www.technologieenindustrie.com
FLUKE News

Fluke Networks introduceert LinkIQ-IE - betrouwbaar testen bij het installeren en onderhouden van industrieel ethernet

De LinkIQ Cable+Network Industrial Ethernet Tester (LinkIQ-IE) combineert geavanceerde kabelprestatietechnologie voor het oplossen van netwerksamenhangsproblemen.

Fluke Networks introduceert LinkIQ-IE - betrouwbaar testen bij het installeren en onderhouden van industrieel ethernet

De LinkIQ™ is robuust, betrouwbaar en nauwkeurig, met een kleurenaanraakscherm en bediening op basis van gebaren. Het apparaat ondersteunt 12 talen.

Fluke Networks heeft vandaag de LinkIQ Cable+Network Industrial Ethernet Tester (LinkIQ-IE), geïntroduceerd, waarmee kabelprestaties tot 10 Gb/s kunnen worden geverifieerd en samenhangsproblemen in een netwerk kunnen worden opgelost. Het apparaat identificeert informatie over aangesloten switches, poorten en VLAN, kan optioneel gerichte ‘ping’ testen uitvoeren en de aanwezigheid en capaciteit van beschikbare PoE controleren. De voortdurende aanwas van het Industrial Internet of Things (IIoT) betekent dat er een groeiende behoefte is aan gebruiksvriendelijke hulpmiddelen voor snelle en effectieve probleemoplossing. De LinkIQ-IE bespoedigt het opsporen van netwerkstoringen door de moderne kabelmeettechnologie van Fluke Networks te combineren met een reeks netwerksamenhangstesten.

Toename van industrieel ethernetgebruik
In ongeveer 70 procent van alle nieuw geïnstalleerde knooppunten (nodes) voor fabrieksautomatisering wordt gebruikgemaakt van het industrieel ethernet. Installatietechnici moeten de kabeleigenschappen kunnen controleren om netwerkprestaties te kunnen garanderen, en moeten er tevens voor zorgen dat het verkeer van de gebruiker zijn bestemming kan bereiken.

Vereenvoudigt storingzoeken
Een groot deel van de industriële ethernet serviceverzoeken is te herleiden tot kabelproblemen. "Oplossen van problemen in het industriële ethernet omvat vaak het gebruik van complexe instrumenten, zoals protocolanalysatoren, of proefondervindelijke benaderingen als het leggen van een overbruggingskabel in de hoop om zo het probleem op te lossen", aldus Robert Luijten, Training Manager van Fluke. "Wij hebben de LinkIQ-IE ontworpen om binnen enkele seconden antwoorden te vinden op de meest voorkomende storingen en dat alles voor prijs die binnen het budget van fabrieksonderhoudsteams valt."


Fluke Networks introduceert LinkIQ-IE - betrouwbaar testen bij het installeren en onderhouden van industrieel ethernet

Ideaal hulpmiddel
"Voor het opsporen van storingen in datacommunicatie voorziet de LinkIQ-IE in een behoefte en is ideaal voor onderhoudstechnici om kabelproblemen snel te kunnen oplossen," zeg Jaap Westeneng van Endress and Hauser, instrumentatiespecialist voor industriële automatisering. "Het kan ook aangeven voor welke transmissiesnelheid de kabel geschikt is, iets dat de LinkIQ onderscheidt van andere testinstrumenten voor getwiste aderparen. Het instrument is intuïtief, gemakkelijk te gebruiken en responsief. Als bezoeker van industriële locaties om problemen op te lossen, is het kunnen opstellen van een rapport via de industriestandaard LinkWareTM pc-rapportagesoftware uiterst waardevol."

De LinkIQ-IE vereenvoudigt de gebruikerservaring door een enkele TEST-functie te bieden waarbij de resultaten automatisch worden weergegeven, afhankelijk van waarmee het apparaat is verbonden. Om het aansluiten te vereenvoudigen biedt het apparaat adapters voor de meest gangbare industriële ethernet-connectoren.

Hoofdeigenschappen van LinkIQ zijn:

  • Netwerktesten – Gebruikers kunnen met één tik op het scherm de verbinding en de reactietijd van belangrijke netwerkapparatuur controleren. De LinkIQ-IE kan worden geconfigureerd om IPv4 of v6-pingtesten uit te voeren en toont de reactietijd voor vier pings naar een door de gebruiker gekozen apparaat. De testresultaten geven de DNS- en DHCP-servers en de gateway-router weer. LinkIQ-IE toont ook het IP-adres van de dichtstbijzijnde switch.
  • Testen van kabels met aderparen – Kabelprestatietests tot 100 Mb/s kunnen worden gespecificeerd voor kabels met aderparen die algemeen worden gebruikt in industriële omgevingen.
  • Open kabel aangesloten – bedrading en lengte van elk aderpaar worden weergegeven.
  • Meegeleverde externe ID aangesloten op het kabeluiteinde - prestaties tot 10 Gb/s worden weergegeven.
  • Extra externe ID-units (maximaal 6) zijn verkrijgbaar en kunnen worden aangesloten op patch-panelen - de LinkIQ-IE kan het externe ID-nummer weergeven, zodat technici gemakkelijk kunnen bepalen hoe een verbinding loopt.
  • De kabel wordt aangesloten op een switchpoort - de LinkIQ-IE toont poortnummer, switchnaam en poort-VLAN, evenals de snelheid en duplex-instellingen.
  • Bij aanwezigheid van PoE worden het vermogen en de klasse (tot 90 W of klasse 8) weergegeven, waarna de switch wordt belast om te verifiëren of het vermogen inderdaad kan worden geleverd.
  • Taalondersteuning - De LinkIQ gebruikersinterface ondersteunt nu 12 talen.
  • Rapportage – Er is ook een nieuwe versie van de LinkWare™ pc-software beschikbaar die kan worden beschouwd als een de facto rapportageoplossing in de branche. Deze nieuwe versie biedt rapporten met onder meer de uitgebreide netwerktesten, zodat gebruikers hun werk kunnen documenteren.

Bezoek voor meer informatie over de LinkIQ-IE www.flukenetworks.com/MeetLinkIQ

www.fluke.com

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers