www.technologieenindustrie.com
Parker News

Parker Technopolymer-klep biedt installatie en onderhoud zonder gereedschap

Parker Hannifin heeft het Q- en C-serie ventielsysteem van technopolymeer gelanceerd, een baanbrekende standaard voor de drankendispenserindustrie.

Parker Technopolymer-klep biedt installatie en onderhoud zonder gereedschap

Deze series brengen voor innovaties en ontwerpvoordelen naar de markt in technologieën voor elektromagnetische ventielen voor vloeistofverwerking. Het ventielsysteem van technopolymeer uit de Q-serie is ontworpen om de snelste installatie en het snelste onderhoud te bieden via een push-to-connect-systeem met een zero-tooling-concept. De cartridge uit de C-serie is een elektromagnetisch ventiel voor eenmalig gebruik dat de Q-serie completeert.

De C-serie kan worden besteld ter vervanging van de ingebouwde cartridge uit de Q-serie of kan worden geïntegreerd in een holte die is ontworpen in overeenstemming met maattekeningen om verdeelstukken of specifieke systemen te realiseren.

Het nieuwe productaanbod komt tegemoet aan de onopgeloste behoeften van klanten en het gerelateerde industriesegment op het gebied van installatie zonder gereedschap, eenvoudig onderhoud, beschikbaarheid en ongeëvenaarde uptime, evenals de betrouwbaarheid en duurzaamheid wat intrinsieke eigenschappen zijn van Parker-producten.

Het complete elektromagnetische ventiel is ontworpen als concept met wegwerpcartridge. De cartridge is een volledige klep, waarin alle beweegbare elementen en elementen die onderhevig zijn aan slijtage zijn geïntegreerd. Zowel routinematig preventief als ongepland onderhoud van het product kan nu ter plaatse worden uitgevoerd en de wegwerpcartridge wordt eenvoudig vervangen door een nieuwe. De clip die de klepspoel in het systeem blokkeert, kan worden gebruikt om de wegwerpcartridge eruit te trekken.

De technopolymeerreeks van Parker is uitgerust met het Parker Tracking System (PTS). PTS is een oplossing voor het taggen en beheren van bedrijfsmiddelen, ontwikkeld, gehost en ondersteund door Parker Hannifin. De oplossing kan worden gebruikt om zowel Parker- als niet-Parker-onderdelen te taggen en te beheren. Onmiddellijke traceerbaarheid, beschikbaarheid van documenten en technische specificaties en toegankelijke contactpunten zijn beschikbaar op het moment van installatie, waardoor de klantervaring wordt verbeterd en deze producten een essentiële technologie zijn.

Het modulaire concept van de Parker-producten, met afzonderlijke elektromagnetische ventielen en elektrische onderdelen, biedt de klant meer flexibiliteit door vele combinaties mogelijk te maken. Deze toegevoegde flexibiliteit betekent dat distributeurs de voorraadniveaus van kleppen aanzienlijk kunnen verminderen, terwijl ze evenveel mogelijkheden openhouden. Parker heeft ongeëvenaarde ervaring in het ontwikkelen van op maat gemaakte productoplossingen die voldoen aan de hoogste technische, milieu-, energie- en levensduureisen.

Ga voor meer informatie over de technopolymeren ventielsystemen van de Q- en C-series naar:

www.parker.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers