen voor een middelgrote meetafstand tot 15 meter en kan worden gebruikt bij temperaturen tot 150 °C. Het instrument is geschikt voor productiecycli,
  • doseringsprocessen en
  • downstreamprocessen, bijvoorbeeld in transportinstallaties en vulmachines.
Het is de juiste keuze voor alle standaardtoepassingen waarbij meer functionaliteiten het werk alleen maar ingewikkelder zouden maken.

Veel ervaring met de fabrieksautomatisering
VEGA is al meer dan 30 jaar succesvol in de meettechniek en is wereldwijd marktleider op het gebied van radar. Deze jarenlange ervaring brengt de onderneming nu met de VEGAPULS 42 naar de fabrieksautomatisering. De nieuwe sensor is gebaseerd op de in eigen huis ontwikkelde radarchip, die vanwege zijn grote dynamische bereik en veelzijdige toepassingsmogelijkheden als de beste op de markt wordt beschouwd.

In branches waar alles om hygiëne draait, zoals de farmaceutische industrie en de levensmiddelenbranche, is radar de juiste meettechniek: Het niveau wordt continu en contactloos gemeten. Proces- en omgevingsomstandigheden benadelen de werking van de sensor niet. De meest betrouwbare meettechniek en lage aanschafkosten - dat maakt het verschil in de productieautomatisering.

www.vega.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers