www.technologieenindustrie.com
Carrier

Carrier introduceert meerdere lijnen van commerciële hoge-temperatuur warmtepompen

Warmtepompen helpen klanten om hun doelstellingen met betrekking tot decarbonisatie te behalen.

Carrier introduceert meerdere lijnen van commerciële hoge-temperatuur warmtepompen


Carrier introduceerde een uitgebreide nieuwe lijn van warmtepompen voor hoge en zeer hoge temperaturen bestemd voor industriële, commerciële en openbare gebouwen en voor stadsverwarming. Carrier is onderdeel van Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), de wereldwijde leider voor intelligente klimaat- en energieoplossingen.

De nieuwe lijn is ontworpen om zowel de CO2-uitstoot als de energiekosten te verlagen en bestaat uit AquaForce® en AquaSnap® lucht- en watergekoelde warmtepompen met vermogens variërend van 30 tot 735 kW en watertemperaturen van 82 tot 130°C die gebruik maken van koudemiddelen op basis van fluorkoolwaterstof met een laag aardopwarmingsvermogen (GWP). Dankzij de hoge temperaturen kunnen de warmtepompen ketels vervangen die fossiele brandstoffen gebruiken in verwarmingstoepassingen zoals flats en woonwijken, commerciële gebouwen, voedselproductie, industriële drogerijen, biogasproductie en chemische fabrieken. Deze innovatieve producten ondersteunen Carrier's doelstellingen voor 2030 met betrekking tot Milieu, Sociaal beleid en Governance (ESG) om de CO2-voetafdruk van zijn klanten met meer dan 1 gigaton te verminderen.

De warmtepompen benutten niet alleen de warmte uit de omgevingslucht en de grond, maar ook de warmte die verloren gaat en afkomstig is uit vele verschillende bronnen, zoals datacenters, recreatiefaciliteiten, hotels en restaurants, proceswater, rookgassen en rioleringssystemen. De aldus opgevangen warmte wordt dan gebruikt voor comfortverwarming en de productie van warm tapwater in grote gebouwen en faciliteiten. Ook kunnen warmtepompen worden ingezet in industriële toepassingen en in netwerken voor stadsverwarming en lokale verwarming die hoge of zeer hoge temperaturen vereisen.

"De uitbreiding van het AquaForce en AquaSnap assortiment is een essentiële stap van onze verbintenis de Europese Green Deal te ondersteunen en Europa te helpen decarboniseren," aldus Raffaele D'Alvise, Hoofd Marketing en Communicatie, Europe Commercial HVAC, Carrier. "Deze warmtepompen met hun hoge temperaturen, prestaties, betrouwbaarheid en efficiëntie zijn een uitstekende oplossing voor klanten die hun CO2-voetafdruk willen verminderen en willen bijdragen aan een duurzamere toekomst, door generatoren op fossiele brandstoffen te vervangen of door de warmtepompen te integreren in hybride systemen."

De units zijn gereed voor aansluiting op Abound, Carrier's digitale cloud-gebaseerde platform voor realtime, intelligente en resultaatgerichte resultaten dat gebouwen efficiënter en responsiever maakt. Voor minimale exploitatiekosten kan worden gekozen voor Carrier's BluEdge® service-opties om warmtepompen gedurende hun hele levenscyclus met piekprestaties en rendement te laten draaien. Dit leidt tot predictief onderhoud in plaats van preventief onderhoud, wat zowel tijd als geld bespaart.

Voor meer informatie over de AquaForce 61CW watergekoelde warmtepompen gaat u naar 61CWD & 61CW-Z. U vindt meer informatie over de AquaForce 61CA luchtgekoelde warmtepomp op 61CA en de specifieke eigenschappen van de AquaSnap 61CG serie watergekoelde warmtepompen zijn beschikbaar op 61CG.Carrier introduceert meerdere lijnen van commerciële hoge-temperatuur warmtepompen
Carrier AquaForce® 61CW-Z watergekoelde warmtepomp


Carrier introduceert meerdere lijnen van commerciële hoge-temperatuur warmtepompen
Carrier AquaForce® 61CWD watergekoelde warmtepomp


Carrier introduceert meerdere lijnen van commerciële hoge-temperatuur warmtepompen
Carrier AquaSnap® 61CG serie watergekoelde warmtepompen

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers