www.technologieenindustrie.com
Carrier

Carrier introduceert i-Vu v9, met een betere gebruikerservaring en beveiliging

Carrier kondigt vandaag de release aan van zijn nieuwste software voor gebouwautomatisering, i-Vu® v9. Deze nieuwe software tilt de efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid voor gebouwbeheer naar een hoger niveau, en biedt operators de tools die ze nodig hebben om werkzaamheden te stroomlijnen en de prestaties van hun gebouwen in real time te optimaliseren.

  www.carrier.com
Carrier introduceert i-Vu v9, met een betere gebruikerservaring en beveiliging
Carrier

is onderdeel van Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), wereldwijd toonaangevend in klimaat- en energie-oplossingen.

“De nieuwe functies van i-Vu v9 zijn aangepast aan de toenemende vereisten voor efficiënt en duurzaam gebouwbeheer,” zegt Mark Jones, Business Manager, Carrier Controls. “Door het i-Vu-systeem voortdurend te verfijnen en verbeteren, zorgt Carrier dat onze klanten over de nodige tools beschikken om ze te helpen hun Carrier HVAC-systemen te optimaliseren en hun duurzaamheidsdoelen te halen.”

De meeste nieuwe functies van i-Vu v9 zijn bedoeld om de gebruikerservaring te verbeteren. Operators kunnen nu van een verbeterde navigatie en functionaliteit genieten, wat het eenvoudiger dan ooit maakt om hun gebouwomgevingen te beheren. Met de nieuwe alarmoverzichtsweergave van de software kunnen operators zien waar alarmen zich concentreren, zodat ze gebieden met de meeste alarmen kunnen detecteren, effectiever hulpbronnen kunnen toewijzen en sneller op kritische gebeurtenissen kunnen reageren. Filteropties, de mogelijkheid om alarmen voor een bepaalde periode te bekijken en de mogelijkheid om naar de bron of locatie van een alarm te zoeken, maakt alarmbeheer ook intuïtiever.

De i-Vu v9 biedt tevens een verbeterde functie voor het beheer van hulpbronnen. Er kunnen projectdocumenten worden toegevoegd aan de map met hulpbronnen van het i-Vu-systeem en vervolgens kunnen er ter referentie links naar deze documenten worden toegevoegd aan i-Vu afbeeldingen of systeemdiagrammen als operators door het i-Vu-systeem navigeren.

Carrier introduceert i-Vu v9, met een betere gebruikerservaring en beveiliging
De toename van protocolsnelheden en verbeterde netwerkarchitecturen na verloop van tijd heeft de efficiëntie en snelheid van controller-downloads aanzienlijk verbeterd. Met de introductie van i-Vu v9 kunnen operators deze hogere downloadsnelheden gebruiken om controller-updates sneller te implementeren. Naast gelijktijdige downloads van de i-Vu-server naar BACnet-routers op het IP-netwerk, kunnen er met v9 nu maximaal tien controllers downstream van een BACnet-router naar IP-netwerken worden gedownload.

Beveiliging is ook een belangrijk onderdeel van de upgrade van i-Vu® v9, getuige de voortdurende commitment op het gebied van veiligheid van Carrier. Met de nieuwe optionele single sign-on (SSO) add-on, kunnen operators integreren met de SAML 2.0 of een OIDC identity provider naar keuze voor eenvoudiger en veiliger toegang tot hun i-Vu-systeem. Deze functie werkt naadloos samen met het traditionele i-Vu-aanmeldproces en combineert het gemak van SSO met de robuustheid van het authenticatie-framework van i-Vu. De nieuwste software bevat tevens een uitgebreid, te plannen beveiligingsrapport, dat operators op ieder moment een uitgebreid overzicht geeft van de beveiligingsstatus van hun systeem. Verder zijn de gebruikersrechten verbeterd, zodat operators nu meer controle hebben over andere mogelijkheden binnen het systeem.

i-Vu v9 introduceert tevens een REST API om alarmgegevens te lezen, zodat er naadloos geïntegreerd kan worden met toepassingen en systemen van derden. Met de API kunnen ontwikkelaars hun eigen aangepaste toepassingen ontwerpen om realtime gegevens van het i-Vu-systeem te gebruiken om responstijden op kritieke alarmen te verbeteren en verder te automatiseren voor verbeterde operationele efficiëntie.

Met deze update blijft Carrier voldoen aan de veranderende behoeften van gebouwbeheerders en -eigenaars door innovatieve oplossingen te bieden die de gebruikerservaring, beveiliging en operationele efficiëntie verbeteren van HVAC-systemen van Carrier.

Voor meer informatie over het i-Vu-gebouwautomatiseringssysteem, gaat u naar https://www.carrier.com/commercial/en/eu/products/controls-solutions/customized-solutions-for-controls/.

  Meer weten…

LinkedIn
Pinterest

Sluit u aan bij de 155.000+ IMP-volgers